צפו בסיפורים המעניינים של 2.8 לאורך השנים (צילום: חדשות 2)
מבניין מגורים למלון. ארכיון|צילום: חדשות 2

בזמן שמצוקת הנדל"ן למגורים גוברת, גם הביקוש לחדרי מלון בישראל עולה. במקום לבנות מלונות חדשים, יזמים בתחום התיירות מעדיפים לקחת מבנים ישנים ולהסב אותם לבתי מלון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מלון גולדהר בנתניה היה הגאווה של העיר בשנות ה-80, אך עם השנים הפך לפיל לבן בלב העיר. על חורבות המבנה הנטוש, ייפתח בעוד חודשיים מלון חדש לתיירים ולאנשי עסקים.

רק לאחרונה פתחה רשת מלונות "פתאל", באשקלון מלון שגם הוא חידוש של מבנה ישן. החברה גם מתכננת מלון עסקים נוסף בתל אביב, לפי אותו עיקרון.

"חסכנו בעיקר זמן", אומר מנהל הפיתוח העסקי של רשת מלונות "פתאל" יעקב סודרי. "לבנות מלון חדש לוקח במקרה הטוב 5 שנים. בנוסף כשבונים מלון לא מהיסודות, אלא לאחר שיש כבר שלד, מוזילים גם את עלות הבנייה".

המרה זולה יותר מבניה (צילום: חדשות 2)
המרה זולה יותר מבניה|צילום: חדשות 2

העיריות מעודדות את ההסבות

שוק המשרדים בישראל סובל מהאטה בעוד שבתחום התיירות אין מספיק חדרים. במקביל גם העיריות מעודדות יזמים להסב משרדים ישנים למלונות חדשים. זאת בעיקר משום שהליך קבלת האישור לשיפוץ הוא מהיר הרבה יותר מאשר הליך קבלת האישור לבניה.

התשתיות כבר קיימות והיזמים חוסכים זמן וכסף במקום לחפור בורות מחדש. אם המשרד שלכם נמצא בלב מתחם תיירותי, ראו הוזהרתם - אולי גם סביבת העבודה שלכם, תהפוך בקרוב לחדר אירוח.