התכנית למע"מ אפס עדיין רחוקה מאישור. הקריטריונים עדיין שנויים במחלוקת וכלל לא ברור מדוע נקבע כי הרף יעמוד על 600 אלף שקלים. בינתיים ציבור שלם ממשיך לתהות האם בכלל קיימות דירות כאלה למכירה. את זה יצאנו לבדוק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו רואים שהדירות האלה די נדירות", אומרת סמנכ"לית שיווק באתר "יד 2". "מדובר על כ-5,00 דירות באתר. זה למעשה 5% מכל הדירות למכירה שמוצאות באתר".

בדקנו מה הן הדירות הזולות ביותר שתוכלו לרכוש בערים הגדולות. בתל אביב, אפשר למצוא בתים בפחות מ-600 אלף שקלים, אם כי לא בטוח שכדאי לרוץ לגור שם.

דירה של עשרה מטרים רבועים, חדר אחד במרתף ישן של בניין מגורים ברחוב הנביאים תעלה 390 אלף שקלים. לא הרחק משם ברחוב בילו, חדר בודד בלי חנייה מרפסת, או אפילו מחסן יעלה 595 אלף שקלים.

בירושלים בכלל לא ניתן למצוא דירות בפחות מ-600 אלף שקלים

מעלית, חנייה או מרפסת - מה מייקר הכי הרבה? (צילום: מורן כץ)
הדירות הזולות. אילוסטרציה|צילום: מורן כץ

בחיפה אפשר למצוא מחירים אפילו יותר מגוחכים. בשכונת אדר מצאנו דירה בקומת הקרקע, שני חדרים במצב לא כל כך טוב אבל המחיר הוא 315 אלף שקלים. באותה השכונה מוצעת למכירה גם דירת שלושה חדרים וחצי. דירה ישנה, בלי מיזוג, בלי סורגים ונטולת חנייה והמחיר המבוקש הוא 308 אלף שקלים.

בירושלים מתברר "המציאות" עולות קצת יותר. בשכונת גאולה ניתן למצוא דירת ארבעה חדרים ב-800 אלף שקלים. הדירה לא משופצת, אין מיזוג וגם לא מעלית או חנייה. דירה נוספת, בת שלושה חדרים, שאיתרנו בארמון הנציב עולה כ-900 אלף שקלים.

"מדובר על דירות קטנות בדרך כלל אם מסתכלים על הערים המרכזיות", מוסיפה עופרים. "דירות שמיועדות לרווקים, להשקעה והשכרה. אלו פחות דירות שמיועדות למשפחות.

אז כנראה שאפשר למצוא דירות במחירים נמוכים מ-600 אלף שקלים. אך הבעיה היא שלא כל כך בטוח שאנשים ירצו לגור שם.