מאות עובדי מפעלי ים המלח הגיעו היום (ראשון) לסדום שבסמוך לים המלח והפגינו כנגד הפרת השביתה בה פתחו - זאת עקב ביצוע העבודות במקום על ידי עובדי קבלן. כניסת הקבלנים למפעל מתבצעת בליווי מאות אנשי אבטחה שנשכרו על ידי הנהלת כיל, מאז החל מאבק העובדים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
למרות 200 מאבטחים שחיכו בכניסה וניסו להדוף את העובדים, פרצו מאות מהם למפעל, ערכו תהלוכת מחאה שלוותה בכוח משטרה - וביקשו מעובדי קבלן לעזוב את שטח המפעל. במקביל, החלו העובדים להתבצר במקום - בסמוך לנקודת תחילת התזרים של הבריכות בתוך המפעל.
"הנהלת כיל ממשיכה להתנהג בכוחניות ובמקום לסיים את השביתה במו"מ היא שוברת את השביתה שלנו על ידי קבלנים ובאנו היום לעצור את זה", אמר ארמונד לנקרי, יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח.
"הנהלת כיל והחברה לישראל עושות הכל כדי להבריח את החברה מישראל כפי שניסו לעשות עם צים והן מתקדמות לשם בצעדי ענק. אני מקווה שמשרד האוצר יתעשת ויעצור את התהליך לפני שיהיה מאוחר מדי ואזרחי ישראל יפסידו את אוצרות הטבע שלנו", הוסיף.
בשבוע שעבר נפתח המשא ומתן בין הצדדים לאחר שלפני שבועיים תיווך בית הדין הארצי לעבודה בין הצדדים והגיע לפשרה בה נקבע כי השביתה הכללית בדרום הארץ תידחה, מכתבי הפיטורים יימשכו על ידי הנהלת החברה, השביתה במפעלי ים המלח ובתרכובות ברום תמשך והצדדים ייכנסו למו"מ.
מהנהלת כיל נמסר בתגובה לידיעה: "כיל מכבדת את זכות השביתה וההפגנה של עובדיה והיא לא שברה את השביתה באמצעות ייצור על ידי עובדי קבלן. יחד עם זאת ההנהלה לא תסבול ולא תאפשר אלימות ופגיעה ברכוש החברה ומתקניה. מי שיפר הנחיות אלה לא יעבוד יותר בחברה, תוגש נגדו תלונה במשטרה ותישקל תביעת נזיקין אישית".
"ככל שהשביתה נמשכת ונמשכת ללא כל הישגים לוועד, המרמור, התסכול וחוסר הלגיטימציה לשביתה מתעצמים והולכים ולכן, הוועד ממציא עילות שווא לחמם את האוירה, ליצור פרובוקציות ולהצדיק את המחיר הנגבה מהעובדים והמפעל בגלל השביתה", הוסיפו בכיל.
"בעוד הוועד נוהג בחוסר אחריות ובאלימות, ההנהלה פועלת לשמר ולתחזק את המפעל כדי שיהיה לעובדים לאן לחזור ומעסיקה קבלני משנה בפרויקטים לאחזקה ולשימור המתקנים".