העובדה כי רשתות השיווק השונות משנות את מחירי מוצרי המזון על פי מיקום סניפיהן כבר ידועה, כעת, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה - עובדה זו מקבלת תוקף רשמי. מהנתונים עולה כי תושב משפחה ממוצעת בישראל משלמת על סל הקניות 2,298 שקלים בחודש. בנוסף, תושב תל אביב מוציא על מזון פי שניים יותר מתושב בני ברק - 1,017 שקלים בחודש, לעומת 495 שקלים לחודש בלבד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההוצאה החודשית של תושב תל-אביב גבוהה ב-46% גם מההוצאה הארצית הממוצעת לנפש, העומדת על 698 שקלים לחודש. עוד עולה מהנתונים כי ככל שמספר הנפשות במשק הבית גדול, כך ההוצאה לנפש קטנה. בתל אביב לדוגמה יש בממוצע 2.2 נפשות בבית אב, בעוד בבני ברק לעומת זאת, יש 4.48 נפשות בבית אב - השיעור הגבוה בישראל.
"משפחה עם חמישה ילדים בבני ברק, שבה האב הוא בחור ישיבה, תרכוש מוצרים פחות יקרים ותיתן ארוחות יותר זולות לילדים, מאשר משפחה בתל אביב שבה שני בני הזוג עובדים", הסביר א', תושב בני ברק.
לעומתו, צפדיה גולדברג המתגוררת בשכונת נאות אפקה בתל אביב, נשואה ואם לשני חיילים, סיפרה כי ההוצאה החודשית שלה על מזון עומדת על 5,000 שקלים בחודש - 1,000 שקל מתוכם הם הוצאה על ארוחות במסעדות. "זה בית שמבשלים בו ולא קונים אוכל מוכן. במדינת ישראל המזון מאוד יקר. לפני חמש שנים הוצאתי 30% פחות על מזון ולא היה שינוי בצריכה שלנו. זה לא שפתאום התחלנו לאכול משהו אחר", סיפרה.
גליה חורי, אף היא תושבת תל-אביב, חזרה לישראל לפני ארבע שנים אחרי שחיה עם משפחתה 15 שנה בלונדון. "אני עדיין נוסעת המון ללונדון והמחירים פה יקרים לפחות ב-30% יותר מלונדון", טענה חורי. "כשחזרנו לישראל זה היה שוק גדול ואפילו סוג של כעס על כך שהמדינה מאוד יקרה והמשכורות לא גבוהות כמו באנגליה. רמת החיים שלי ירדה. החיים פה יקרים מאוד, חוץ מהחינוך שהוא בחינם".