אחרי שבהסתדרות טענו כי לא נמצא פתרון הולם לעובדי רשות השידור ועובדי תאגיד השידור הציבורי, האיום של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן צפוי להתממש מחר (שלישי) והמשק כולו יושבת.
איפה ישבתו החל משלישי - המסמך המלא
במסגרת השביתה, בהסתדרות טוענים כי צפויים שיבושים קשים והפסקות עבודה בכל משרדי הממשלה, האוניברסיטאות, בתי החולים הממשלתיים, רכבת ישראל ומוסדות רבים נוספים.
בנוסף, בין מקומות העבודה הנכללים בסכסוך: נציב שירות המדינה, כנסת ישראל, עיריות תל אביב, ירושלים וחיפה, הרשות הארצית לכבאות והצלה, תאגידי המים שליד הרשויות המקומיות, הוועדות לתכנון ובנייה, רשות השידור, הרשות לניירות ערך, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, הרשות השנייה, רשות הטבע והגנים, מד"א, רשות שדות התעופה, חברת חשמל, חברת הדואר, חברת נתיבי איילון, אגד, דן, הרכבת הקלה בירושלים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשבוע שעבר הבהיר ניסנקורן כי השביתה תחל מחר "אם לא יימצא פתרון הולם לעובדים בשידור הציבורי". לדבריו, "בשבועות האחרונים התנהל משחק ציני וכואב על גבם של העובדים שבעקבותיו הכרזתי סכסוך עבודה בכל המגזר הציבורי. יש לשים סוף לסוגיה כואבת זאת".
לפני כשלושה שבועות איים ניסנקורן בצעדים חריפים בעקבות פיטורי העובדים הצפויים. "המשחק הציני של הממשלה הוביל לשיסוי של עובדים בעובדים, לא הסכמתי להיות חלק מהמשחק הציני הזה ולא אסכים גם בעתיד", אמר אז.
לפני כשבועיים הפיץ משרד התקשורת את תזכיר החוק להקמת תאגיד החדשות החדש - שיחליף למעשה את שידורי החדשות של תאגיד השידור "כאן", שאמור לעלות לשידור בסוף החודש. "תחום החדשות יימחק מתפקידי תאגיד השידור הישראלי, ותבוטל חטיבת החדשות בתאגיד השידור הישראלי", נכתב בתזכיר. המדינה מבקשת לדחות את תחילת שידורי התאגיד ל-15 במאי 2017.
בשל הרצון בפיקוח, המדינה מעוניינת להוציא את שידורי החדשות מהתאגיד - מלבד שידורי החדשות בערבית. עם זאת, לפי התזכיר, העובדים שכבר נקלטו בתאגיד לא יפוטרו אם יסכימו לתנאים של גוף החדשות - שאמורים להיות זהים לאלו של התאגיד.
לפי הצעת משרד התקשורת, "יועברו, בכפוף להסכמתם, עובדי חטיבת החדשות בתאגיד השידור הישראלי, לתאגיד החדשות הציבורי שיוקם, באותם תנאי שכר וחוזי העסקה ובאותם תפקידים, והמנהל הזמני לא יבצע כל שינוי בתנאים ובתפקידים של עובדים אלה". בנוסף, החוק אוסר על פיטורים בחודשים הראשונים.
כמו כן, החוק כולל סעיף ספציפי שמדיח את ברוך שי, מנהל חטיבת החדשות של התאגיד. "עובד עובר ישובץ באותו תפקיד אליו שובץ בתאגיד השידור הישראלי, למעט מנהל חטיבת החדשות", נכתב. תנאי הסף למנהל החדשות אינו דורש ניסיון עיתונאי - וניתן להסתפק ברקע ניהולי.