בנק לאומי פירסם אתמול (שלישי) דוחות כספיים לפיהם גרף הבנק בשנת 2017 רווח של 3.2 מיליארד שקלים. אז מדוע הלקוחות עדיין משלמים כל כך הרבה עמלות? "צריך לדבר על העובדות: לאורך שנים העמלות הולכות ופוחתות", טוענת רקפת רוסק-עמינח, מנכ"לית בנק לאומי. "יש עמלות שבוטלו לגמרי, ויש כאלה שהופחתו".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

תלונה נוספת שיש לחלק מהלקוחות קשור למהפכה הדיגיטלית: סגירת סניפים וצמצום מספר העובדים לטובת פעולות שנעשות באופן עצמאי. לדברי רוסק-עמינח, "יש לנו עדיין מאות סניפים ושירות אנושי מצוין, והמטרה היא שהסניפים יוכלו לעשות עם הלקוחות פעילות בנקאית יותר חכמה ואילו את הפעילות הטכנית הפשוטה הם ילמדו לעשות בעצמם - וישלמו על זה הרבה פחות מבעבר".

המנכ"לית מרגיעה גם בתחום האשראי לצרכנים הביתיים, ומוסיפה כי בשנתיים האחרונות הבנק כמעט ולא צמח בתחום. "אנחנו חושבים שאחרי הגידול המאוד משמעותי שהיה באשראי למשקי בית בחמש השנים האחרונות, זה הזמן להוריד קצת את הרגל מהגז", היא מנמקת. "אנחנו נמצאים בעולם שבו יש וולטיליות, וצריך לדעת מתי אשראי הופך להיות מסוכן".

"חוק הגבלת שכר הבכירים יוצר עיוות שוק" 

רוסק-עמינח דיברה בריאיון גם על האשראי שניתן ללווים גדולים, דוגמת אליעזר פישמן, וטענה כי מדובר באירוע נדיר. "זה בנק עם תהליכים ומדיניות מאוד סדורה בתחום האשראי", הדגישה. "הסדר החוב עם פישמן נעשה ב-2003, והגענו איתו לבית המשפט בזמן שהיה נכון לבנק - אחרי שהוא הפר את הסדר החוב".

פישמן.
פישמן. "הלכנו לביהמ"ש אחרי שהפר ההסדר"|צילום: פלאש 90, משה שי

המנכ"לית עדיין מחזיקה בעמדתה נגד הגבלת שכר הבכירים, כפי שהביעה בעבר, גם בפני שר האוצר כחלון. "חוק שהוא רק במדינת ישראל ורק במגזר הפיננסי, הוא בעיני דבר לא נכון", הסבירה. "אני חושבת שזה יוצר עיוות שוק, ואת הנזקים שלו נראה בטווח הרחוק".

לבסוף, הביעה רוסק-עמינח שמחה מתנועת MeToo#. "כבוד גדול לכל בחורה שקמה ועשתה את הצעד ואמרה את מה שצריך להגיד", אמרה. "בסוף כולנו רוצים עולם יותר טוב לבנות שלנו, ולי יש שתיים". עם זאת, ציינה כי היא לא חשה שתופעת ההטרדות המיניות קיימת בבנק לאומי: "כנראה שבארגון שמנוהל בידי נשים כבר הרבה מאוד שנים קורה משהו נכון".