יותר מחצי שנה לאחר סיום מבצע צוק איתן, מתלוננים מסעדנים בישראל שהענף לא התאושש מאז המלחמה. בעוד שמלונות ועסקים אחרים בענף התיירות שנפגעו קשה בקיץ האחרון זוכים לסיוע, המסעדנים טוענים שהמדינה מקפחת אותם וכעת הם מבקשים הכרה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"בתקופת צוק איתן מסעדות רבות קיבלו מכה אנושה שממנה לא הצליחו להתאושש. שיא העונה הם חודשי הקיץ, רבים בונים עליהם כדי לכסות על חודשי החורף החלשים יותר ובשנה שעברה התקופה הזו פשוט נמחקה", אומר מיכה סול, יו"ר משותף של איגוד המסעדות הברים ובתי הקפה. "הדבר הבסיסי שאנחנו דורשים הוא הכרה בכך שהמסעדות זקוקות לסיוע כדי לשרוד את התקופות הללו".
"צריך שתחלחל ההבנה במשרדי האוצר והתיירות שאסור לתת לענף לגווע", הוא מדגיש. האיגוד הציג הבוקר נתונים מדאיגים, שלפיהם שליש מהמסעדות שנפתחות בישראל נסגרות לאחר שנה בלבד, 47% נסגרות לאחר פעילות של עד חמש שנים ורק 20% בלבד שורדות לאחר חמש שנים.
רבים מהמסעדנים סיפרו כי הבעיה המרכזית היא לא רק חוסר סיוע ממשלתי, אלא גם הערמת קשיים בתחומי הרישוי והבירוקרטיה. אמיר הלוי, מנכ"ל משרד התיירות, ניסה לגבות את הענף: "המסעדות הן חלק בלתי נפרד מהתיירות ומהמשיכה של אנשים למדינת ישראל. הענף גם מספק מעגל תעסוקתי רחב במרכז ובדרום. למסעדנים אין את הגב שיש למלונאים, שמיד לאחר צוק איתן הציגו חבילת דרישות למדינה".
לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv