אחרי שראש הממשלה נתניהו דחה את הקריאות לקלוט פליטים סורים בישראל, מציע מנכ"ל חברת סודהסטרים להעסיק אלף פליטים במפעל החברה בעיר הבדואית רהט בנגב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"כבן של ניצול שואה, אני מסרב לעמוד מנגד ופשוט לצפות בטרגדיה האנושית הזו מעבר לגבול עם סוריה", אמר המנכ"ל דניאל בירנבאום, שלאחרונה העתיק את מפעל המשקאות ממעלה אדומים לנגב על רקע הקמפיין שהובילה תנועת החרם נגד מדיניות ישראל בשטחים - BDS.
ליוזמה ההומניטרית-כלכלית הזו שותף גם ראש עיריית רהט טלאל אלקרינאווי התומך בקליטתם של פליטים סורים בתחומי העיר. "כפי שתמיד עשינו ככל יכולתנו לסייע לאחים והאחיות הפלסטינים שלנו בגדה המערבית, הגיע הזמן שמנהיגים עסקיים ומקומיים יתייחסו למשבר ההומניטרי בסוריה ויעזרו לנזקקים", אמר אלקרנאווי. "בשלב הראשון אנחנו יכולים לקלוט אלף פליטים. אחר כך בעזרת סודהסטרים, אנחנו מתכננים להביא עוד ומקווים שהממשלה תסייע למאמץ המשותף שלנו".
איומי החרם השפיעו?
חברת סודהסטרים חשופה זה תקופה ארוכה ללחץ כבד מצד תנועת החרם נגד מדיניות ישראל בשטחים, וייתכן שהמהלך נועד לשפר את דעת הקהל העולמית בנוגע לעסקיה.
חברת המשקאות המוגזים מוכרת את מוצריה ביותר מ-70 אלף חנויות ברחבי העולם, והיא נחשבת לפעילה מאוד במדינות כדוגמת שבדיה בהן יש ל-BDS פעילות נרחבת. המנכ"ל בירנבאום הדגיש בעבר כי לקמפיין של BDS ישנה השפעה שולית על עסקי החברה, שכבר הודרה ממדפיהן של מספר רשתות ביפן ובצרפת שהחליטו להפסיק למכור את מוצריה שיוצרו מעבר לקו הירוק.