לא הושגה פריצת דרך
צילום:

פרסום ראשון: בעקבות הכתבה שפורסמה בחדשות 2 על העיכובים הבלתי נסבלים בתשלומים של המדינה לעסקים הקטנים, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון גיבשו תכנית שתשים לזה סוף, והיא כוללת בעיקר את המגזר הציבורי אבל גם קובעת אמות מידה למגזר הפרטי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
 
לפי הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לשולחן הממשלה, משרדי הממשלה יוגבלו לתשלום של שוטף פלוס 30, והרשויות המקומיות לשוטף פלוס 45. מעבר לכך יצטרכו הרשויות והמשרדים לשלם ריבית על האיחור בתשלום. "אין סיבה בעולם שהספקים יקרסו תחת העול הכלכלי בזמן שמדינת ישראל שחייבת להם כסף משעה את התשלומים", אמר הערב כחלון.

במקרה של תקציבי פיתוח, מיזמי תשתית גדולים כמו בתי ספר וכבישים - שוטף פלוס 70 לממשלה, וברשויות המקומיות - שוטף פלוס 90. בנוסף לכך, יהיו החרגות לעיריות שתלויות בתקציב שמגיע מהממשלה – במקרה זה הן ישלמו לספקים בתוך עשרה ימים מהעברת הכסף מהממשלה.

נשיא לשכת העצמאים והעסקים הקטנים בישראל, רועי כהן, בירך על ההחלטה שלטענתו נגררת מזה מספר שנים. "מוסר התשלומים הירוד במדינת ישראל זו רעה חולה שגורמת לעסקים קטנים לתת אשראי למדינה ומורידה אותם לעברי פי פחת", אמר כהן. "אני רוצה להאמין שהפעם לא מדובר בעוד ספין תקשורתי ושהממשלה תוביל בהקדם את הצעת החוק גם לקריאה שניה ושלישית ותוודא את יישומה בפועל".