מסעדות

מלכה

השניצל של "מלכה" הוא לא שניצל רגיל, כיאה לשניצל שנרקם במוחו היצירתי של אייל שני. מה במנה הזו הפך אותה לכל כך אהודה ומפורסמת? מדובר בשניצל עוף טעים במיוחד שממולא בפירה, קונספט שאינו חדש כלשעצמו, אבל שני מטגן את השניצל עם הפירה בתוכו והופך אותו למנה אחרת שעדיף פשוט לטעום ולא לנסות להסביר.  
מלכה, דפנה 2, תל אביב

השניצלים הטובים, שניצל של מלכה (צילום: ASAF KARELA)
מלכה|צילום: ASAF KARELA

מנטנטן

הממלכה היפנית מציעה שני סוגי "שניצלים", אחד מנתח סינטה חזיר והשני מנתח פרגית. החזיר טעים וגם מיוחד יותר, אבל גם לפרגית הקסם שלה (נתח טעים ושומני יותר מחזה עוף, אז בלי קשר כדאי לנסות). שניהם מוגשים עם סלט כרוב, חרדל יפני ורוטב טונקאצו. 
מנטנטן, נחלת בנימין 57, תל אביב

השניצלים הטובים, שניצל מנטנטן  (צילום: אנטולי מיכאלו)
מנטנטן|צילום: אנטולי מיכאלו

גודנס

יש לא מעט גרסאות טבעוניות לשניצל, מוצלחות יותר או פחות. במקרה של גודנס, הדיינר בואכה בית הקפה הטבעוני הוותיק בקינג ג'ורג' תל אביב, מדובר בשניצל סייטן בציפוי פירורי לחם שמגיע בצלחת או בחלה עם חציל צלוי, לימון כבוש ושאר ירקות.
גודנס, קינג ג'ורג' 41, תל אביב

השניצלים הטובים, השניצל של גודנס (צילום: יהונתן בן חיים)
גודנס|צילום: יהונתן בן חיים

הקטן

המסעדה הכבר-לא-כל-כך מחתרתית של השף עידן קבלן בשוק לוינסקי מציעה שלל דגים וירקות בתפריט יומי משתנה. אם יש לכם מזל תזכו לטעום סנדוויץ' שניצל דג טעים במיוחד עם ריבת שומר ואיולי חבשוש חריף, אבל גם אם במקרה תגיעו לשם והמנה לא תהיה זמינה, האלטרנטיבות בכל מקרה ישכיחו מכם את הבאסה. 
הקטן, לוינסקי 46, תל אביב

קיטון

ביסטרו האוכל היהודי הוותיק מציע שני סוגי שניצל מעולים שכבר הפכו למנות דגל מיתולוגיות: שניצל עוף ושניצל עגל וינאי. אפשר גם במשלוח. 
קיטון, דיזנגוף 145, תל אביב

השניצלים הטובים, מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
קיטון|צילום: רונית רומנו

סרפינה

במסעדה האיטלקית של יקי כביר תמצאו שניצל קצת שונה: אומנם הוא עשוי מחזה עוף ומצופה בפירורי לחם ועשבי תיבול, אבל מעליו מונח מעין "סלטון" של אורגולה, עגבניות ובלסמי, שמוסיפים טוויסט נחמד מאוד למנה הקריספית. 
סרפינה, איינשטיין 10, תל אביב

השניצלים הטובים, שניצל סרפינה,  (צילום: יריב אלדד)
סרפינה|צילום: יריב אלדד

דה סטריטס

בית הקפה התל-אביבי מציע את אותו שניצל עוף טעים גם בגרסת צלחת וגם בגרסת כריך. הכריך עם איולי וירקות, הצלחת עם צ'יפס או פירה. לפעמים בייסיק זה כל מה שצריך.  
דה סטריטס, קינג ג'ורג' 70, תל אביב

השניצלים הטובים, השניצל של דה סטריטס (צילום: רן בירן)
דה סטריטס|צילום: רן בירן

416

המסעדה הטבעונית שנשרפה ונפתחה מחדש, גדולה יותר ומלאה יותר, בקניון TLV, מציעה בתפריט שניצלונים מפטריות יער שמגיעים עם רוטב חמוץ חריף.
416, החשמונאים 94, תל אביב

השניצלים הטובים, השניצל של 416 (צילום: אסף קרלה)
416|צילום: אסף קרלה

טוליפ

המסעדה ההונגרית הוותיקה מציעה שניצל עגל ועוף טעימים שנדפקים ומטוגנים במקום, כך שלפעמים צריך לחכות – אבל זה לגמרי שווה את ההמתנה. מעבר לזה תמצאו בתפריט רולדת עוף בציפוי פריך, או במילים אחרות שניצל מגולגל ממולא בפטריות, בתרד או באופציה המעניינת יותר – שזיפים וחזה מעושן. 
טוליפ, יהודה הלוי 52, תל אביב

השניצלים הטובים, השניצל של טוליפ (צילום:  שגב רפאל)
טוליפ|צילום: שגב רפאל

קפה נואר

אין סיכוי לכתבה על שניצלים בלי קפה נואר, אבל הפעם נחדש ונטען שמלבד אותו שניצל עגל וינאי עצום בגודלו והשניצל הלבן, שהפכו שניהם למנות דגל תל-אביביות, גם השניצל ה"רגיל", שניצל העוף, מעולה. ההמלצה שלנו? לשכנע את הפרטנר להזמין אחד מזה ואחד מזה ולחלוק, עם המון פירה בצד. השניצל קיים גם במשלוח, אבל קחו בחשבון שזו לא אותה החוויה. 
קפה נואר, אחד העם 43, תל אביב

השניצלים הטובים, שניצל נואר  (צילום: תמוז רחמן MY SOCIAL)
נואר|צילום: תמוז רחמן MY SOCIAL

סבסטיאן

האח הקטן של קפה נואר, הביסטרו ההרצלייני סבסטיאן, חוגג השנה יום הולדת 20 ושומר על יציבות מרשימה. גם שם מציעים שניצל עוף ושניצל עגל טעימים שלא נמאסים אף פעם.
סבסטיאן, משכית 33, הרצליה

השניצלים הטובים, השניצל של סבסטיאן (צילום: חיים יוסף)
סבסטיאן|צילום: חיים יוסף

סילו

המסעדה החולונית מציעה שניצל חריג בגודלו ובשחיתותו. שם המנה בתפריט, "שניצל נפוליטנה ענק", אמור כנראה לרמוז לנו על זה. מדובר בשניצל בקר עצום בציפוי פריך ברוטב נפוליטנה עם שפע גבינת מוצרלה. אם תשרדו את זה, אולי תטעמו גם מהצ'יפס שמגיע בצד. בהצלחה.
סילו, פארק פרס, חולון

פרימו

האחות הקטנה, העדכנית והמגניבה של סילו נמצאת ממש ממול עם תפריט שאחראים לו השפים בנצי ארבל ואופיר וידבסקי, והיא נותנת פייט עם שניצל עגל מילנזי מצופה בפירורי לחם, פרמז'ן, עשבי תיבול וגרידת לימון. המנה מגיעה עם צ'יפס ביתי המתובל בצ'ילי, גרידת לימון ופרמז'ן. 
פרימו, פארק פרס, חולון

השניצלים הטובים, השניצל של פרימו (צילום: אופיר קליש)
פרימו|צילום: אופיר קליש

סזאר ביסטרו

הביסטרו הרחובותי הוותיק עדיין נחשב איכשהו לסוג של סוד שעליו שומרים תושבי רחובות בקנאה, למרות שבפועל מדובר במסעדה מצליחה מאוד ששומרת על יציבות של למעלה מעשור, וזה לגמרי לא מובן מאליו בטרלול הקולינרי של ימינו. בין הבשר לפירות הים, אחת ממנות הדגל של המסעדה היא השניצל הדק והעצום בגודלו שמגיע עם פירה. יש שניצל עוף ויש שניצל סינטה עגל – ואנחנו ממליצים על שניהם. 
סזאר ביסטרו, חיים פקריס 3, רחובות 

השניצלים הטובים, השניצל של סזאר (צילום: שירן כהן שי)
סזאר|צילום: שירן כהן שי

מו ומו

אם אתם מגיעים למסעדה הרחובותית שמקורה באטליז הוותיק, ובוחרים מסיבה מסוימת לוותר על סטייק, תשמחו לשמוע שגם מנת שניצל העוף שם טעימה במיוחד. 
מי ומו, הרצל 177, רחובות

השניצלים הטובים, השניצל של מו ומו (צילום: שובל שרמה)
מו ומו|צילום: שובל שרמה

רוטצ'

על הרבה מקומות המוזכרים בכתבה בטח שמעתם כבר לא מעט בהקשר של שניצלים, אבל יכול להיות שבשביל רוטצ' זו ההמלצה השניצלית הראשונה. הביסטרו הראשל"צי מציע שניצל שמטוגן במקום ברגע ההזמנה, עם תיבול סודי וצ'יפס או פירה וסלט בצד. 
רוטשילד 64, ראשון לציון

השניצלים הטובים, רוטצ (צילום: דויד מויאל)
רוטצ'|צילום: דויד מויאל

קמדו קיצ'ן

את אחד השניצלים הטבעונים הטעימים ביותר תמצאו דווקא במסעדת ראמן יפנית קטנטנה בפרדס חנה. במסעדה שהקים השף היפני טומואקי סאסאזקי תמצאו לחמניית באן ובתוכה שניצל טופו עם כרוב, חסה, עגבנייה וחמוצים על רוטב סויה, סילאן, חרדל וקטשופ שמוכן במקום. כנראה זה לא ייגמר באחד. 
קמדו קיצ'ן, מתחם "אורוות האמנים", פרדס חנה

השניצלים הטובים, שניצל טופו של קמדן קיצ'ן (צילום: נינה זיו)
שניצל טופו של קמדן קיצ'ן|צילום: נינה זיו

מעיין הבירה

המקום הזה הוא כבר שנים יעד לעצירת חובה לכל פודי שמתקרב לאזור חיפה, אבל דווקא השניצלים בתפריט לא קיבלו מעולם את התהילה הראויה להם, לעומת הקוסטיצה, הקבב הרומני או הכיסונים. אז יש כאלה, והם טעימים מאוד – גם בגרסת העוף וגם בגרסת העגל. 
מעיין הבירה, נתנזון 4, חיפה

אוכל רחוב

אצל ציון

בתקופה שבה על כל מטר רבוע במדינה יש שלושה דוכני פיתות לפחות, עלינו לזכור ולהלל את אחת הפיתות הטובות בישראל. התור הקבוע בטרומפלדור פינת הירקון בתל אביב כולל אנשי עסקים רעבים, פועלי בניין ואנשים שחוזרים מחוף הים הסמוך, שכולם רוצים את הפשוט והטעים ביותר: שניצל עוף דק ופריך, רצוי בפיתה, אבל אפשר גם בבגט או בצלחת. זה לא המקום הכי נוח בעולם – הוא עמוס, רועש, אין חניה ויש המון פקחים, אבל יכול להיות שהטעם שווה את הדוח שאולי תקבלו.
אצל ציון, הירקון 61, תל אביב

פולקלה

מקדש עוף תל-אביבי ותיק שמציע שניצל טעים עם טוויסט: צ'טני אפרסקים. אפשר להזמין בתוספת אורז וירקות מבושלים, תפוח אדמה או צ'יפס, או בפיתה עמוסה במיוחד עם צ'טני אקזוטי חריף.  במשך שנים היה המקום פתוח בשעות הצהריים בלבד, אבל אפליקציות המשלוחים העלו את הביקוש וכיום הוא פתוח גם בשעות הערב. 
פולקלה, שדרות יהודית 11, תל אביב

השניצלים הטובים,השניצל של פולקלה (צילום: נועה קסטל)
פולקלה|צילום: נועה קסטל

השניצל של תמיר

מה שהיה סוד שמור של תושבי האזור, ששמרו בקנאה על כוך השניצלים הקטן בגבעתיים, הפך עם הזמן למקום שמגיעים אליו במיוחד כדי לא להצליח לסיים את האוכל. הסבר: השניצל טעים מאוד והוא מגיע בבגט, צלחת או פיתה עם צ'יפס מעולה וזהוב בצד, העניין הוא כמות השניצלים העצומה והלא הגיונית במנה, שהופכת את הארוחה למשתלמת ביותר. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הסלטים. 
השניצל של תמיר, תפוצות ישראל 4, גבעתיים

השניצלים הטובים, השניצל של תמיר (צילום: אברהם גרינשטיין)
השניצל של תמיר|צילום: אברהם גרינשטיין

שניצל איילה

שניצלייה ותיקה בשוק נתניה המופעלת על ידי חיים, המכונה "חיים בויה". השניצלים, כמו האווירה, הם לגמרי של פעם, כלומר אין פה עוף מצופה בפירורי לחם אלא בבלילה. הבגט פריך וההמלצה היא פשוט לשים בו כל מה שאפשר מהוויטרינה. 
שניצל איילה, זנגביל 12, נתניה

השניצל של כושי

עוד מקום של פעם, שכלום בו לא השתנה כבר שנים – וזה בדיוק מה שהופך אותו למוקד עלייה לרגל לחובבי השניצל בבגט. בשנים האחרונות נפתחו סניפים נוספים של כושי גם בכפר סבא ובהוד השרון, אבל אנחנו תמיד בעד המקור. 
השניצל של כושי, סמילנסקי 1, נתניה

השניצלים הטובים, השניצל של כושי (צילום: יעלי יצחק)
השניצל של כושי|צילום: יעלי יצחק

הסנדוויץ' של צ'וצ'י

אומנם כריך השניצל של מסעדת הפועלים הקסומה הזו מפורסם בקרב כל חובב אוכל רחוב שביקר בירושלים, אבל למקום הזה כדאי להגיע רעבים בלי קשר וליהנות גם ממאכלים ביתיים נוספים, ואם אתם בעונה הנכונה של השנה, גם ממרקים. מה מיוחד בשניצל? כלום, וטוב שכך. מדובר בחזה עוף טרי עם בלילת קמח, ביצים ותבלינים מיוחדים, כולל ארומת נוסטלגיה, שכנראה הופכת אותו לטעים במיוחד. 
דהומיי 16, ירושלים

השניצלים הטובים ,השניצל של צ'וצ'י (צילום: שמעון יצחקי)
השניצל של צ'וצ'י|צילום: שמעון יצחקי

חלאתי

תאיר גרתי ואמרי משה פתחו את המקום בעיצומו של משבר הקורונה, חתיכת הימור אבל כזה שממש השתלם להם. זה התחיל מחלות מהמטבח הביתי והפך להיות אחד המקומות החזקים בשוק, בין היתר בזכות מנת הדגל – חלה עם שניצל, מטבוחה פיקנטית, חצילים, שום קונפי, לימון כבוש, צ'ימיצ'ורי, טחינה וחריף בצד. צריכים עוד משהו בחיים שלכם מעבר לזה?
חלאתי, האגוז 9, ירושלים

השניצלים הטובים, חלאתי (צילום: עדן מור יוסף)
חלאתי|צילום: עדן מור יוסף

מחנה אסאדה

אי אפשר לדבר על חלאתי בלי לדבר על מקום נוסף שנפתח באותו אזור, דומה אבל לגמרי שונה. כאן ניתן להזמין את הבשר בחלה קלועה או במה שמכנים פה "אנימל סטייל", בקערה על גבי צ'יפס פריך, סלט או כרוב צלוי. מחנה אסאדה מציע כריכים שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול, אך מצד שני גם אי אפשר באמת לסיים יותר מאחד. גולת הכותרת של המקום היא שניצל בקר שעשוי מנתחי אנגוס איירון דקים, אבל גם שניצל העוף נותן לו פייט מרשים.
מחנה אסאדה, אגריפס 80 ירושלים

השניצלים הטובים, מחנה אסאדה (צילום: גיל אבירם)
מחנה אסאדה|צילום: גיל אבירם

הסנדוויץ' של ABBA

בהתחלה היו שטענו שמדובר בגימיק אינסטגרם או טיקטוק ויראלי ומעצבן, אבל הפיתה שניצל – פיתה המטוגנת עם פירורי לחם כמו שניצל ובתוכה חזה עוף – שמשכה את תשומת הלב הוויראלית התגלתה כטעימה והיא כאן כדי להישאר. גם השניצל הסטנדרטי שנמכר כאן, בחלה עם מטבוחה, חצילים ושאר החשודים המיידיים – טעים בטירוף. 
הסנדוויץ' של אבא, זכריה משה 6, ראש העין

השניצלים הטובים, השניצל של אבא (צילום: עידו איתי ונה)
מנת הפיתה שניצל של השניצל של ABBA|צילום: עידו איתי ונה

צ'יקן סטיישן

לא תמצאו בכתבה הזו הרבה רשתות, אבל צ'יקן סטיישן עושה את זה נכון, גם בישיבה במקום וגם במשלוחים. השניצל דק במיוחד וטעים, עם תיבול נכון ובעיקר עם כריכים מרעננים מעבר לבייסיק. בין היתר תמצאו שם, בימי שישי בלבד, כריך שניצל עם סלט ביצים שאסור לכם בשום פנים ואופן לוותר עליו. 
צ'יקן סטיישן, סניפים בתל אביב, רמת גן, הרצליה ובני ברק

השניצלים הטובים, השניצל של ציקן סטיישן (צילום: אוהד קב  )
ציקן סטיישן|צילום: אוהד קב

שניצל בוארון

מוסד אשקלוני בן יותר משני עשורים עם תור ארוך אך לגיטימי וטעמים ששווים את ההמתנה. את השניצל העסיסי אפשר לאכול בבגט, בפיתה, בחמגשית או בלאפה. יש סלטים מעולים וגם הצ'יפס טעים, אבל עדיף להיות זהירים איתו, הוא סתם תופס מקום של עוד שניצל. 
שניצל בוארון, אלי כהן 37, אשקלון

השניצלים הטובים, שניצל בוארון (צילום: שמעון יצחקי)
שניצל בוארון|צילום: שמעון יצחקי

סיפורו של פלאפל/שניצל

יש באר-שבעים שיטענו, ואולי בצדק, שלמקום הזה מגיעים בגלל הפלאפל הטעים במיוחד שלו, לכן קיים גם ויכוח על השם. את הוויכוחים נשאיר לפוליטיקה: השניצלים פה מעולים והם סיבה מוצדקת להגיע למקום הקטן והצנוע הזה לא פחות מהפלאפל.
סיפורו של פלאפל/שניצל, רינגלבלום 2, באר שבע 

השניצלים הטובים, סיפורו של שניצל (צילום: יוחאי אדרי)
סיפורו של שניצל|צילום: יוחאי אדרי