ישראל מובילה את המערב בפערי שכר (צילום: AP, חדשות)
ישראל מובילה את המערב בפערי שכר|צילום: AP, חדשות

ארגון ה-OECD פרסם היום (רביעי) את דוח התעסוקה השנתי ואיתו בשורה - לראשונה מאז המשבר הכלכלי של 2008, שוק העבודה השתקם וכיום יש יותר אנשים עובדים במדינות אלו, מעובדים לפני המשבר. עדיין, לפי הדוח, רוב אזרחי המדינות החברות בארגון לא נהנים מהצמיחה ומעלייה בשכר. מי שכן רושם עלייה בשכרו הם אותם עובדים המרוויחים שכר גבוה ביותר. ואיפה ישראל במדד? בולטת מעל כל שאר המדינות בפערי השכר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הדוח, הישראלים בעשירון העליון מרוויחים יותר מפי 7 מאשר השכר בעשירון התשיעי. ישראל מובילה בפערי השכר, ולפי המדד אפילו ארצות הברית נחשבת למדינה שוויונית יותר. בשאר המדינות החברות בארגון ה-OECD הפער קטן בהרבה, כשבאיטליה הפער עומד על הבדל של פי 2.25 בלבד.

בדוח שפרסם ה-OECD יש נתונים שבמשרד האוצר בירושלים יוכלו גם לברך עליהם. רמת האבטלה בישראל היא מהנמוכות בארגון - 4.9%. הממוצע של מדינות הארגון, לשם השוואה, עומד על 6.5%. בדרום אפריקה, המדינה שבה אחוזי האבטלה הגבוהים ביותר, יש 26.75 אחוזי אבטלה. בסין, שלא במפתיע, יש את אחוז האבטלה הנמוך ביותר - רק 2.9%. דוח התעסוקה מציין גם ש-75% מהישראלים בגיל העבודה - עובדים, כשהממוצע ב-OECD עומד על 71% בלבד.