לא רחוק מהמרכול של קיבוץ מרום גולן בצפון רמת הגולן עומדים מטעי תפוחים. ולמרות זאת, בתוך המרכול מוכרים בימים אלה תפוחים שמקורם לא במטעים של הקיבוץ, אלא דווקא בארה"ב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
וזה לא שהתפוחים ברמת הגולן טובים פחות. הפירות במטעי מרום גולן דווקא ידועים כשם דבר בעולם החקלאות בישראל. אז מדוע היכן שמגדלים את התפוחים הטובים בארץ מחליטים לייבא דווקא מחו"ל? התושבים במקום מסבירים כי בעונה זו של השנה זול ומשתלם יותר לייבא את התפוחים, מכיוון שהפרי הישראלי עדיין לא בשל דיו ואין מספיק פירות בשלים בבתי הקירור.
בקיבוץ מרום גולן, כמו גם בקיבוצים אחרים בצפון הרמה, נמצאים מטעי התפוחים הגדולים והמובחרים בישראל. התפוחים משם נמכרים כמעט בכל ימות השנה בארץ ואף מיוצאים לחו"ל.
מלחמת האזרחים מונעת ייצוא לסוריה
הסיבה לייבול הנמוך יחסית השנה הם תנאי מזג האוויר הלא יציבים. החורף האחרון היה שחון מאוד גם ברמת הגולן, ואחריו, בתחילת הקיץ, הכו גלי חום כבדים שפגעו בחקלאות.
ישראל מאפשרת לייבא כמות מסוימת של תפוחים מחו"ל על מנת שלא יווצר מחסור בתפוחים בארץ שיגרום לעלייה במחיר לצרכנים. מנגד, בעונות בהן הגידולים עלו על הביקוש, איפשרה ישראל לכפרים הדרוזים לייצא תפוחים לסוריה - דבר שכמובן לא מתאפשר השנה בשל מלחמת האזרחים המתנהלת ממש על הגבול.
נשיא התאחדות האיכרים, דובי אמיתי, קורא להפסיק לחלוטין את ייבוא הפירות והירקות לישראל. "המלחמה האחרונה הזכירה לכולנו עד כמה ישראל צריכה להיות איתנה ובלתי תלויה, כשביטחון המזון הוא חלק בלתי נפרד מהחוסן הלאומי", אמר אמיתי. "חיזוק התוצרת המקומית הישראלית הוא חיזוק ההתיישבות. אני קורא לרשתות המזון, לבתי האריזה ולחקלאים: הפסיקו לתת יד לביזיון היבוא. די לחזירות ודי להחלשת ישראל על חשבון הציבור".