משבר התעסוקה בדרום נמשך - ותעסוקתם של עשרות עובדים מאזור דימונה נמצאת בסכנה: מפעל "מטאור" שמייצר רשתות לחקלאות נקלע לקשיים כלכליים ולחוב של 30 מיליון שקלים, וכעת הוא עלול לסגור את שעריו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ל-70 העובדים, שרובם מתגוררים באזור דימונה, נאמר שלא להגיע למפעל שעוסק באריגת רשתות ברזל לחממות ומטעי בננה. המשכורות של העובדים הוקפאו, וביום חמישי האחרון בעלי המפעל הגישו לבית המשפט בקשה להקפאת הליכים לפני פירוק.
"כשקיבלנו היום את הבשורה שהמצב לא טוב ויש אפשרות שהמפעל ייסגר, מיד הבנתי שאני בבעיה קשה", אמרה רחל פרץ, תושבת דימונה בת 44 - גרושה ואם לילדה שעובדת כבר שנתיים במפעל. "כואב לי, אנחנו בחוסר אונים. אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר ואיך נשרוד".
"עבדתי במפעל כיתן דימונה כעובדת ניקיון וגם הוא נסגר, הרבה מהעובדים במפעל שלנו עבדו בכיתן ושוב זה קורה לנו", היא אומרת. "אין לי לאן ללכת בגיל שלי כי אין כאן מקומות תעסוקה. אני עובדת ניקיון שמרוויחה שכר מינימום ולמרות זאת העבודה הזאת היא מקום הפרנסה היחידי".
"החברה נכנסה למצוקה כלכלית", אמר עו״ד אלון הורנשטיין המייצג את המפעל. "העובדים פנו בבקשה דחופה לבית המשפט להקדמת הדיון בבקשת ההקפאה ואישור תשלום מקדמה לעובדים על חשבון חוב שכר, וזאת לאור מצבם העגום של העובדים אשר שכר עבודתם לא שולם״.
ביום רביעי הקרוב ייערך הדיון שיכריע: הקפאה, פירוק או מינוי של ממונה מטעם בית המשפט. הערב (ראשון) העובדים מבקשים מהממשלה להתערב לאלתר במשבר. בשנת 2012 דווקא קלט המפעל מספר עובדים מבין אלה שפוטרו ממפעל "כיתן" בעיר שנסגר, וסגירתו תקשה עוד יותר על המצב התעסוקתי של תושבי האזור.
זהו אינו משבר התעסוקה היחיד בדרום: במשך חודשים רבים נמשכת המחאה נגד כוונת הנהלת כיל לפטר עשרות עובדים מהדרום. לפני כשלושה שבועות בית הדין האזורי לעבודה קבע כי הקפאת הפיטורים של עובדי כיל תישאר בעינה.
מההסתדרות נמסר כי העובדים ימשיכו בשביתה שבה הם נוקטים כבר חודשיים. חברת כיל הוציאה אז הודעה נפרדת לתקשורת שבה מסרה כי ההנהלה נענתה לבקשת נשיא בית הדין להקפיא את הפיטורים עד לדיון הנוסף.