עלייה ניכרת חלה בשיעור התעסוקה במגזר החרדי - כך מפרסמת היום (רביעי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בשנת 2013 עמד שיעור התעסוקה בקרב גברים חרדים בגיל 64-25 על 56%. בשנים 2002-2011, לשם השוואה, נע שיעור התעסוקה בקרב חרדים בין 40%-50%.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בקרב הנשים החרדיות ניכר גם כן זינוק בשיעור התעסוקה: בשנת 2013 עמד שיעור התעסוקה של נשים חרדיות על 68%, לאחר שבשנים 2002-2011 הוא נע סביב 50%. גם בקרב הנשים הערביות חלה עלייה בשיעור התעסוקה, ובשנת 2013 הוא הגיע ל-33%.
במפלגת "יש עתיד" בירכו על הנתונים ומסרו בתגובה כי הם "מוכיחים שהמהלך שיש עתיד הובילה הוא הכיוון הנכון. החל מחיוב לימודי ליבה, דרך שוויון בנטל בשירות הצבאי ולבסוף התכלית של שילוב חרדים בשוק התעסוקה. יש כאן שינוי מגמה ביחס לשילוב חרדים בשוק התעסוקה. הכלכלה הישראלית זקוקה לשילוב מוצלח של גברים חרדים בשוק התעסוקה ומדובר במהפכה חברתית וכלכלית חשובה מאין כמוה".
37% מכלל המועסקים התקשו לעמוד בתשלומים החודשיים
בקרב כלל המועסקים, 37% מהם התקשו לכסות את כל ההוצאות החודשיות של משק הבית. 12% מכלל המועסקים הרגישו עניים בשנה האחרונה (כ-400 אלף מועסקים). ל-56% מהמועסקים "אין חשש כלל" לאבד את מקום עבודתם בשנה הקרובה, ל-28% מהמועסקים יש "חשש קטן", ל-9% יש "חשש גדול" ול-4% יש "חשש גדול מאד".
38% דיווחו שהיו "מרוצים מאוד" ו-48% דיווחו שהיו "מרוצים" מעבודתם. שיעורים גבוהים יחסית של "מרוצים מאוד" מעבודתם נמצאו בקרב מרצים במוסדות להשכלה גבוהה, גננות, מורים בבתי ספר, מזכירות מנהליות, עובדי מזכירות ומנכ"לים. לעומת זאת, שיעורים נמוכים יחסית של "מרוצים מאוד" מעבודתם נמצאו בקרב מאבטחים, נהגים, מטפלים סיעודיים ועובדי ניקיון.
56% מהמועסקים היו מרוצים מהכנסתם מהעבודה - 10% הגדירו את עצמם "מרוצים מאוד" ו-46% "מרוצים". 28% היו "לא כל כך מרוצים" ו-15% "בכלל לא מרוצים" מהכנסתם מהעבודה.
במפלגת כולנו הגיבו לנתונים: "המצב העגום העולה מהנתונים, לפיו אנשים עובדים במדינת ישראל לא מצליחים לחיות בכבוד ולגמור את החודש, הוא מצב בלתי נסבל שאין להשלים איתו. הטרגדיה של המדינה שלנו היא שאנחנו חיים במדינה שאזרחיה עניים ומעושרה נהנית רק שכבה דקה. כל שאר האוכלוסייה חסומה וממחויבותנו לתת לאוכלוסייה זו תקווה ואופק".