הבזבוזים - והקיצוצים: משרד האוצר חשף היום (ראשון) את רשימת הגופים הציבוריים שבהם התגלו חריגות שכר במהלך שנת 2013. בדוח, שמוגש לכנסת על פי חוק בצמוד לתקציב, נטען כי ב-11% מהגופים נמצאו חריגות שכר - עלייה קלה מהשנה הקודמת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדוח, שהציג הממונה על השכר באוצר קובי אמסלם, נקבע כי הגופים הנתמכים ובהם המוסדות האקדמיים מובילים במצעד חריגות השכר. באוצר מעריכים שמספר הגופים שבהם יש חריגות שכר אף גבוה יותר. הדיווח על הגופים החורגים מתבסס על ביקורת, תיקים משפטיים וגם "הלשנות".
15 הגופים המובילים בחריגות השכר הם: עיריית כפר כנא, עיריית תל אביב-יפו, אוניברסיטת תל-אביב, הטכניון, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, מכון ויצמן למדע, האוניברסיטה הפתוחה, בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, המכללה הטכנולוגית באר-שבע, המכון הטכנולוגי חולון והמרכז האקדמי רופין.
בחברת החשמל נמצאו 15 חריגות שכר לכאורה, אך במשרד ציינו כי במהלך השנה האחרונה בוצע בחברה חיסכון כספי של יותר מ-200 מיליון שקלים בעקבות הטיפול בחריגות.
חריגת שכר היא שינוי בשכר הברוטו בהפרש של יותר מ-5% מהשינוי בשכרם של בעלי תפקידים מקבילים במגזר הציבורי. לדוגמא החזר הוצאות מוגזם, תוספות שכר בלתי חוקיות ותשלום חריג עבור ימי חופשה. הנתונים בדוח הנוכחי מהווים עלייה קלה משנת 2012, אם כי נמוכים מאלה של 2010-2011.
בדוח מפורט כיצד צומצמו ב-2014 חריגות שכר בהיקף של 200 מיליון שקלים בשנה, ומיליארד שקלים בשלוש שנים. לדוגמא, בקופת חולים מאוחדת קוצצו 7.5 מיליון שקלים בהליכים לצמצום תשלומי פרישה, בין היתר, באמצעות פסקי דין בהם נדחו תביעות של עובדים לתשלומים נוספים. בעיריית אשדוד נחסכו 71 מיליון שקלים בעזרת הסכמים עם עובדים שהתגלו חריגות בשכרם ועם עובדים נוספים לשעבר.
ועד ראשי האוניברסיטאות בתגובה: "תנאי השכר של בעלי התפקידים באוניברסיטאות נקבעו על בסיס החלטות של שלוש ועדות ציבוריות ואנו ממלאים בקפדנות אחר הוראות אלו. יחד עם זאת, לאור דיונים שהתקיימו מול משרד האוצר, סוכם לא מכבר על שינוי תנאי ההעסקה של בעלי תפקידים בכירים באוניברסיטאות. במסגרת זו סוכם בין השאר להפחית את שכר הבכירים באוניברסיטאות".