חזרתם מחופשה מחו"ל והרגשתם שהמחיר בעבור הנסיעה במונית מנתב"ג לביתכם גבוה מהצפוי? כנראה שאתם צודקים. בדיקה מיוחדת שנערכה ב"תכנית חיסכון" מגלה שיש פערים בין המחיר שהסדרן מבטיח למחיר שהנהגים גובים בפועל. ברוב המקרים, אגב, תחסכו כסף אם תבחרו דווקא במונה.
בשנים האחרונות הוסדרו הנסיעות במוניות מנתב"ג לערים שונות ונקבעו מחירים קבועים, אבל לא כל הנהגים מצייתים לכללים החדשים ובבדיקה שנערכה נתגלה אף פער משמעותי בין המחיר שהסדרן הבטיח לזה שהנהג דרש בפועל.
כך למשל, לפני תחילת הנסיעה מנתב"ג למזכרת בתיה קבע הנהג תו מחיר של 140 שקלים, אך לאחר שהתבקש להפעיל מונה הסתכמה עלות הנסיעה ב-119.60 ש"ח. פער גדול נרשם גם בנסיעה מנתב"ג לשוהם - 60 ש"ח המחיר שדרש הנהג לעומת 45.20 ש"ח במונה. בנסיעה מנמל התעופה לפתח תקווה ביקש הנהג תוספת תשלום שלמעשה כלולה במחיר הקבוע.
כמו כן, כדאי שתדעו כי לפי תקנות התעבורה חלה חובה להפעיל מונה בנסיעות בינעירונית ועירוניות, למעט נסיעות שקיים עבורן מחירון ממוחשב - אז יכול הנוסע לבחור אם להפעיל מונה או לשלם את המחיר הקבוע.
"הגורמים שאמונים ומוסמכים לבצע את האכיפה צריכים כנראה להגביר את הפיקוח שהם מקיימים על המוניות משדה התעופה", אומר לחדשות 2 אהוד פלג, מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות בתגובה לממצאי התחקיר.
מרשות שדות התעופה וממוניות "הדר לוד" נמסר בתגובה: "אנחנו מנחים את כל הנהגים לעבוד על פי חוק. תלונות של נוסעים מובאות בפני ועדה שיפוטית של חברת 'הדר לוד' בעלת הזיכיון. נהגים שנמצאו כחורגים מכללי המשמעת מורחקים מהעבודה או נקנסים במאות שקלים".