המשמעות הכלכלית של הליך הפונדקאות להומואים היא פשוט בלתי נתפסת: הכנסת הייתה יכולה לחסוך להם מאות אלפי שקלים בהצבעה אחת, אבל בחרה שלא לעשות זאת – אלה המספרים, וגם המורכבות הגדולה בהליך, שמתרחש כולו בחו"ל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

תחילה צריכים הזוגות לבחור תורמת ביצית (לרוב מדרום אפריקה, אוקראינה, רוסיה או ארצות הברית). התשלום שהיא מקבלת נע בין 10 ל-20 אלף דולרים. בשלב הבא נבחרת האם הפונדקאית, זו שתישא ברחמה את העובר – התשלום שהיא מקבלת נע בין 40 ל-60 אלף דולר.

אחר כך עוברים להליך ההפריה החוץ גופית, והכנסת העוברים לרחם – הליך שיכול להתבצע באופן חוקי היום רק בצפון אמריקה ועלותו שם היא כ-30 אלף דולר. צריך להוסיף גם את ההליך המשפטי, חתימה על חוזה עם הפונדקאית, סיפור שעולה בין עשרת אלפים ל-20 אלף דולר.

הפגנת הקהילה הלהטבית (צילום: החדשות)
מחאת הלהט"ב, הערב בת"א|צילום: החדשות

וכל זה עוד לפני שמגיעים ללידה עצמה – אם הכול הולך כשורה הזוג צריך לטוס לחו"ל, לשהות שם כחודש ולהביא את הילד לראשונה לישראל, יחד עם ביטוחים רפואיים ותשלום לחברה המלווה שמסייעת בהליך – העלות הכוללת תגיע לסכום של בין 120 ל-160 אלף דולר, שהם יותר מחצי מיליון שקלים.
 
התהליך הזה יוצר אפליה לא רק בין הומואים לסטרייטים, אלא גם בין חברי הקהילה עצמם – הומואים עשירים והומואים עניים, שלא יכולים להרשות לעצמם את ההליך היקר, ומה שהממשלה בעצם אומרת להם זה שאף פעם הם לא יוכלו להביא ילדים לעולם.