גם בצל חשש מסגר באירופה, בתוך הסיילים של נובמבר ולפני חופשות הכריסמס - יש מי שלא יפספסו עצירה בדיוטי פרי בדרך לחו"ל. ובכל זאת – לדיוטי פרי לא תמיד יש את הקסם של הקניות בחו"ל, ולפעמים קנייה בו אינה משתלמת. יצאנו לבדוק – מתי כדאי לקנות בדיוטי, ומתי מדובר בבזבוז כסף.

האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך (צילום: חדשות 12)
האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך|צילום: חדשות 12

ערן שטס למדריד טען כי הוא עשה קניות, "אבל לא בדיוטי פרי". הוא הזמין מוצרים מחו"ל באינטרנט: "המחירים שם יותר משתלמים, אני בדקתי את זה". לעומתו, אבי מזרחי שטס לאירופה, סיפר לנו כמה רכישות שביצע בדיוטי פרי: "יש כאן מבצעים מצוינים של 3 בשמים ב-100. לקחתי לאשתי שניים ועוד אחד בשבילי. אני לוקח דאודורנטים. דונה קארן – 3 ב-100".

מה משתלם ומה פחות?

בושם של "לנקום" עולה בדיוטי פרי 318 שקלים, לעומת 242 שקלים ברשתות בארץ. מנגד, בושם של "ג'אדור" עולה בדיוטי פרי 393 שקלים, לעומת 449 שקלים ברשתות. פער של יותר מ-150 שקלים. הבדלים דומים ישנם גם בתחום הקוסמטיקה. קרם פנים של אסתי לאודר יעלה בדיוטי פרי 332 שקלים, לעומת 219 שקלים באתר שופרסל אונליין. לעומת זאת, מייקאפ סטודיו פיקס של מק יעלה לכם 92 שקלים בדיוטי פרי, במקום 192 שקלים ברשתות בארץ.

מזוודת אסתי לאודר (צילום: יחצ חול)
סדרת מוצרים של חברת אסתי לאודר|צילום: יחצ חול

אבי בכלל לא התכוון לקנות הרבה, אבל נתקל במבצע של שלושה בשמים ב-99 דולרים, מבצע שבכל יום הופך ליותר ויותר משתלם - כששער הדולר צונח ומגיע כבר ל-3.09 ש"ח. וכמובן שהמבצעים בדיוטי פרי משתלמים אם קונים שלושה בשמים או שלושה בקבוקי אלכוהול.

האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך (צילום: חדשות 12)
האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך|צילום: חדשות 12
האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך (צילום: חדשות 12)
האם משתלם לקנות בדיוטי פרי כשהדולר נמוך|צילום: חדשות 12

דווקא יין ישראלי, כזה שבטח רוצים לקנות לחברים בחו"ל או סתם כדי שיהיה בזמן השהות בגולה כדי לטעום את המולדת, יקר יותר בדיוטי פרי מאשר בחנות בישראל. הפער עומד על 8 וחצי שקלים. גם בקבוק זירו קטן זול בהרבה בארץ. בחנויות בישראל הוא עולה בממוצע 6.00 שקלים, זול ממחירו בדיוטי פרי – 9.30 שקלים. מדובר בסוג של חוק: על פריטים קטנים, נשלם פעמים רבות יותר.

יינות סטופמרקט (צילום: באדיבות סטופמרקט)
מחלקת יינות|צילום: באדיבות סטופמרקט

אבי הררי, מנכ"ל שקם אלקטריק בדיוטי פרי, אמר: "הלקוח יכול להשאיר בארץ, לשמירת הקניות בפיק-אפ, מוצרים במחיר של עד 200 דולר. אם זה מעל 200 דולר, הלקוח מחויב לקחת אותם איתו לחו"ל. אם לפני חודש או חודש וחצי הדולר היה 3.23 או 3.24 ש"ח, היום הדולר כבר הגיע לרמה של 3.10, ואפילו 3.08. ההשפעה הזאת, רק בחודש האחרון הביאה לירידה של 30 או 40 שקלים נוספים. אנחנו למעשה סופגים את הירידה הזאת ואת ההפרש הזה".

וייתכן שהמחירים אולי זולים כ מדובר בחודש נובמבר, "חודש שבו משווקים בארץ ועושים מבצעים מאוד מאוד גדולים", טוען הררי. "בוחרים מוצרים שהם אטרקטיביים כמו לדוגמה איירפודס 2, שההפרש מול הארץ הצטמצם, אבל עדיין אנחנו יותר זולים". ואכן, מחירם של אוזניות או מטענים דומה מאוד בארץ למחיר בדיוטי פרי. ובכל זאת, גם בבדיקתנו לא תמיד זול יותר באזור הפטור ממכס.