פופ אפ בהשראת משחק הדיונון במסעדת הטרקלין ,תל אביב
מסעדת הטרקלין משיקה שירות משלוחים וחוגגת 15 שנות פעילות עם ארוחה בהשראת משחקי הדיונון. במסגרת הארוחה צוות המלצרים יעטה את תחפושות השומרים מהסדרה ויוצעו מנות בהשראת המשחקים בסדרה כמו סלט קיסר קלאסי עם אנשובי ופרמזן (52 שקלים), סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם שקדים קלויים ו"גולות" מוצרלה (52 שקלים) וסינטה לצד חלוק נחל לצלייה אישית (142 שקלים). הארוחות יתקיימו בכל ערב בחודש נובמבר.
הטרקלין. היכל התלמוד 4, נווה צדק, תל אביב. 03-5660013
פוד טראק של חוות החופש
עד ה-15.11 תסתובב ברחבי הארץ משאית אוכל שתגיש מנות טבעוניות ללא עלות במטרה לעורר דיון על טבעונות. הפרויקט נקרא ביס של שלום בהובלת שי גולדשטיין.
פסטיבל שף אנד שואו, זאפה
השבוע הושק פסטיבל שף אנד שואו מבית זאפה. במסגרת האירועים יתקיימו מפגשים בין מוזיקאים וסטנדאפיסטים לשפים ישראלים ויוגשו בכל אירוע ארוחות מיוחדות. ההופעות יתקיימו עד ינואר. בין המפגשים למשל השף טום אביב וכנסיית השכל, אבי ביטון ויהודה פוליקר, דייויד פרנקל וירמי קפלן, צ'רלי פדידה ותום יער, שאול בן אדרת והפרויקט של רביבו ועוד.
שוק איכרים חדש בערבה
בימי שבת משעה עשר בבוקר ועד ארבע אחרי הצהריים יתקיים במרכז המבקרים ויידור על כביש 90 שוק איכרים חדש. בשוק יוצבו משאיות אוכל ותוגש תוצרת מהערבה, לצד אופציה לרכוש סלי פירות וירקות מיוחדים וכן יינות מיקבי הערבה. השוק יתקיים בכל שבת עד סוף מרץ 22.
סניף רפאים חדש ל-BBB
רשת ההמבורגרים משיקה סניף רפאים ראשון וכשר ממנו ניתן לבצע משלוחים ואיסוף עצמי באזור גוש דן. הסניף נפתח ברחוב ריב"ל 20 בתל אביב.
להזמנות: 9022*
מארזי חנוכה למתוק בלב
חברת מתוק בלב יצרה מארז יצירת סופגניות ביתיות עם מילויים וציפויים כמו ריבה, שוקולד, מרשמלו וסוכריות קופצות. בצק הסופגניות מגיע קפוא לאפייה או טיגון. 119 שקלים ל-20 יחידות במארז.
לפרטים: 058-5944802/ 0552780848
תפריט חדש באלבי, יפו
המסעדה היוונית ביפו מציעה תפריט חדש עם מנות כמו סקורדליה - ממרח שקדים, שום ובצל סגול, קבב דגים ממוסר על טאבולה, פטרוזיליה, כוסברה, בצל מוחמץ ויוגורט, בקלוואה טלה בעלי פילו עם צימוקים, פיסטוקים קלויים, טחינה גולמית וסילאן, טרטר פילה בקר עם בצל סגול, צלפים, קורנישונים, צ׳ילי אדום, רוטב איולי וטוסטונים וגירוס טלה על פיתות יוונית, טחינה, סלסה עגבניות, טחינה עמבה בצל ירוק, נענע ופטרוזיליה.
אלבי. עולי ציון 6 שוק הפשפשים יפו .077-4417072
מארזי חג מולד וחנוכה מהגליל
יצרני בוטיק גליליים מציעים מארזים לחג המולד ולחנוכה שכוללים שמן זית, חנוכייה משוקולד, גבינות, ממרחים ועוד. משלוחים חינם בקנייה מעל 80 שקלים, בין מטולה לאשדוד, עד ה-5.12.
לפרטים: 072-3971231
מגשים אירוח חדשים בפריים
רשת המסעדות האסייתיות מציעה מגשי אירוח חדשים עם מבחר מנות סושי כמו רול מיקס דגים פיסטוק, שרימפס מנגו רול, אינדיאן רול, ספיישל רול שרימפס ועוד. במגשי האירוח לא ניתן לבצע שינויים במנות. מחיר מגש מסיבה גדול ובו 122 יחידות- 640 שקלים ומחיר מגש מסיבה בינוני- 420 שקלים.
מבצע חודש הטבעונות באוניקו
המסעדה האסייתית הטבעונית מציעה 10 אחוזי הנחה למזמינים משלוח באתר עד ה06.11.
מנה חדשה בפאפי, אילת
המסעדה מציעה נתח חדש בשם טיבון כפול (FIREFLY ). מדובר בנתח השוקל כקילו וחצי, עשוי מהמרכז של החצי האחורי של העגל.
פסטיבל על מרקים וסיפורים, הגליל המערבי
עד ה-26.11 יתקיים אירוע על מרקים וסיפורים בגליל המערבי. במסגרת האירועים יציעו בשלנים ומורי דרך גליליים אירועים משותפים. בין האופציות: קפה יודפת מארח את הארכיאולוגית דוקטור שלי אן פלג (10.11); בכפר הדרוזי חורפיש יארחו את איילת בר מאיר (13.11) ומורת הדרך כרמית ארבל תתארח אצל אביה חורי בכפר פסוטה (26.11).
השף אביב משה מארח במאקוטו את השפית הקוריאנית ג׳ין לידור, לשני ערבים בסגנון קוריאני (14.11 ו-28.11). בתפריט: סשימי סלמון במרינדה קוריאנית עם פטריות ; ג׳און קימצ׳י -פנקייק קוריאני עם קימצ׳י ; ביבימבאפ אורז עם בצל, גזר, פלפל אדום, פלפל צהוב, חסה, תרד ובשר מתובל בסגנון קוריאני, בתוספת ביצת עין, עם רוטב צ׳ילי חריף; ובולגוגי -נתחי בקר בתיבול קוריאני קלאסי עם אורז.
מאקוטו. הארבעה 21, תל אביב . 054-3977363
לוקנדה בנצרת מארחת את זוכי משחקי השף
ביום חמישי ה-11.11 יתארחו השף אביתר מלכה והשף יהונתן שרביט בלוקנדה נצרת. השניים יגישו ארוחה מיוחדת שכוללת מנות כמו קרואסון זעתר לצד לאבאנה עם עריסה וזיתי טאסוס; לאפה שארק לצד סלט עולש גלילי ובצלים חרוכים עם עדשים שחורות וטחינה הר ברכה; שורשים ראשונים של סתיו עם סלקים צהובים, לפתות צעירות, וצנוניות מזוגגות בחמאה, ליים, ופרמזן; ושישברק על יוגורט וזעפרן. המחיר לסועד 310 שקלים.
לוקנדה. דרך הציונות 29, מלון רמדה אוליביה , נצרת. 04-6130351
תפריט חורף חדש בבית קנדינוף, יפו
המסעדה מציעה תפריט חורף חדש שמבוסס על תוצרת הגינה הקהילתית שהוקמה בצמוד למקום. בין המנות בתפריט: גספצ׳ו מעגבניות צהובות עם אגס, זוקיני, שאלוט, שמן צ׳ילי ופטרוזיליה (38 שקלים), חציל אפוי בשמן זית עם קרם עגבניות, גבינת טולום, גלדי בצל, ופיסטוק (48 שקלים), קרפצ׳יו קולרבי מוחמץ עם שומר, שאלוט, צימוק וויניגרט שמפניה (44 שקלים), וביסק ים עם שרימפס קצוץ, ברוסקטת סרטנים, קריספי מנגולד ויוגורט עיזים (68 שקלים).
בית קנדינוף . הצורפים 14, יפו. 03-650-2938
עומר מילר בשיתוף פעולה עם פיצה פיל, תל אביב
השף עומר מילר חובר לפיצה פיל ומציע לרגל חגיגות השנתיים למקום מנות מיוחדות כמו: פיצה המבורגר עם צ'יפס, בשר בקר מפורק, פטריות, בצל סגול, רוטב עגבניות, צ׳דר, ומוצרלה, פיצה עם עוף סיני פיקנטי ופלפלים ופיצה שוקולד עם סוכריות צבעוניות ונוטלה.
פיצה פיל. משה סנה 54, תל אביב יפו. 03-6537414
תפריט חורף בקפה גרג
רשת בתי הקפה מציעה תפריט חורף עם מנות כמו רול אומלט ספרדי, קארי סלמון, סלט קישואים ולאבנה, ארוחת בוקר זוגית עם חומוס מסבחה, בולגרית וזעתר, לאבנה עשבי תיבול ושמנת זית, סלט טונה, סקורדליה, ממרח עגבניות מיובשות, מאפינס, קונפיטורה, ביצים לבחירה וסלט.
מנות חדשות בהמבורגר של שגב, ירושלים
המקום מציע ספיישל המבורגרים בסופי השבוע כמו גרילבורגר עם פיקנייה מעושנת וצ'ימיצ'ורי עגבניות; סמאשבורגר בתוספת פלאט איירון סטייק בגלייז ברביקיו; סמאשבורגר עם כבד אווז איולי כמהין וריבת בצלים; וגרילבורגר עם קורנדביף בריסקיט כרוב כבוש ואמנטל צמחונית.