ביום ראשון חשפנו במהדורה המרכזית את הבונוס המנופח שאושר ליו"ר רשת מגה, פחות משבוע לפני קריסתה - 560 אלף שקלים, סכום בשווי שבע משכורות לאביגדור קפלן. הערב (חמישי) הודיע קפלן כי הוא מעביר את הבונוס על מנת שיחולק לעובדים - בעקבות הפרסום והסערה הציבורית. קפלן הדגיש בהודעתו כי לא שלט בעיתוי של הבונוס, והוא ער לביקורת הציבורית בנושא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני מועסק על ידי אלון חברת הדלק לישראל – 'אלון ישראל' – ומקבל ממנה את משכורתי האחת והיחידה עבור כל התפקידים שאני ממלא בקבוצה זו", כתב קפלן. "הבונוס שניתן לי על ידי אלון ישראל נקבע ואושר על ידי הדירקטוריון שלה ושולם על ידה. אלון ישראל היא חברת האם של חברת האם – 'רבוע כחול'- של מגה. ממגה לא קיבלתי תמורה כלשהי עבור כהונתי כיו"ר דירקטוריון פעיל שלה. הבונוס אושר בעיתוי אשר לי לא הייתה שום השפעה עליו".
יו"ר מגה הוסיף: "אני ער לביקורת הציבורית על עצם קבלת הבונוס ועל שיוכו המוטעה לעבודתי במגה, ליבי עם העובדים ובני משפחותיהם ולכן החלטתי להעביר את כל סכום הבונוס נטו ששולם לי לטובת עובדי מגה. אני מעביר המחאה בסכום הבונוס ליו"ר ההסתדרות אשר יחליט על דרך השימוש בכסף לטובת העובדים".
קפלן העביר צ'ק חתום על הסכום המלא ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. מההסתדרות הכסף יועבר לעובדי הרשת, שעדייןן מקווים כי הרשת תימכר ומקום עבודתם יינצל. אמנם מדובר בסכום קטן לכל עובד, אך גורמים בסביבתו של קפלן מסבירים שהאקט הוא בעיקרו סמלי, מתוך רצון להראות סולידריות עם מצוקת העובדים והרשת. ניסנקורן בירך על ההחלטה וציין כי ההסתדרות תדאג להסטת הכסף לטובת עובדי מגה ותמשיך במלאכתה להצלת החברה ועובדיה המסורים.
על רקע הקריסה: חגיגות הבונוסים נחשפו
השבוע הגיב קפלן לביקורת ואמר כי "לעשות מזה עניין זה פשוט לא הוגן". קפלן הוסיף בשיחה עם גלובס כי "אני עובד בשלוש משרות מסביב לשעון - אני מרוויח שליש ממה שהרוויח קודמי, וממגה לא לקחתי פרוטה. לכן, לקחת את הבונוס שקיבלתי ולעשות ממנו עניין זה פשוט לא הוגן".
כמו כן נחשפו השבוע בזבוזים אחרים של הרשת: בשבוע שעבר דרש גם דודי ויסמן, עד לפני כשנה יו"ר מגה, לקבל בונוס של 1.3 מיליון שקלים, למרות שנתפס כמי שדרדר את רשת הקמעונאות למצבה העגום. בקשתו נדחתה.
שלשום פורסם בגלובס שגם מנכ"ל מגה, רביב ברוקמאייר, צפוי לקבל בונוס נדיב של 2 מיליון שקלים. ברוקמאייר מונה לתפקיד רק בחודש יוני האחרון ובמסגרת ההסכם שנחתם עמו, הובטח לו מענק גם אם מגה תקרוס. למרות שחתם על הסכם לשנתיים, את הבונוס הוא יקבל בגין חצי שנת עבודה בלבד. המענק הובטח לברוקמאייר כיוון שהסכים לעזוב את תפקידו הקודם כמנכ"ל "נעמן" ולהחליף את מוטי קרן, מנכ"ל מגה הקודם שפוטר, למרות אי הוודאות שלוותה את התפקיד החדש.
שטרית על התשלום החודשי: "אם הייתי פחות יפה, לא היינו מצייצים"
אתמול נחשף במהדורה המרכזית כי אשת יחסי הציבור רותי שטרית, שבמשך שנים נחשבה למקורבת וליד ימינו של יו"ר מגה לשעבר דודי ויסמן, קיבלה תשלום חודשי קבוע של כ-300 אלף שקלים כששימשה אשת יחסי הציבור של "מגה". חישוב הסכומים שהוענקו לה מעלה כי שטרית קיבלה למעלה מ-3 מיליון שקלים וחצי בשנה, וב-4 שנים וחצי קיבלה כ-18 מיליון שקלים. שטרית הכחישה אמש שהסכום שקיבלה היה עבור יחסי ציבור - וטוענת שמרבית הסכומים הועברו לספקי משנה ושירותי דפוס - בין היתר עבור הפקת חוברות למותג "you". גורמים במשק ששוחחנו עמם על השכר שקיבלה שטרית אמרו כי מדובר ב"סכומים דמיוניים" ושהסכום המקובל לשלם על שירותי יחסי ציבור בהיקף כזה לא צריך להיות יותר מכמה עשרות אלפי שקלים בחודש.
היום הגיבה שטרית לביקורת וטענה כי זה אבסורד לקשור בין הכספים שקיבלה למצב הרשת. לדבריה, הסיבה לביקורת החריפה נגדה נעוצה בהיותה אישה יפה. "זה משבר מאוד גדול, אבל אני מכירה את התקשורת ואני לא מתפלאת ויודעת איך זה עובד. כלי התקשורת רוצים לעשות כתבה ושוכחים שבדרך יש אנשים, וגם שוכחים את האמת", אמרה שטרית. "הם לא עשו אבחנה בין פרסום ליחסי ציבור, מעולם לא קיבלנו 300 אלף שקלים בחודש, אנחנו קיבלנו 20 אלף שקל בחודש. לכל תשלום חודשי קוראים ריטיינר, לי יש תווית של יחסי ציבור, אז אמרו יחסי ציבור. אם הייתי גבר, אף אחד לא היה מצייץ - ואם הייתי פחות יפה, אף אחד לא היה מצייץ גם".
היא האשימה כי על משרד הפרסום "מקאן" שגם קיבל מיליונים ממגה אף אחד לא מדבר. "לשם לא נכנסים, כי שם אין סיפור עסיסי של אשת שר לשעבר. מישהו מחפש אותי", טענה. "נלחמים שני צדדים ואני מזוהה עם צד אחד, ואני יודעת מי עשה את זה ומי הדליף את המסמכים. אם לפחות היו מביאים את האמת כמו שהיא, אבל זה לא קרה". עוד הוסיפה כי"כל הניסיון הזה לקשור אותי לנפילה של מגה הוא עצוב, בעלי הבית משכו דיבידנדים של מאות מיליוני שקלים ואתם נופלים על אשת מקצוע", אמרה.