ש' תושבת כרמיאל רק רצתה לדאוג לאימה המבוגרת וחולת הדיאליזה: לפני כשנה היא פנתה לרשת לעיצוב הבית באזור הצפון ושם רכשה מקלחון לאם. אך אז החלה סאגה שהיא לא יכלה לדמיין - תחילה ההתקנה איחרה להגיע, וכשסוף סוף הותקן המקלחון התברר שהדבר לא נעשה כראוי וחדר המקלחת הוצף במים בכל שימוש. בנוסף טוענת ש' כי היא לא קיבלה את המקלחון המקורי שאותו הזמינה אלא דגם אחר. לבסוף, לאחר שבועיים של בעיות וחוסר תקשורת מצד החנות, פרסמה ש' פוסט ובו תיארה את עגמת הנפש, אך גם זה לא עבר חלק וכעת היא נאלצת להתמודד עם תביעה בגובה 75 אלף שקלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפני כשנה רכשה ש' את המקלחון ושילמה עליו בצ'ק. על מנת להקדים את האספקה למועד קרוב יותר היא התבקשה לשלם 300 שקלים במזומן ישירות למתקין, גם זאת עשתה ללא היסוס. אך למרות שהכול שולם, יומיים לאחר הרכישה התקשרה נציגת הרשת לש' ומסרה לה שעד שהצ'ק לא ייפדה ההזמנה לא תוכל לצאת. עוד המליצה לה הנציגה לשלם את המחיר כולו במזומן, כנגד הצ'ק, כדי להקדים את מועד האספקה. ש' הסכימה.
הימים חלפו והמתקין לא יצר עם ש' קשר. ש' חזרה לסניף ודרשה לבטל את ההזמנה. לבסוף, בהתערבות של מנהלת הסניף, הופנתה לתיאום ההתקנה באיחור של 11 ימים. מתקין המקלחון הגיע לביתה של האם וביצע את ההתקנה. יום למחרת השתמשה האם לראשונה במקלחון אך אז גילתה שהוא ככל הנראה לא הותקן כראוי - חדר המקלחת הוצף במים. ש' הגיעה לבית של האם והבינה לטענתה שהמקלחון שהותקן הוא לא המקלחון שהוזמן, וכן כי האיטום בעת התקנה לא נעשה כראוי.
מרגע זה פנו ש' ואמה הן למתקין והן לרשת העיצוב, אך לשווא. בשלב מסוים נאמר להן שמתקין יקבע עמן שעת הגעה, אך זה לא קרה. גם כשש' חזרה לחנות זה לא עזר, ומלבד שיחה אחת ממנהלת הסניף שהתקשרה לברר על מהות התלונה, לא נעשתה שום התקדמות. בפועל, המקלחון שרכשה הנתבעת לא הוחלף ולא תוקן על ידי החנות או המתקין עד היום, והשתיים נאלצו להזמין מתקין מטעמן.
ואחרי הכול - ש' נתבעת על ידי המתקין בעשרות אלפי שקלים
בצל עגמת הנפש והמחיר הגבוה שעלתה התקנת המקלחון, החליטה ש' לפרסם פוסט בפייסבוק ובו גוללה את השתלשלות הסיפור. ש' אף צירפה את הסרטון שבו מתועדת ההצפה יום לאחר ההתקנה וציינה כי אמא שלה, המתמודדת עם נכות בשיעור של 100%, לא יכלה לעמוד עוד "בטרטור הזה" וביקשה להזהיר לקוחות אחרים. חודשים לאחר פרסום הפוסט גילתה ש' כי המתקין החליט לתבוע אותה, תביעת לשון הרע, בגין הפרסום בסך של 75 אלף שקלים.
"אני לא מאמינה שהגעתי למצב ההזוי הזה והלא הוגן, שבו תובעים אותי אחרי כל עוגמת הנפש שעברתי ועוברת ביחד עם אמא שלי", אמרה ש' בשיחה עם N12. "כל מה שאמא שלי רצתה זה לקבל מקלחון תקין ובמקום זה היא קיבלה הרכבה פגומה וסחורה שלא הוזמנה ממתקין שזלזל בשירותיו וביחסי אנוש בסיסיים בין בני אדם.
"אחרי כל עוגמת הנפש והנזק שנגרם לאימי, כל שרציתי היה לשתף את חברי ולמנוע מהם ומיקיריהם את אשר חוותה וחווה אימי. זאת זכותי הבסיסית להתריע ולהתלונן על מוצר שהוחלף ועבודה פגומה שקיבלה אימי".
עורך הדין זיו אור, שמייצג את ש' בהתנדבות, במסגרת פרויקט "שכר מצווה" של לשכת עורכי הדין, מסר: "מוטב היה שהתובע היה מטפל בתלונות הנתבעת ואמה, ולא מגיש תביעה פסולה שכל תכליתה הוא להלך אימים כנגד מי שנכוותה מטיפולו הכושל של התובע ושלוחתו. מדובר בתביעת 'השתקה צרכנית', שנועדה להרתיע את הנתבעת ודומיה מלהביע את חווית הצריכה שחוו באופן אמיתי ומדויק".
לפניות לכתבת: avivim@ch2news.co.il