11 מפעלים נוספים יסגרו? (צילום: רויטרס, חדשות)
יפוטרו העובדים בנתניה. טבע|צילום: רויטרס, חדשות

ענקית התרופות טבע הודיעה היום (חמישי) על סגירת מפעל פלנטקס בנתניה ועל פיטוריהם של 220 מעובדי המפעל. אתר זה מייצר עבור טבע את חומרי הגלם לתרופות המורכבות שלה, והיה הראשון שייצר חומר גלם עבור תרופת הגלם שלה - קופקסון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כוונת הנהלת המפעל היא להעביר את הפעילות להודו וסין. בנוסף, לא נעשו ניסיונות למכור את הפעילות. בתוך האתר נמצא גם מיזם משותף על כי"ל בשם פפטידים, וטרם התברר מה יהיה עתידו. רוב עובדי המפעל הם עובדי מעבדה ומפעילי מכונות בתחום הכימיה.

מ"טבע" נמסר: "בהתאם להודעתה של טבע מדצמבר בנוגע לתהליך הרה-ארגון הגלובאלי והשלכותיו האפשריות על חלק מאתרי הייצור של טבע בישראל – החליטה החברה לסגור את אתר הייצור הכימי 'פלנטקס' שבנתניה. האתר ייסגר בתחילת שנת 2020 ומרבית עובדיו ימשיכו להיות מועסקים בחברה עד אמצע 2019".

עוד נמסר כי "אתר זה הוא הקטן מבין שני אתרי ייצור כימי הפועלים בישראל. אתר טבע טק שבנגב ימשיך להיות האתר המרכזי של טבע בישראל לייצור חומרים פעילים לתרופות. טבע קבלה החלטה קשה זו בכובד ראש, ולאחר בחינה מתמשכת ויסודית, בשל הצורך המיידי שלה בצמצום בסיס עלויותיה נוכח החוב הגדול שעליה לשרת, ובשל חוסר הכדאיות הכלכלית שבהמשך הפעלת האתר לאור השינויים הדרמטיים המתחוללים בענף התרופות בשנים האחרונות". 

כמו כן הדגישו בטבע: "טבע תנהג בכבוד, בהגינות וברגישות ותעניק לעובדי פלנטקס תנאי פרישה מיטיבים – מעל ומעבר לחוק – כמו גם שירותי השמה, הכשרה וייעוץ מקצועי שיאפשרו לעובדים מעבר מהיר ופשוט, ככל הניתן, למקום עבודה חלופי עם סגירת המפעל. טבע מקיימת דיאלוג פתוח עם נציגות העובדים וההסתדרות ומקווה שכמו בשאר האתרים גם דיאלוג זה יסתיים בהבנות והסכמות".

מרים פיירברג
צילום:

ראש עיריית נתניה מרים פיירברג הגיבה להודעת החברה: "הנחיתי את הגורמים הרלבנטיים בעירייה לקיים יריד תעסוקה נרחב, שבו השתתפו עשרות חברות מנתניה והסביבה". פיירברג הוסיפה: "במקביל - הפניתי מכתב לשר האוצר, משה כחלון ולשר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן בבקשה למנוע את סגירת המפעל, אלא שהיום אנו מתבשרים לצערנו כי מנוי וגמור עם החברה לסגור את המפעל ולשלוח את העובדים הביתה. זהו יום עצוב".

לפני כחודשיים הודיעה ראש העיר נתניה, מרים פיירברג, כי 500 ממפוטרי "טבע" במפעל שבנתניה ייקלטו כנהגי אוטובוס בחברת "דן" בעיר. על מנת לצמצם את סכנת האבטלה בעיר בעקבות הפיטורים, יזמה פיירברג כנס תעסוקה שחברות תעסוקה רבות לקחו בו חלק.