סוף עצוב לרשת האופנה: לאחר שהניסיונות להבריא את כל חלקיה של רשת הוניגמן כשלו, הורה הערב (ראשון) בית המשפט המחוזי בתל אביב להפסיק את הליכי ההבראה. השופט חגי ברנר הורה גם על ביטול צו הקפאת ההליכים שניתן על ידי בית המשפט לפני כשלושה חודשים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
משמעות ההחלטה היא פירוק הרשת, שהעסיקה בשיאה למעלה מ-1,000 עובדים. השופט ברנר ציין כי החלטתו נובעת מכך שהתברר לו כי אין כל אפשרות לגבש הסדר נושים ביחס לחובות החברה - במיוחד לא הסדר נושים שיאושר על ידי בית המשפט. קביעת בית המשפט עולה בקנה אחד עם הודעת נאמני הרשת בבקשת הפירוק, לפיה נוכח החובות העצומים שצברה החברה אין היתכנות להגעה להסדר נושים שיביא לפירעון "ולו חלקי" לנושים הלא מובטחים של החברה.
עד כה הוגשו כנגד רשת האופנה שקרסה תביעות חוב בסך של מעל ל-100 מיליון שקלים, כאשר חובותיה מוערכים בכ-240 מיליון שקלים. עוד בזמן הליכי ההבראה, נמכרו חלקים מהרשת ובהם מותגי "הוניגמן קידס" ו-TNT בתמורה לכ-8.5 מיליון שקלים. מדובר בסכום זניח בהשוואה לסכומים עליהם דובר בראשית ההליך. במקביל, נאמני הרשת רו"ח בועז גזית ועוה"ד קרן רייכבך-סגל ופיני יניב, שמונו היום כמפרקיים זמניים של הרשת, כשלו בניסיונות למכור את מותג הנשים של הרשת, אשר נותר על המדף עד יומו האחרון.
האחים הוניגמן מצויים בימים אלה ב"קרב" לא פשוט, כאשר הם מנסים להימנע מלעזוב את ביתם הפרטי בהרצליה פיתוח המוערך כל אחד מהם בכ-15 מיליון שקל (ביתם של האחים הבנויים בשכנות במגרשים צמודים). בכל הנוגע לעובדי הרשת, אשר חלקם הגדול נותר החל מהיום ללא מקום עבודה, עשויה להימצא תקווה. באי כוח העובדים, עוה"ד אופיר רונן וגלילה ואלון הורנשטיין, קיבלו פניות ממספר חברות אופנה גדולות המעוניינות לקלוט את אלה מבין עובדי הוניגמן שלא נקלטו במסגרת מכירת המותגים "הוניגמן קידס" ו-TNT.
הוניגמן הייתה אחת מקבוצות קמעונאות האופנה הגדולות והמוכרות בישראל, בעלת רשת חנויות המונה 137 סניפים ומגוון מותגים, בהם רשת נשים Honigman Women; רשת ילדים Honigman Kids; רשת נשים וילדים משולבת; רשת TNT ורשת העודפים. הקבוצה, שנוסדה ב-1978, נמצאת בבעלות האחים מיכה ו עקב הוניגמן , המצויים אף הם בהליכי פשיטת רגל ומעסיקה באופן ישיר למעלה מ-1,000 עובדים ובאופן עקיף מאות עובדים נוספים.
בפברואר השנה נכנסה החברה להקפאת הליכים על רקע קשיים כלכליים. החובות האדירים של הוניגמן מוערכים ב-240 מיליון שקל, מתוכם קרוב ל-130 מיליון שקל לבנקים, כ-14 מיליון שקל חוב לעובדים, כ-80 מיליון שקל חוב לנושים רגילים וכ-8 מיליון שקל חוב לבעלי השליטה.