מזון אורגני הולך והופך מבוקש יותר, אלא שהוא גם יקר יותר: מאז המחאה החברתית, רשתות השיווק נזהרות מלהעלות מחירים בחדות. הן משתדלות להסתפק ברווחים נמוכים בהשוואה לעבר על כל מוצר - חוץ מבמחלקה אחת: זו של המזון האורגני. שם, המחירים נשארים גבוהים בהשוואה לכמעט כל מוצר מקביל. היכן בכל זאת תוכלו למצוא את האוכל האורגני הזול ביותר?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחלק מרשתות השיווק, אומרים גורמים בענף, הרווח במחלקות האורגניות עומד על עשרות אחוזים יותר מאשר על מוצרים רגילים. לעתים גם רווח של 90%, בזמן שבשאר המחלקות הוא עומד על 25%-30% בלבד. הסיבה לכך היא חוסר תחרות בתחום, והצרכנים שלא מכירים עדיין טוב מספיק את המחירים של המוצרים.
ברשת שופרסל למשל - כמעט כל המוצרים במחלקה האורגנית יקרים משמעותית מהמוצרים המקבילים - למרות שתהליך הייצור שלהם לא בהכרח יקר יותר. בצל אורגני למשל, עולה כפול ממחיר של בצל רגיל. ב"יינות ביתן", שתי יחידות רסק עגבניות אורגני של הרדוף עולה קרוב ל-20 ש"ח (18.5 ש"ח) בזמן שהיקר שבמותגים הרגילים עולה 10 שקלים. פערי מחיר דומים ישנם גם ברשתות רמי לוי וויקטורי.
הסל הזול ביותר: בסניפי YOU
אמנם השאלה האם המוצרים הללו באמת בריאים יותר היא עדיין שאלה פתוחה ללא תשובה ברורה, אבל אלה שכן מאמינים בתזונה אורגנית - נאלצים לשלם הרבה יותר.
גם השבוע, סיירת המועצה לצרכנות בדקה סל של 42 מוצרים בכמעט 90 נקודות מכירה שונות ברחבי הארץ. כדי לבדוק היכן משתלם יותר לקנות. את הסל הזול ביותר מצאו נציגי המועצה בסניף YOU בראש העין. במקום השני - YOU באשקלון, ובמקום השלישי רמי לוי בירושלים.
את הסל היקר ביותר מצאו במועצה הישראלית לצרכנות בסניף טיב טעם ברעננה, ואחריו טיב טעם ברמת גן. גם בשני סניפי סופר באבא בתל אביב נמצאו מחירים גבוהים באופן קיצוני. הפער בין הסל הזול ביותר ליקר ביותר עמד על 41%, שהם כמעט 200 שקלים שגבו במקום אחד יותר מאחר על אותם המוצרים בדיוק.