פיצה מתאימה לכל סיטואציה ולכל סוג רעב, וזה בין היתר מה שכל כך יפה בה: רוצים משהו ליד האלכוהול בשעת לילה? פיצה. ארוחה מכובדת שתמלא אתכם? פיצה. צהריים על הדרך? פיצה. אולי זה הבצק שאנחנו כל כך  אוהבים, היצע התוספות שעונה על הצרכים של כולם ואולי מדובר בכך שבשנים האחרונות, בעיקר תוך כדי הקורונה, נפתחו כאן שלל מקומות ששדרגו את כל מה שהישראלים התרגלו אליו בנוגע למאכל האיטלקי לרמות הרבה יותר גבוהות ומקצועיות.

בקיצור, נאלצנו לעשות לא מעט ויתורים כואבים, לאכול המון וגם להיות מופתעים – עד שלבסוף נולדה רשימת הפיצריות הטובות בישראל. בתיאבון ובהצלחה.

נאופוליטן

רגע לפני הקורונה פתח אורן אבני את הפיצה הנפוליטנית שלו במרכז העיר חיפה ותוך זמן קצר - לגמרי בצדק - היא הפכה למוקד עליה לרגל (כשהתאפשר ולא היו מגבלות) עבור חובבי בצק מכל רחבי הארץ. הבצק כאן עובר התפחה של 72 שעות ולאחר מכן הפיצה נכנסת לדקה אחת בלבד בטאבון עצים מסורתי. התוצאה? מנומרת ומושלמת. אבני מקפיד על חומרי גלם מעולים: גבינות איכותיות זה הבייסיק, ויש כאן גם דגש לא קטן על שמני זית, שמותאמים במיוחד לפיצות בתפריט.

הנמל 37, חיפה. 

פיצה נאופוליטן פיצת תפוחי אדמה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
נאופוליטן|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פארינו

באשדוד יש כמה וכמה פיצריות לא רעות בכלל, אבל לתחרות הקשה הזאת יש רק מנצחת אחת והיא הפיצה הנפוליטנית של יאן הרוש, זאת שמביאה אליה גם את מי שלא גר באזור אלא גם צפונה ודרומה ממנו. 

האשל 11, אשדוד. 

פרסקה

עוד מועמדת ודאית בתחרות הקשוחה סביב הטייטל הנחשק של "הפיצה הכי טובה בישראל" היא הפיצה מקיבוץ מסדה. גם אם אתם לא בקטע של טייטלים, מדובר לכל הפחות בתחנת עצירה חובה לחובבי הפיצות. גם היא כמובן נפוליטנית, התפריט הקטן כולל בסך הכל שש אופציות לפיצה, לא משהו שאמור להרתיע אתכם מלהגיע, והלוקיישן המדהים ליד הכנרת מוסיף לרומנטיקה ולחוויה הגם ככה מדהימה של לאכול במקום הזה. 

קיבוץ מסדה, עמק הירדן. 

פרסקה (צילום:  צילום פרטי)
פרסקה|צילום: צילום פרטי

פבריקה

רחובות מככבת ברשימה הזו עם שלוש פיצריות שונות, אך מבין ה-3, פבריקה היא המפורסמת מכולן. לא מעט מחשיבים את הפיצה הנפוליטנית של אורון עמר כאחת הטעימות בארץ, וכאחת שלגמרי שווה את התסבוכת של להגיע ולמצוא חניה ברחוב הרצל הסואן ברחובות. כמו בכל פיצרייה נפוליטנית, הטאבון בולט במרכז ועל פיו יישק דבר. לצד הפיצות הטובות יש כאן לא מעט מנות צד מפתיעות ששווה לנסות כמו ברולה בטטות למשל.

הרצל 203, רחובות.

פיצה פבריקה  (צילום: גל מלכה זהבי,  יח
פיצה פבריקה|צילום: גל מלכה זהבי, יח"צ

לה טיגרה

הפיצרייה התל אביבית נפתחה בפלורנטין לפני כשנה וחצי ועוררה רעש רב. אולי תופתעו לגלות, אבל בעיר שיש בה הכל, דווקא לא היו כל כך הרבה פיצריות נפוליטניות, אם בכלל. סימן ההיכר של המקום הוא הטאבון המנומר, כמו הבצק, והמקום עומד גם בשאר הכללים הנחוצים כדי לקבל את הטייטל "פיצה נפוליטנית מקורית". היא כל כך טעימה שגם ללא התעודה היינו סולחים ובולסים בהנאה. 

ידידיה פרנקל 9, תל אביב.

פיצה לה טיגרה פיצות  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
פיצה לה טיגרה|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

דולצ'ה פיצה

מפעל חייהם של דולב אללי ומורן שקוף נמצא באזור תעשייה ברעננה, מיקום שלא זימן הרבה עוברי אורח בתחילת הדרך, אבל מרגע שמביני עניין טעמו והשמועה התפשטה, הגיעו אנשים במיוחד כדי לטעום את הנפוליטנית מרעננה. דולב ומורן למדו את כל מה שצריך לדעת באקדמיה מיוחדת בנאפולי, חזרו לישראל וברעננה הם מיישמים את כל התורה. זה התחיל עם אירועים וטאבון בתקופת הקורונה והפך למקום הזה ברעננה שרק הולך ומשתדרג. לאחרונה הגדילו שם את התפריט עם פסטות בעבודת יד וסלטים, כך שאפשר לצפות להתפתחויות גם בגזרה הזו

המסגר 1, רעננה. 

פיצה דולצ'ה פיצה סביח  (צילום: גל זהבי,  יח
צילום: גל זהבי, יח"צ

ברוקלין

לפיצה ברוקלין שני סניפים במרכז תל אביב ואנחנו לגמרי בעד התרחבות עתידית. מדובר בפיצת רחוב ניו יורקית וקלילה; פחות טאבון ענק וישיבה סביב שולחן עם כל ההתעסקות המורכבת של פיצה נפוליטינית ויותר משולש או שניים ליד בקבוק בירה במחירים שיש שיטענו שנחשבים לפחות תל אביביים. והנה עובדה מעניינת, הבעלים של ברוקלין מופיע ברשימה הזו פעמיים, כיוון שמשמש גם כבעלים של "הפיצה" ברחוב בוגרשוב בעיר. עשייה מבורכת. 

דיזנגוף 276 | קינג ג'ורג' 88, תל אביב. 

פיצה ברוקלין  (צילום:  בן רוטלוי)
פיצה ברוקלין|צילום: בן רוטלוי

פיצה לילה

אולי יש טעימות ממנה (לא בטוח), אבל בקטגוריית המגניבות היא מנצחת בגדול. לילה פועלת בשעות אחר הצהריים והלילה בלוקיישן האטרקטיבי של שוק לוינסקי בתל אביב. אפשר לאכול בה ארוחת ערב של ממש ואפשר לקפוץ על הדרך לזלילה קצרה. כך או כך, הסטנדרט הגבוה והטעמים המעולים נשמרים. בין הפיצות הבולטות: פיצה עם בשר בכבישה ביתית, ארטישוק עם קייל ופטה ועוד.

מרחביה 4, תל אביב.

פיצה לילה  (צילום: שרונה קנטור)
פיצה לילה|צילום: שרונה קנטור

קאנוטו

האם רחובות הופכת לשלוחה ישראלית של נאפולי לנגד עינינו? ייתכן מאוד. הפיציולו שלו דיין מציע פיצות נפוליטניות מרשימות ובעיקר מיוחדות מבחינת התוספות. תמצאו שם קרם סלק שרוף בטאבון עם גבינה כחולה, פיצה בטטה מדורה, פולנטה כמהין ועוד.

הרצל 164, רחובות.

התדר

לתל אביבים (ולא רק) יש שלל סיבות לעלות לרגל לבית רומנו, אבל אין ספק שאחת הראשיות היא הפיצה של התדר. היא מיוחדת, כי אצל אייל שני הכל מיוחד, אבל הפעם מדובר פה בפיצה מיוחדת בפשטותה: היא גדולה ודקה, עירומה ולא צריכה שום תוספת. גם אם זה לא נראה ככה, אי אפשר להפסיק לאכול אותה.

בית רומנו, דרך יפו 9 תל אביב

פורטונה

המקום הכי דרומי ברשימה הזו שם דגש על שימוש בחומרי גלם מקומיים, יש בו בצק טוב מאוד ומגוון פיצות מיוחדות כמו פיצה חצילים שרופים ופיצת פורטונה - פיצה ביאנקה עם שמן זית, אורגנו וארטישוק.

אלמוגים 15, אילת.

פורטונה, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פורטונה, אילת|צילום: לין לוי, mako אוכל

שבתאי

לפיצה המיוחדת מכפר ויתקין יש כבר שלושה סניפים (אבן יהודה וקיסריה). לא מדובר בפיצרייה שגרתית גם מבחינת הווייבים הקיבוציים וגם מבחינת הטעמים. הבצק פה מעולה והתוספות המפתיעות עוד יותר: פיצת פירות ים עם שרימפס, קלמרי ומולים, פיצת קרבונרה ופיצה עם טונה אדומה.

כניסה מזרחית, כפר ויתקין.

פיצה שבתאי (צילום:  צילום פרטי)
פיצה שבתאי|צילום: צילום פרטי

בזיליקה

לא רק אשדוד - גם לאשקלון יש נפוליטנית משלה. גל בר וטל זוהר פתחו בעיר הדרומית פיצה נפוליטנית עם כל החשודים המיידיים, ועוד כשרה למהדרין. מה תמצאו שם? פיצה מדורה עם תפוח אדמה, חציל ובצל, פיצה זוקיני עם ריבת בצל ודבש, פיצה בטטה וכמובן פיצה כמהין.

בן גוריון 13, אשקלון

הפיצה

פחות או יותר בכל שעה ביום, אם עוברים בבוגרשוב פינת פינסקר, מריחים ריח טוב ובעיקר רואים המון אנשים סבלניים עומדים בתור ומחכים לשולחן. מדובר באחת הפיצות הנפוליטניות הוותיקות בישראל היוצאת מתנור אבן שממוקם בקיר הלבנים במרכז המסעדה. יש תוספות בשפע ואתם יכולים לבחור  מתוך שלל הקומבינציות המוצעות שם או הספיישלים. 

בוגרשוב 51, תל אביב.

הפיצה (צילום: אלון ראובני, יחסי ציבור)
הפיצה|צילום: אלון ראובני, יחסי ציבור

שמונים וחמש

מי שחשש שלשוק הכרמל, היכל הקודש של אוכל הרחוב בישראל, לא תהיה נציגה ברשימה אחרי הסגירה הזמנית אך המבאסת של דיברסו - טעה בגדול. מה שמיוחד בפיצה שפתח רוני חברוני היא שמדובר בפיצה תל אביבית-ירושלמית. שילוב מוזר אבל מעולה שמשלב את המסורות והניסיון של פעם עם הדגש על חומרי הגלם האיכותיים הנהוגים כיום במה שנקרא "הגל השלישי" של הפיצות. התוצאה, כאמור, מושלמת, והעובדה שהפיצות לא נפגעות אפילו מעט במשלוח רק גורמות לנו לאהוב אותן יותר.

מוהליבר 43, תל אביב.

פיצה הר סיני

הפיצה התל אביבית הזו דווקא לא נמצאת ברחוב הר סיני אלא צמוד אליו, בנחלת בנימין, שהוא כיום הרחוב הכי קולינרי בעיר. הבצק של הפיצה עשוי, לטענת העומדים מאחוריו, ממחמצת טבעית בת 25 שנה. לנו הגיל של המחמצת לא משנה, כל עוד הפיצה תישאר טעימה כמו שהיא עכשיו, ויעידו על כך המוני התל אביבים הנוהרים לשם מדי יום או מזמינים משם משלוח.

נחלת בנימין 55, תל אביב.

אותנטיקה

רבות מהפיצריות הנפוליטניות הטובות בישראל נהנות מלוקיישן שאפשר להגדיר אותו כמאתגר ולא כל כך אטרקטיבי. כך גם אותנטיקה שנמצאת במרכז מסחרי שכונתי בנס ציונה ובכל זאת הפכה למוקד משיכה עבור תושבי האזור, שבו יש, כאמור, לא מעט תחרות. הכל במקום הזה מרגיש איטליה, לא רק בטעמים אלא גם באווירה. גם כאן תמצאו פיצת טרטופו כמהין, אתם יכולים להיות רגועים, אבל גם פיצת פונלנטה או פיצת בטטה עם שמנת, גבינת סטרקינו ובלסמי.

יקינטון 6, נס ציונה.

פיצה אותנטיקה (צילום: צוף עינצ׳י)
פיצה אותנטיקה|צילום: צוף עינצ׳י

פיצה טראק דפנה

מדובר בעצירת חובה בכל טיול לצפון, או לכל הפחות לאזור הגליל. גם אם אתם אחרי סיור קולינרי עמוס במיוחד - תמיד יש עוד מקום לפיצה ובירה בפוד טראק האטרקטיבי והטעים הזה, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על האווירה הכיפית מסביב. נכון לעכשיו הלוקיישן משתנה מדי שבוע או מספר שבועות בין קיבוצי הצפון, אז כדאי לעצור לרגע בעמוד האינסטגרם שלהם ולוודא מיקום. 

פיצה טראק  (צילום:  ניצן לנגר)
פיצה טראק בקיבוץ דפנה|צילום: ניצן לנגר

סה טו

למרות שנפתחה לא הרבה זמן לפני הקורונה, פיצריית סה טו הפכה מהר מאוד למקום אהוב על חובבי הפיצות. הבצק פה מעולה, נפוליטני אסלי מה שנקרא, אבל בגזרת התוספות יש כאן נועזות דוגמת פיצה עם רוטב קארי, כמהין וכדומה.

רוטשילד 63, ראשון לציון.

פיצה סה טו ראשלצ (צילום:  גיל אבירם  )
פיצה סה טו ראשלצ|צילום: גיל אבירם

השובך

על חורבות מסעדת השובך המיתולוגית קם בשכונת רמת ישראל במזרח תל אביב בית קפה חדש, שהוא גם מסעדה, כי ככה זה שאחד מבעלי המקום הוא השף שחר לוי. בתפריט הפיצות, שמוכנות כמובן בטאבון המיוחד שנמצא במקום, תמצאו פיצת יער חורפי עם לקט פטריות בטאבון, פיצה קמין עם ברי פחם ובצל מוחמץ, ועוד שלל הפתעות משתנות.

דם המכבים 26, תל אביב.

>> מעדיפים להכין פיצה בבית? הנה המתכון המושלם

פלורה

גם לשוק מחנה יהודה מגיע מקום ברשימה, והפעם עם פיצה בר חינני וטעים. התפריט קטן, אבל כל מנה פה עשויה מחומרי הגלם האיכותיים ביותר. תוסיפו לזה את הווייב הירושלמי המחויך ותקבלו חוויה מעולה. המלצה: אל תשכחו קוקטייל ליד הפיצה.

הדקל 2 ירושלים

קראפט

הפיצה הירושלמית של דוד קפלן נחשבת לאחת הפופולריות בבירה. מדובר בפיצה בסגנון ניו יורקי שעשויה מבצק מחמצת. הסלייסים והמגשים ענקיים כמובן ומגיעים על צלחת נייר. ניו יורק עד הסוף. כמו כן, בכתבה של רשת NBC שבה בלוגרים הכתירו את הפיצות הטובות בעולם - קראפט הייתה אחת מהן.

התפוח 12, ירושלים. 

קראפט  (צילום:  איילה כהן)
קראפט|צילום: איילה כהן

לה פיאדרה

אתם יודעים מה כיף בפיצות חוץ מהטעם שלהן? השמות. לה פיאדרה נגיד, זו פיצה שכיף להגיד את השף שלה סתם ככה בקול רם, וזה עוד לפני הביס הראשון. חזרה לנושא: מדובר בפיצה נפוליטנית ירושלמית וכשרה למהדרין שבמרכזה תנור אבן רחב ממדים. במקום קיימות עשר אופציות לפיצה, כולל אחת מתוקה מפתיעה במיוחד הכוללת שוקולד, בננה וקרם פרש. בקהילות הפודיז המגזריות טוענים כי הבצק שלהם הוא הטוב בישראל, מה שמעורר חשק לנסוע ולבדוק אם זה נכון.

גרשון אגרון 1, ירושלים; דניאל ינובסקי 17, ירושלים.

לה פיאדרה (צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור)
לה פיאדרה|צילום: שירן כהן שי, יחסי ציבור

לה רוסטיקה

עגלת הפיצה מקיבוץ בית הלל יצאה לפגרת חורף וצפויה לשוב רק בתחילת מרץ, אבל לגמרי ראויה להיות חלק מהרשימה הזו. למה? קודם כל בזכות הבצק הדק המעולה שלהם, וגם בזכות מה שעל הפיצה: פיצה שרופים, פיצה קרם כרובית ואפילו פיצת פפרוני עגל. אם אתם שם ויש קרם ברולה עם תאנה מקורמלת - תשמרו מקום גם לזה. 

לה רוסטיקה  (צילום: ליהי וולף)
לה רוסטיקה|צילום: ליהי וולף

פפינו

קודם כל, דוכן האוכל של חוסיין זידאן מנצח בקטגוריית הנוף והלוקיישן: החרמון. אין למקום הזה כתובת - זה פשוט על הכביש הראשי בעין קיניא - תסעו עד שהריח יגרום לכם לעצור. בגדול, יש שם גם בשר ולא מעט, אבל הרוב מגיעים בשביל הפיצות המעולות: מרגריטה, טרטופו, פפרוני וקרבונרה. ואם אתם רוצים אוכל איטלקי מתקדם יותר מידיו של זידאן, סעו למסעדת ל'אוסטריא שפתח בשבועות האחרונים במג'דל שמס. 

בסטרד

גם למודיעין יש פיצה מעולה להתגאות בה: הבצק רך ומעולה, ושילוב התוספות עליהן מעניין במיוחד וכולל אופציות כמו פיצה הונלולו (מוצרלה, קרעי כתף בקר, אננס, מייפל ובצל) ופיצה סלוניקי (מוצרלה, פטה, זיתים, פלפל קלוי עגבניות ופסטו). בגדול, מדובר בבר פיצה ויש במקום גם לא מעט אלכוהול, אבל למרות זאת, הוא מתאים גם למשפחות ולילדים.

דם המכבים 59, מודיעין.

בסטרד פיצה (צילום: ברון קריאייטיב, יחסי ציבור)
פיצה בסטרד|צילום: ברון קריאייטיב, יחסי ציבור

פיצה X

זהו אחד המקומות הפחות מוכרים מבין העשרות המופיעים ברשימה הזו. מדובר בפיצה נפוליטנית מאוד פופולרית במודיעין ומקום קצת שונה מהאחרים: התפריט פה מאוד מגוון וכולל המון אופציות של פיצות נפוליטניות וקלצונה על בסיס הבצק המושקע שנעשה במקום. יכול להיות שיהיה לכם קשה לבחור, אנחנו לגמרי מבינים. יש פה פיצות סטנדרטיות כמו מרגריטה לצד פיצה שנקראת "מלחמה" וכוללת רוטב רוזה סודי, מוצרלה, ריבת בייקון, פפרוני ובולגרית.

עמק החולה 76, מודיעין.

פיצה איקס  (צילום:  פרהסיה )
פיצה איקס|צילום: פרהסיה

א לה פאלה

נציגה נוספת לעיר רחובות. הפעם מדובר בפיצה רומאית מלבנית וגדולה שניתן לרכוש גם לפי משקל. מי שעומדים מאחוריה הם אנשי מסעדת הבשר "מו ומו", שקפצו לז'אנר חדש ונראה שגם את זה עושים לא רע בכלל. הבצק עבה ורך, עובר תפיחה של 72 שעות ומספיק טוב בשביל להחזיק עליו לא מעט תוספות בשילובים טעימים. לטובת ניקוי מצפוני למי שצריך, נספר שיש גם סלטים טעימים במקום.

הרצל 177, רחובות.

החתול הירוק

הפיצרייה הטבעונית מציעה מגוון פיצות על בסיס גבינת קשיו או סויה שמוכנות במקום. בקרב הטבעונים היא קונצנזוס ומועדפת על פני אופציות טבעוניות בפיצריות ה"רגילות", אבל הבצק הדק שלה, שנאפה בתנור אבן, כל כך טעים שגם אוכלי כל מגיעים במיוחד ונהנים. לא לפספס בשום אופן: ממרח קשיו, מוצרלה סויה, פפרוני טבעוני, טונה טבעונית ופרמזן שקדים. 

לבונטין 7, תל אביב.

החתול הירוק (צילום: לאליה לאה יחיא, יחסי ציבור)
החתול הירוק|צילום: לאליה לאה יחיא, יחסי ציבור

לה קאפה

מורן מירלמן הביא את בשורת הפיצה הרומאית לשרון לפני כשנה. אפשר למצוא שם פיצה בשלל אופציות (וגם כריכים מעולים, אבל זה כבר לכתבה אחרת). האופציות רבות והמלאכה מרובה: פיצה קורנדביף, פיצה לבנה עם ארבע גבינות, פיצה לבנה עם תפוח אדמה וגאודה ועוד אופציות רבות וטובות.

ויצמן 62, כפר סבא.

לה קאפה (צילום: דוד מויאל )
לה קאפה|צילום: דוד מויאל

קאלדו

גם לבירת הנגב מגיעה נציגות ברשימה ומדובר בנציגה לגמרי לא שגרתית. פיצה קאלדו היא אחת המדוברות והוותיקות בעיר. היא לא שגרתית בגלל השילובים והתוספות: מעבר לרטבים הרגילים - עגבניות או שמנת, תמצאו גם "גרין בייס", שהוא רוטב על בסיס עשבי תיבול. יש שם לא פחות מ-70 סוגי פיצות עם שילובים מוזרים ומסקרנים כמו פיצת סביח עם חציל וביצה, פיצת עוף בקארי, פיצת פירות ים ועוד.

מצדה 47, באר שבע.

קאלדו  (צילום:  אור זרביב)
צילום: אור זרביב

ביאנלה

המקום של סניה עמר המוכשרת בג'וליס הוא לא סתם פיצרייה, אלא משהו שלגמרי אפשר לכנות כחווית פיצה. מדובר במקום קטן ואינטימי בפאתי הכפר הדרוזי ובתפריט לא תמצאו דברים רגילים אלא אופציות שכנראה תמצאו רק שם, דוגמת פיצה קבב עם ירקות צלויים בטאבון, פיצת פירות ים עם רוטב שמנת ופיצה עם סלמון בכבישה ביתית וקרם פרש. אל תפספסו.

פיצה באנלה ארט. ג'וליס, יש מיקום בווייז 

בינאלה (צילום:  סניה עאמר)
צילום: סניה עאמר