גל התייקרויות משמעותי נוסף פוקד את המשק הישראלי, ומוצרים בכל התחומים התייקרו כמעט ללא הפסקה בחודשיים האחרונים. מוצרי מזון, חשמל, ניקוי וחומרי גלם התייקרו משמעותית, וההפרש יכול להגיע עד לאלפי שקלים. ההתייקרות נובעת מכמה גורמים, המרכזי שבהם הוא הקורונה. N12 עושים סדר בעליית המחירים במשק.

בתחום המזון, מוצרים מיובאים כגון פסטות, קמח, וסוכר, כמו גם שימורים, התייקרו בשיעור של 5 עד 20 אחוזים בחודשיים האחרונים. העלייה במחירים לא מוגבלת למוצרי מזון יבש, ועוד השבוע יעלו מחירי העוף ב-20 אחוזים ומוצרי החלב ב-5 עד 10 אחוזים.

 

קוטג' או גבינה לבנה? (צילום: Nati Shohat/FLASH90, חדשות)
עלייה של עד 10% במחיר מוצרי חלב|צילום: Nati Shohat/FLASH90, חדשות

גם מוצרי החשמל התייקרו באופן ניכר. כל המוצרים, מהקטנים – מיקרוגלים, מיקסרים וטוסטרים, ועד הגדולים – מקררים, תנורים ומזגנים, התייקרו בעד כ-25 אחוזים. מדובר בעלייה של אלפי שקלים בהשוואה למחירים לפני חצי שנה, למשל מקרר שעלה 4,000 שקלים בנובמבר עולה היום 6,000 שקלים.

עליית המחירים נגעה בכמעט כל התחומים במשק. מחיריהם של חומרי ניקוי וחומרי גלם כגון פח, נייר ופלסטיק עלו באופן משמעותי בחודשיים האחרונים. גם חברות שהרוויחו מיליונים בתקופת הקורונה מנצלות את הביקוש הגבוהה ומעלות את המחירים.

 

מוצרי חשמל (צילום: shutterstock_Por Digital Genetics)
עליית מחירים במוצרי חשמל קטנים וגדולים כאחד|צילום: shutterstock_Por Digital Genetics

האשמה העיקרית בעליית המחירים היא הקורונה, שגרמה לביקוש מסיבי של מזון ומוצרי חשמל. סיבות נוספות להתייקרות המוצרים הן מחירי ההובלה שהתייקרו במאות אחוזים ועליית מחיר חומרי הגלם של המוצרים – והציבור משלם.