בשולי ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודו נחתם מזכר הבנות בין תאגיד הענק ההודי TATA לבין חברת Watergen הישראלית. התאגיד ישתמש בטכנולוגיה ישראלית, המאפשרת הפקת מים מהאוויר, לשם התמודדות עם משבר המים החריף בו נתונה הודו. החתימה התקיימה בהמשך למפגש שהתקיים בהודו בנובמבר האחרון בין ד"ר מיכאל מירילשוילי, בעל השליטה ב-Watergen, ויו"ר החברה מקסים פסיק, לבין ראטן טאטא, יו"ר תאגיד TATA ואחת הדמויות העסקיות המובילות בהודו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי מזכר ההבנות שנחתם, TATA והשותפה הישראלית Watergen יקדמו ייצור על אדמת הודו של מכונות המפיקות מים מאוויר. המכונות עליהן מדובר בשלב זה הם שני מודלים של מה שמכונה "גנרטור מים אטמוספריים" (AWG) הממירים את הלחות שבאוויר למים נקיים ובטוחים לשתייה - ביעילות גבוהה ובעלות נמוכה. המודל הראשון של המכונה הינו בעל יכולת ייצור של עד 6,000 ליטרים של מים ביום והמודל השני, הקטן יותר, בעל יכולת ייצור של 600 ליטרים ביום. שני המודלים הינם בעלי יכולת הפקה ללא צורך לחיבור לתשתיות, תוך אפשרות לחברם לפאנלים סולאריים.
"אנו שמחים לתרום את חלקנו ליחסים ההולכים ומתהדקים בין ישראל להודו", אמר ד"ר מיכאל מירילשוילי בעל השליטה ב-Watergen. " בזכות שיתוף הפעולה הזה נוכל לספק לאזרחי הודו מי שתייה בטוחים ונקיים באופן מיידי".
הודו היא המדינה השנייה המאוכלסת ביותר בעולם, אחרי סין וסובלת ממצוקת מים משמעותית. באיזוריה הכפריים של הודו, בהם מתגוררים 74% מאוכלוסייתה, 21% בלבד מהאוכלוסייה הינה בעלת גישה לסניטציה ו-84% מקבלת הספקה סדירה של מים. באיזורים העירוניים המצב טוב יותר עם גישה של 54% מכלל התושבים לסניטציה ו-96% למי שתייה. לפי מחקרים שונים, 21% מגורמי התחלואה בהודו קשורים לצריכת מים.