נוסעי התחבורה הציבורית בישראל התעוררו לשנה חדשה של עליית מחירים גורפת, בשיעור של כ-5%. עליית המחירים הזו משפיעה כמעט על כל נוסעי התחבורה הציבורית במדינה, ולכן לא מפתיע שהיא מעוררת זעם בקרב הנוסעים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"מורידים את מחירי השמנת המתוקה אבל מעלים את כרטיסי הנסיעה באוטובוס. מי נוסע בהם אם לא המוני עם ישראל?", מתרעמת אחת הנוסעות. "שמנת מתוקה זה לעשירים. שתתבייש ממשלת ישראל ושר האוצר שלה, שהבטיח כל כך הרבה".
בתחנות האוטובוס והרכבת ניתן היה למצוא היום (ד') אזרחים כועסים רבים, שהתרעמו על עליית המחירים. "עם כל בעיות התחבורה בתל אביב, רצוי דווקא לעודד את הנסיעה ברכבת, לא להעלות מחירים", אמר מיכאל מתל אביב. "המשכורות של כל חברי הכנסת עלו ועבור הציבור המחירים להכל פשוט עלו", הוסיפה רותי, תושבת בני ברק.
נסיעה עירונית באוטובוס עולה החל מהבוקר 6.90 שקלים, במקום 6.60 ששילמו הנוסעים עד אתמול. נסיעה באוטובוס מתל אביב לירושלים התייקרה ב-80 אגורות, והיא עולה כעת 18.80 שקלים. כרטיס חופשי-חודשי בגוש דן, חיפה וירושלים עולה החל מהיום 246 שקלים - עלייה של 11 שקלים במחיר.
"מכה נוספת לחלשים"
גם נוסעי הרכבת הרגישו היום את עליית המחירים. מעתה עולה מחיר נסיעה ברכבת מחיפה לתל אביב 32 שקלים, במקום 30.5. כרטיס הלוך ושוב יעלה מעתה 58 שקלים, במקום 55 שקלים. כרטיס נסיעה ברכבת מבאר שבע לתל אביב עולה החל מהיום 31.5 שקלים - עלייה של שקל וחצי.
"זו מכה נוספת בכיסים המידלדלים של הזקנים, וגם של קבוצות חלשות אחרות, כמו נכים, מקבלי הבטחת הכנסה ומשפחות חד הוריות", אמר היום נתן לבנון, יו"ר "כן לזקן", נציב זכויות לזקנים.
בירושלים מחו היום עשרות מפגינים נגד עליית המחירים וקראו לסבסוד התחבורה הציבורית. "מי שהכי נדפק מעליית המחירים זה תושבי הפריפריה שצריכים לנסוע מרחקים ארוכים ולשלם עשרות שקלים על כל נסיעה", אומר גיל יעקב, מנכ"ל "15 דקות", ארגון צרכני התחבורה הציבורית. "ככה לא מקרבים את הפריפריה למרכז".
התייקרות המחירים בתחבורה הציבורית מגיעה לאחר כשנתיים של קיפאון במחירים, אבל גם זה לא מנחם את אלה שיצטרכו מעתה לשלם את המחיר.