אם רצינו עוד סימן לכך שסצנת הקולינריה הישראלית בעלייה, קבוצת המסעדות הבכירה בעולם נוחתת בתל אביב.
מסעדת ל'אפוק (L’Epoque) של קבוצת רובושון הצרפתית פותחת את שעריה במלון אלקונין בתל אביב, ותהיה אחראית על כל הקולינריה במלון, בר רופ טופ, רום סרוויס ועוד. הצצה ראשונה למלון ולמסעדה החדשה תוכלו לראות הערב (ראשון) ב"תוכנית חיסכון", בריאיון בלעדי עם השף הראשי של הקבוצה.
השף ז'ואל רובשון נחשב לאחד השפים הגדולים בהיסטוריה. הוא אמנם נפטר, אך קבוצת המסעדות שלו עדיין בועטת עם 31 כוכבי מישלן - הקבוצה עם הכי הרבה כוכבי מישלן בעולם. לקבוצה מסעדות בפריז, הונג קונג, מקאו, טאיפי, שנגחאי, טוקיו, בורדו, מונקו, לונדון, לאס וגס וניו יורק וכאמור, עכשיו גם בתל אביב.
המסעדה תכלול 80 מקומות וכן חלל אירוח פרטי ל-20 איש שמעוצב כספרייה. התפריט ישלב בין גסטרונומיה צרפתית עם נגיעה ים תיכונית, חומרי גלם מקומיים ותיבול מזרחי וים תיכוני. לצד המנות הייחודיות למסעדה יככבו בה גם מנות הדגל של קבוצת רובושון, כמו הפירה המפורסם והקינוחים הפריזאים. בחודש שעבר נחשף לראשונה ב"תוכנית חיסכון" שמדריך מישלן, התנ"ך של עולם האוכל, בדרך לישראל, ומסעדה כמו זו של קבוצת רובושון בהחלט יכולה להעלות את המוניטין של הקולינריה המקומית מול המדריך הצרפתי.
האחראי על האוכל מטעם הקבוצה הוא השף הראשי שלה, דיוויד אלבס (David Alves) שהיה יד ימינו של השף האגדי במשך יותר מ-20 שנה ולקח את מושכות ההובלה של הקבוצה לאחר מותו ב-2018. שף המסעדה יהיה יוג'ין קובאל.
המסעדה החדשה תפתח במלון "אלקונין" ברחוב לילינבלום בתל אביב, מלון שהוקם במבנה של המלון הראשון בתל אביב, לפני 109 שנים בנווה צדק. שחזור המבנה ההיסטורי לקח כ-12 שנים והקבוצה של רבושון תהיה אחראית על כל הצד הקולינרי במלון.
דומניק רומנו, הבעלים של מלון אלקונין: "אנו שמחים ונרגשים להשיק לראשונה בישראל את מסעדת הגורמה ל'אפוק מקבוצת רובושון, אשר זכתה בעולם ב-31 כוכבים במדריך מישלן ועומדת בסטנדרטים הגבוהים בעולם. המסעדה תציע תפריט המשלב בין גסטרונומיה צרפתית לטאץ' ים תיכוני עם חומרי גלם מקומיים ותיבול מזרח-ים תיכוני".
רובושון החל את דרכו הקולינרית בתחתית הסולם: בגיל 18 הוא שטף רצפות וקרצף סירים ומחבתות במסעדות. בסוף שנות ה-70 הוא התחיל לעבוד במלון בפריז, ובשנת 1981 פתח את מסעדת ג'אמן, שעליה קיבל שלושה כוכבי מישלן תוך שלוש שנים מיום הפתיחה.
בשנת 2003 פתח את מסעדתו המפורסמת ביותר, "האטלייה של ז'ואל רובושון". במותו, היו לרובושון 31 כוכבי מישלן שצבר במהלך הקריירה, מה שהפך אותו לשף המעוטר ביותר בכוכבי מישלן. בשנת 1990 הוא אף זכה בתואר "שף המילניום" של מדריך גו-מיו היוקרתי.תבשיל ההיכר של רובישון שזכה לתהילה הוא דווקא פירה תפוחי אדמה, שמורכב ממחית תפוחי אדמה מסוג ראטה, הרבה חמאה וחלב.