שניצל של שישי

למרות השם שלו, אפשר להכין אותו בכל יום נתון. מדובר בשניצל מפרגית ולא מחזה עוף, ואת פירורי הלחם מחליפים פירורי חלה. שניצל בגרסה מפנקת.

>> למתכון: שניצל של יום שישי

חזה עוף בטורטייה

הצריבה בטורטייה נותנת פה אפקט כל כך טוב, שחבל לוותר עליו: קוביות חזה עוף בתבשיל פיקנטי מתקתק של פלפלים, עטופות הטורטייה קריספית - תענוג. 

>>למתכון: חזה עוף בטורטייה אליפות

חזה עוף בטורטייה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
חזה עוף בטורטייה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט לכל יום

אין לנו שם לסלט הזה, רק הבטחה שהוא טעים וכיפי, ושהוא פוטוגני ומגרה גם אחרי הערבוב, על אמת. יש כאן תירס (אפשר לחתוך מקלח ואפשר משימורים), אבוקדו, מלפפונים, חסה, בצל סגול ופולי סויה - ועל הכל ויניגרט פשוט וקולע (ואם אחד מהמרכיבים של הרוטב בא לכם פחות טוב - אפשר להשמיט אותו). 

>> למתכון: זה סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום

סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט שהיינו מוכנים לאכול כל יום|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

רצועות עוף בלימון

אחת המנות החביבות עלינו - מנה אסייתית לייט שאנחנו נוהגים להזמין בחוץ, אבל בהחלט שמחים להתחיל להכין בבית.

>> למתכון: רצועות עוף בלימון

רצועות עוף בלימון (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
רצועות עוף בלימון|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

פסטה רוזה שאף פעם לא מאכזבת

 פסטה רוזה טיפטיפה יותר מושקעת ממתכוני הסיר אחד למיניהם, וטעימה כמו שהיא נראית, שזה המון.

>> למתכון: פסטה רוזה שאף פעם לא מאכזבת

פסטה רוזה קרמית, יעל דאבי (צילום: יעל דאבי, mako אוכל)
פסטה רוזה קרמית|צילום: יעל דאבי, mako אוכל

חזה עוף עסיסי ונהדר

כאן אנחנו לא מדברים על מתכון אלא על גילוי ממש: הדרך הזאת להכין חזה עוף היא חדשה ומגניבה ומניבה תוצאה פשוט מעולה, בלי שברונות לב של עוף נא, ואפילו עם צורה שיש עליה קטע.

>> למתכון: חזה עוף עסיסי ונהדר

דייסת פולנטה

פולנטה אפשר להכין מקמח תירס, מתירס טרי או גם וגם. איך בדיוק? כאן מחכה לכם המדריך המלא, בדיוק לעונה הזו בשנה.

>> למתכון: דייסת פולנטה

פולנטה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פולנטה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

קוביות חזה עוף כמו במסעדה סינית

עוד מתכון פטנט עם חזה עוף - כמה אנחנו אוהבים כאלה! - והפעם כזה שישלח אתכם למסעדות הסיניות של פעם, עם המנות החמוצות-מתוקות (עם אננס מקופסה!) שתכלס אין להן תחליף.

>> למתכון: קוביות חזה עוף כמו במסעדה סינית

קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קוביות חזה עוף כמו של מסעדות אסייתיות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

סמבוסק טורטייה

ארוחת ערב סופר מגניבה ב-10 דקות עבודה (ועוד 20 בתנור), שהיא מעין גרסה ביתית קלילה לסמבוסק הפיצה של אבולעפיה. איך לא חשבו על זה קודם? גם אנחנו שואלים את עצמנו.

>> למתכון: סמבוסק טורטייה

סמבוסק טורטייה מהיר (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
סמבוסק טורטייה |צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

נודלס עם ירקות בסיר אחד

הנודלס המסולסלים, אלה שלוקח להם 2-3 דקות להתרכך וזה הכל, הם אהבה גדולה שלנו, בעיקר כשאנחנו רעבים וקצרים בזמן. מתקתקים רוטב, מוסיפים ירקות שיש במקפיא - ואתם לא מאמינים כמה טעים.

>> למתכון: נודלס עם ירקות בסיר אחד

נודלס עם ירקות בסיר אחד  (צילום: עידית נרקיס כ
נודלס עם ירקות בסיר אחד|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

שניצל בציפוי חטיף צ'יפס

כשטובלים נתחים של חזה עוף בתערובת של ביצים וחרדל ואז מצפים בחטיף צ'יפס שתובל בכורכום, פפריקה וכמון - אין שום בעיה לאפות אותם בתנור. זה פשוט מספיק טעים גם ככה.

>> למתכון: שניצל בציפוי צ'יפס

שניצל בציפוי תפוצ'יפס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
שניצל בציפוי תפוצ'יפס|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות

פטריות ממולאות הן מנה שיכולה שלהזכיר לנו שגבינה צהובה לא מתאימה לכל דבר, אבל אם מכינים אותן כמו שצריך הן יכולות גם להיות מופת של עידון וטעם טוב. כמו במקרה הזה.

>> למתכון: פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות

פטריות ממולאות גבינות (צילום: אמיר מנחם)
פטריות ממולאות בגבינות|צילום: אמיר מנחם

חביטורטי

מתכון החביטורטייה שכבש את כולנו בסערה, ועדיין מככב בהמון בתים בשעות הערב. יציאה מגניבה המתכון הזה, אין מה לומר.

>> למתכון: חביטורטי

חביתה בטורטייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
חביתה בטורטייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

אין כמו חזה עוף בשביל להציל אותנו כשהרעב גדול והזמן פחות. כאן הוא עובר טיגון קצר, ואז בישול ברוטב באותה המחבת. הסתדרנו.

>> למתכון: חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס

חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס (צילום: עידית נרקיס כ
חזה עוף ברוטב עגבניות וחומוס|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות עוף ובטטה

קציצות אפויות לילדים, שעוד לא נולד המבוגר שיגיד להן לא. אפשר לבשל ברוטב, אבל ממש לא צריך.

>> למתכון: קציצות עוף ובטטה

קציצות עוף ובטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
קציצות עוף ובטטה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פסטה ירוקה

ברוקולי, פרמזן, שום ובזיליקום שנטחנים יחדיו הם הבסיס לרוטב הנהדר הזה, שהפסטה שלכם תשמח מאוד אם תשדכו לה (אפילו כשאתם לא ממהרים).

>> למתכון: פסטה ירוקה

פסטה אביבית ירוקה (צילום: אמיר מנחם)
פסטה אביבית ירוקה|צילום: אמיר מנחם

צ'יפס מתנפח בטעמים

אחד המתכונים המבריקים של רון יוחננוב: צ'יפס שמטוגן בבלילה עם איזה תיבול שרוצים (יש פה כמה המלצות), ויוצא בדיוק כמו אלה שמנשנשים בפלאפליות. פלא.

>> למתכון: צ'יפס מתנפח בטעמים

צ'יפס מתנפח בטעמים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צ'יפס מתנפח בטעמים|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

ספרינג רולס סלמון

מנה יפהפייה, שאין שום בעיה להגיש גם לאורחים רמי דרג, אבל אנחנו אוהבים להכין אותה לעצמנו. יש דפי אורז בבית?

>> למתכון: ספרינג רולס סלמון

ספרינג רולס סלמון (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
ספרינג רולס סלמון|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לביבות בננה וגבינה

לביבות? אתם יכולים לקרוא להם פנקייקים. בלילה של גבינה לבנה, בננה, ביצה וקצת קמח, טיגון קצר - והנה עשיתם את הילדים מאושרים.

>> למתכון: לביבות בננה וגבינה

פנקייק בננה וגבינה בתוספת סירופ מייפל (צילום: עידית נרקיס כ
פנקייק בננה וגבינה בתוספת סירופ מייפל|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

בורקס דפי אורז

עדיין לא ניסיתם? אין יום מתאים יותר. פחות מתעניינים בבורקס? יש גם מלאווח מדפי אורז, ג'חנון מדפי אורז ואת כל מתכוני דפי האורז שמחכים שתמציאו אותם.

>> למתכון: בורקס דפי אורז

בורקס מדפי אורז (צילום: מיכל הלפרין, mako אוכל)
בורקס מדפי אורז|צילום: מיכל הלפרין, mako אוכל

חזה עוף בצ'ילי מתוק

זאת לבטח אחת הארוחות הכי טעימות שאתם יכולים לתקתק ב-15 דקות: רצועות חזה עוף, קצת סויה, קצת דבש, הקסם שקוראים לו רוטב צ'ילי מתוק וזהו בעצם.

>> למתכון: חזה עוף בצ'ילי מתוק

חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק (צילום:  Monkeyoum, Shutterstock)
חזה עוף ברוטב צ'ילי מתוק|צילום: Monkeyoum, Shutterstock

מקלות בצק עלים ממכרים

על הקסם שמתרחש כשבצק עלים נכנס לתנור יתעלה רק הקסם של בצק עלים מגולגל עם גבינת גאודה שנכנס לתנור. אש.

>> למתכון: מקלות בצק עלים

מקלות עלים גאודה (צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים)
מקלות עלים גאודה|צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים

פנקייק פיצה

רוצים להכין פנקייק, אבל להתאים אותו לארוחת צהריים, לפחות קצת? נסו את פנקייקס הפיצה האלה - שהם שני פינוקים במחיר אחד.

>> למתכון: פנקייק פיצה

פנקייק פיצה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פנקייק פיצה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד

חוץ מלהיות טעימה ומפנקת, גדולתה של הפסטה הזו שהיא מתבשלת בסיר אחד בלבד. גם בקושי לכלכתם את המטבח, גם סידרתם לעצמכם יופי של ארוחת צהריים וגם עברו רק 20 דקות מאז שהתחלתם לעבוד. לזה אנחנו קוראים לדפוק את המערכת.

>> למתכון: פסטה שמנת ובטטה בסיר אחד

והנה עוד מתכונים של פסטות בסיר אחד

טוסט חלה מטוגן עם אמנטל וביצת עין

להכין מנה טובה ומשביעה בחצי שעה זה הישג נחמד. להכין בזמן הזה מנה שהיא לא רק טובה ומשביעה אלא גם מושחתת כמו שצריך, ברמה של מסעדת ארוחות בוקר (בלי שמות) - זה כבר כיף אמיתי. שחיתות במיטבה.

>> למתכון: טוסט חלה מטוגן עם אמנטל וביצת עין

טוסט חלה מטוגן (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
טוסט חלה מטוגן|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פנקייק גבינה

יסלחו לנו אלוהי הפנקייק, אבל כבר קרה לא אחת שהעדפנו את הפנקייק האלה, האווריריים והגבינתיים, על פני פנקייק רגיל. רוצים לא לא להתמכר? פשוט אל תכינו אותם מלכתחילה.

>> למתכון: פנקייק גבינה

פנקייקס גבינה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
פנקייקס גבינה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פריטטה זריזה מנצחת

חביתות זה הכי פאסה. מאז שגילינו כמה כיף לדחוף לתוכן דברים ולהפוך אותן לסוג של פשטידה טעימה במיוחד - אנחנו חזק בפריטטות. הנה אחת מעולה להתחיל איתה.

>> למתכון: פריטטה זריזה ומנצחת

פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פריטטה מנצחת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קסדייה פיצה

הרעיון של קסדייה הוא אחד המבריקים לארוחות מהירות: שתי טורטיות קלויות על מחבת, שביניהן גבינה צהובה שנמסה יפה יפה ועוד תוספות ככל המתחשק באותו הרגע. המתכון הזה, בסגנון פיצה, מתאים במיוחד לילדים. אם אתם בקטע של לפנק את עצמכם דווקא - לכו על אנשובי, הרבה בצל ופרוסות עגבנייה. עילוי. 

>> למתכון: קסדייה פיצה

קסדייה פיצה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קסדייה פיצה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פתיתים אדומים עם בצל מטוגן

אם בילדים עסקינן - המנה הזו תשמח לכם אותם לשעה-שעתיים לפחות. מתכון פשוט ביותר, שהכוכבים שלו הם הבצל שמטגנים בהתחלה, רסק עגבניות וכמובן פתיתים - ואם רוצים ליהנות ממנו במיוחד שווה להגיש עם יוגורט לבן.

>> למתכון: פתיתים אדומים עם בצל מטוגן

פתיתים אדומים עם יוגורט (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פתיתים אדומים עם יוגורט|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

גם את המנה הזו נהוג לשווק כמנה לילדים, אבל בינינו - מי שאומר לא לקציצות עוף עם אפונה וגזר בילט אין - הוא לא מבוגר אלא פשוט פראייר.

>> למתכון: קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טוסט שום-בזיליקום מהיר

המנה המושלמת למאנצ'יז. טוסט משודרג של בגט עם חמאת שום, גבינה צהובה, הרבה בזיליקום ועגבניות, שמכינים בדקות וזוללים בשמחה אדירה. 

>> למתכון: טוסט שום-בזיליקום מהיר

מאפה שום-בזיליקום מהיר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפה שום-בזיליקום מהיר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

לפעמים אנחנו חושבים שאם אנשים היו יודעים כמה קל להכין בורקס בבית - כל הבורקסיות בארץ היו עומדות מיותמות. כמה זה קל? תסתכלו במתכון ותראו. העול היחיד: צריך להפשיר בצק פילו מבעוד מועד.

>> למתכון: שבלולי פילו אישיים במלית גבינות וירקות

שבלולי פילו - מתכונים בעשר דקות (צילום: בבושקה הפקות, mako אוכל)
שבלולי פילו - מתכונים בעשר דקות|צילום: בבושקה הפקות, mako אוכל

חזה עוף מנצח

חזה עוף הוא חומר גלם אדיר למתכונים מהירים, וההצעה הזאת היא רק אחת ממיליון (הנה עוד מתכוני חזה עוף מוצלחים). חזה עוף צלוי במרינדה של צ'ילי מתוק, דבש וחרדל שרק מתחילים להכין והופ - כבר אפשר לשבת לשולחן.

>> למתכון: חזה עוף מנצח

חזה עוף צלוי (צילום: בבושקה הפקות)
חזה עוף צלוי|צילום: בבושקה הפקות

עראייס ביתי

האמת האמיתית היא שאין הבדל גדול בין עראייס ביתי לעראייס של מסעדה, וזה חלק מהחן של המנה המטריפה הזאת, שנכנסה לנו ללב רק בשנים האחרונות אבל לא עושה שום סימנים שהיא הולכת לצאת משם. חצי פיתה, בשר טחון, שמן זית, צלייה טובה. א-מחייה.

>> למתכון: עראייס ביתי

עראייס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עראייס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שקשוקה בשר וחומוס

נכון, גם שקשוקה רגילה אפשר לתקתק בחצי שעה, אבל אנחנו לא פה בשביל מתכונים רגילים. קניתם בשר טחון ולא בא לכם על עראייס? גשו לארון, בדקו אם יש לכם קופסת שימורים של חומוס ויאללה, צאו לדרך.

>> למתכון: שקשוקה בשר וחומוס

שקשוקה בשר וחומוס (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
שקשוקה בשר וחומוס|צילום: דניאל לילה, על השולחן

לביבות תירס וגבינה לבנה

אם היינו נשאלים מה ההפך של עראייס, התשובה שלנו כנראה הייתה "לביבות תירס וגבינה לבנה". אבל בתור אנשים שיש להם חיבה גדולה גם למנה הזו וגם לזו, אנחנו חשים חובה לתת לכם את שני המתכונים. לביבות התירס האלה הן פשוטות ביותר, מהירות ביותר, וטעימות ממש לבני כל הגילים.

>> למתכון: לביבות תירס וגבינה לבנה

לביבות תירס וגבינה לבנה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
לביבות תירס וגבינה לבנה|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

סלט עדשים אדומות אסייתי

שלא כמו חברותיהן הקטניות, העדשים האדומות (או הכתומות) מתבשלות בצ'יק, וגם לא משאירות אחריהן תחושה של חמין. כאן עם רוטב אסייתי שמחמיא להן במיוחד.

>> סלט עדשים אדומות אסייתי

חציל בטחינה עם פילה דג

על מנה כזו היינו משלמים במסעדה משהו כמו 70 שקלים, ואפילו לא חושבים שעשקו אותנו. כמה כיף שבבית אפשר להכין אותה בפחות מחצי שעה כולל הכל, ולהרגיש שהשקענו בעצמנו מכל הלב.

>> למתכון: חציל בטחינה עם פילה דג

חציל בטחינה עם פילה דג (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חציל בטחינה עם פילה דג|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פסטה פירורי לחם מהירה

את הפסטה הזו לא מכינים בסיר אחד, צריך אשכרה ללכלך בשבילה גם סיר וגם מחבת, אבל היא כל כך מהירה וכל כך מתגמלת ששטיפת המחבת תיראה לכם כמחיר שאפשר לשלם בקלילות. הרוטב כאן מורכב משמן זית, הרבה שום ופירורי לחם, זה הכל, ואם זה לא נשמע לכם מספיק אנחנו מפצירים בכם להיכנס רגע למטבח ולנסות בעצמכם.

>> למתכון: פסטה פירורי לחם מהירה

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פסטה פירורי לחם מהירה|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

נקניקיות עם אפונה ופלפלים בצ'ילי מתוק

מלא פלפלים מתוקים צבעוניים וטעימים, קצת אפונה ונקניקיות - רגילות או צמחיות, אנחנו לא שופטים. מגישים על פתיתים ושמחים שמחה גדולה.

>> למתכון: נקניקיות עם אפונה ופלפלים בצ'ילי מתוק

פלפלים אפונה ונקניקיות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
נקניקיות, אפונה, פלפלים. תהיו טובים לילדים שלכם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ברוטב שמנת טבעוני

שמנת בלי שמנת זו המצאה גאונית, שגם מאפשרת לטבעונים לחגוג על מנת פסטה ברוטב לבן וסמיך וגם מסייעת לעורקים שלכם, שמעדיפים חלב קוקוס על שמנת מתוקה בכל רגע נתון. המנה הזו משלבת ברוטב הזה ערמונים קצוצים, שנותנים לה שיק של גורמה באמת בכלום מאמץ.

>> למתכון: פסטה ברוטב שמנת טבעוני

פסטה ערמונים ואפונה ברוטב שמנת (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה בשמנת וערמונים. רק בלי שמנת|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

רצועות עוף בקרם קארי וירקות

בגדול, מדובר במנה של רצועות עוף מטוגנות עם כל הירקות שמצאתם במקרר. יחד עם קארי, רוטב סויה וטריאקי - תסמכו עליהם שהם יהפכו למנה אסייתית סופר טעימה. 30 דקות, כולל זמן ההשריה.

>> למתכון: רצועות עוף בקרם קארי וירקות

רצועות עוף בקרם קארי וירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
רצועות עוף בקרם קארי וירקות. אסיה זה כאן, והיא לוקחת ממש רגע|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול

והנה עוד אחת: בורגול עם תבשיל קליל ומהיר של חומוס מהמקפיא ועגבניות מרוסקות מקופסת שימורים. כשהמקרר שלנו ריק ואנחנו רעבים וחסרי סבלנות - זאת המנה שקופצת לנו ראשונה לראש.

>> למתכון: תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול

תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול (צילום: עידית נרקיס כ
תבשיל חומוס ועגבניות על מצע בורגול. זה לימים שאין כלום בבית|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

ועוד צמחונית אחת: סלט של אטריות אורז דקיקות, שאפילו לא צריך לבשל - רק לחלוט במים רותחים. אליהן מוסיפים אצבעות דקיקות של ירקות עם ג'ינג'ר, סילאן, סויה ושמן שומשום, וסוגרים מנה באמת בדקות בודדות.

>> למתכון: סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק. אטריות שלא צריך לבשל זה סטארט אפ|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פיצה פיתה הכי טעימה שיש

טוב, אל תתנפלו. אנחנו יודעים שזאת לא ארוחה מזינה כהלכתה - אבל אנחנו משוגעים על הפיצה-פיתה הזאת, ולא נחליף אותה במנה אחרת בעד שום הון שבעולם. אם אתם מדמיינים קטשופ וגבינה צהובה תדמיינו שוב. כאן יש חמאה, ממרח עגבניות מיובשות, גבינה ואנשובי. מושלם.

>> למתכון: פיצה פיתה הכי טעימה שיש

פיצה פיתה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פיצה פיתה. אבל איזו!|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מוקפץ צמחוני מנצח

קישואים, ברוקולי, פטריות ותירס, שמוקפצים להם מעדנות ברוטב שבושל מראש (כן כן, הכל בחצי שעה). שמישהו רק יתקתק אורז וסגרנו עניין.

>> למתכון: מוקפץ צמחוני מנצח

מוקפץ צמחוני (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מוקפץ צמחוני. אין על אסיה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מוקפץ אטריות צלופן

ואם כבר מוקפצים, עוד מנת מוקפץ שמכינה את עצמה, עם אטריות שעועית דקיקות ושקופות. ללא גלוטן, טעים וזריז. 

>> למתכון: מתכון אטריות צלופן וירקות

מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט פסטה וגבינה צפתית

בלי סלטי פסטה הרי אי אפשר. אז הנה אחד נחמד - עם עגבניות, בצל, עלי בייבי וגבינה צפתית, ברוטב של בלסמי, שמן זית ולימון. תכלס, ממש עכשיו היינו עושים טובה לקערה כזו.

>> למתכון: סלט פסטה וגבינה צפתית

סלט פסטה וגבינה צפתית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט פסטה וגבינה צפתית. ניקח דלי קטן, תודה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ריזוטו ירוק בלי ציר ירקות

זה כנראה הריזוטו הכי מהיר וקל שתכינו בחייכם. הוא ירוק כמו של שפים, ואפילו לא צריך בשבילו בישול מוקדם של ציר. אנחנו הסתדרנו יופי עם מים. אמריקה!

>> למתכון: ריזוטו ירוק בלי ציר ירקות

ריזוטו ירוק (צילום: עידית נרקיס כ
ריזוטו ירוק. הקונספט של ריזוטו ידידותי למשתמש עדיין מהמם אותנו|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
יאללה, הלכנו לאכול.