סערה בעקבות דבריו של שר התמ"ת שלום שמחון, שקרא היום שלא להחרים את רשתות השיווק ואת היצרניות והחברות הגדולות במשק. שמחון ציין עוד כי ל הציבור להתאזר בסבלנות ולהמתין להחלטות הממשלתיות בנושא. דבריו של השר הכעיסו רבים, בעיקר את הסטודנטים ואנשי מחאת הקוטג'.
"כשם שלא היינו רוצים שהטורקים יחרימו את ישראל, כך אין מקום לחרמות על יצרנים ורשתות", אמר שמחון. "המחאה החברתית הצביעה על שינוי בסדר היום. ועדת המזון ו-ועדת טרכטנברג יושבות על המדוכה ואין זה נכון להתחיל בחרמות הדדיות. אין זה מתפקידה של אגודת הסטודנטים להכריז על חרמות כלפי רשתות, כשם שלא אקבל אם לשכת המסחר תפסיק לממן מלגות לסטודנטים".
"זה בלתי סביר שנכנס למהלך שבו כל אחד יעשה דין לעצמו ויחליט להחרים פעם רשת זו ופעם רשת זו. יש לנו משק שבנוי מלמטה למעלה. אנחנו מחבקים את מחאת הסטודנטים, אך אני מבקש מהם: אל תשפכו את הדלי עם החלב. יש לטפל בריכוזיות ולקדם תחרות, אך יש לשמור על הכללים. אני קורא לסטודנטים לעצור רגע, שכן החרמות יחזרו כבוראנג. המשק חשוב יותר מכדי שנבעט בו".
"הציבור מבין שהכוח בידיים שלו"
בתגובה לדבריו של השר, אומר היום איציק אלרוב - מוביל מאבק הקוטג', כי "הפעם היחידה שהציבור השתמש בכוח ההמונים בצורה אפקטיבית ומושכלת למען מטרה משותפת היה בחרם עבור הורדת יוקר המחייה בישראל". אלרוב הוסיף: "הציבור מבין כיום שהכוח בידיים שלו ושחרם צרכנים ממוקד מטרה עובד".
בחוצפתו", ממשיך אלרוב, "מנסה השר שמחון לנטרל את הציבור לאחר שנים של כשל ממשלתי מתמשך. במהלך כהונתו של השר שמחון הייתה עלייה בלתי פוסקת ביוקר המחייה בישראל, שהביאה את הציבור לפתוח במחאה שכמותה לא נראתה פה. אין מדובר רק ב-450 אלף איש שיצאו לרחובות אלא במיליוני ישראלים אשר נמנעים, גם היום, מקניית מוצרים יקרים מדי".
אלרוב הדגיש כי:"אנחנו משאירים את השקלים אצלנו בכיס ואת המוצרים על המדף. לא נהיה הפריירים של רשתות השיווק", לדבריו, "אחרי שנים שבהם השר שמחון היה חלק ממנגנון ההון שלטון אשר עושק את אזרחי ישראל, טוב יעשה השר אם יתפטר או יחזור בו מדבריו, אשר פוגעים בציבור שלם שיצא למחאה הצודקת ביותר - מחאת מחירי המזון".
גם רן לבנה, יו"ר אגודת הסטודנטים בת"א, הביע תרעומת על דבריו של השר. "התבטאויותיו של השר שלום שמחון מעידות על הנתק שלו מהציבור במחאה על יוקר המחייה בישראל", לדברי לבנה. "שמחון נכשל בתפקידו כשר התמ"ת. מאז כניסתו לתפקיד הוא לא הצליח לטפל בבעיית יוקר המחייה והריכוזיות במשק וההתבטאות שלו אומללה. חרמות הצרכנים מתחילות במקום בו המדינה נכשלת בפיקוח על סל מוצרי המזון הישראלי. במקום זה, בו המדינה אינה לוקחת אחריות, הישראלי החדש פועל למען עתידו".