אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה|צילום: חדשות 2

עובדים ללא הפסקה: 100,000 עובדים בישראל עובדים שבעה ימים בשבוע, בלי יום חופש אחד - כך עולה מהנתונים על שוק העבודה שפורסמו הערב (ראשון) במהדורה המרכזית. מדובר בנתונים שנמצאים בצל בזמן הוויכוח על חוק המרכולים השנוי במחלוקת. מיהם הישראלים שעובדים בכל יום בשבוע?

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהנתונים של הלמ"ס והמכון הישראלי לדמוקרטיה, שניתח ד"ר שוקי פרידמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, עולה כי כמאה אלף ישראלים עובדים ואינם נחים - לא בשבת ולא ביום אחר.

יותר ממחצית מהם שכירים, ועבודתם בשבת היא למעשה בניגוד לחוק. 59% מהם מעידים כי הם "מתקשים לתפקד במשפחה" ועבודתם במשך שבעה ימים רצופים יוצרת קשיים בתא המשפחתי.

בלב הוויכוח הציבורי: חוק המרכולים (צילום: פלאש 90, מנדי האצמן)
בלב הוויכוח הציבורי: חוק המרכולים|צילום: פלאש 90, מנדי האצמן

ישנה קבוצה יותר גדולה של כ-600 אלף בני אדם שעובדים בשבת, ורובם מקבלים יום חופש אחר בשבוע. 20% מבני 20-29 עובדים בשבת ו-25% מהרווקים עובדים בשבת. ככל שהגיל עולה העבודה בשבת יורדת.

ד"ר שוקי פרידמן מהמכון הישראלי לדמוקרטיה אמר לחדשות 2 כי הוויכוח על חוק המרכולים הוא פיקציה פוליטית. לדבריו, "המציאות מוכיחה שכבר היום יש מאות אלפי עובדים בשבת, ועשרות רבות של אלפים שמועסקים בניגוד לחוק ולא מקבלים יום מנוחה".

פרידמן ציין כי "אם רוצים שבת מאחדת וסוציאלית שמכבדת את כלל חלקי העם, יש להסיר מסדר היום הצעות ותקנות ספציפיות וללכת על הסדרה רחבה ברוח אמנת גביזון-מדן והצעת החוקה בהסכמה של המכון הישראלי לדמוקרטיה. התוצאה של הסיטואציה הפוליטית הנוכחית תהיה חילול שבת גדול יותר בפועל, הגברת המתחים בחברה הישראלית והמשך פגיעה סוציאלית באזרחים רבים".