קציצות עוף ברוטב לימוני

אוקיי, אלה לא הקציצות הקלות או המהירות ביותר שהכנו (לטגן ואז לבשל? בדרך כלל אנחנו לגמרי מסתפקים באחד מהם), אבל לארוחת שבת מגיע ליהנות מקציצות שהן רמה אחת מעל, לא ככה? אז כן, הקציצות האלה הן רמה אחת מעל מבחינת ההשקעה בהכנה (בואו, זה עדיין לא סיפור, כן?), אבל מבחינת התוצאה הן הרבה מעבר לזה. אה, ותפוחי האדמה כבר בפנים, שזה יתרון בפני עצמו.

מתכון: קציצות עוף ברוטב לימוני

קציצות עוף ברוטב לימוני - אחרי הטיגון (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
אחרי הטיגון|צילום: חן מזרחי, חן במטבח
ירקות שורש אפויים בתנור (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ירקות שורש אפויים בתנור|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ירקות שורש בתנור

מכיוון שמבחינת תפוחי אדמה אנחנו מסודרים בזכות המתכון הקודם, אנחנו מרשים לעצמנו בכיף ובחדווה להמיר את התוספת הקבועה באחת שהיא אומנם דומה מאוד, אבל היא גם משהו אחר לחלוטין. במקום תפוחי אדמה - תערובת של בטטות, סלק, קולרבי וארטישוק ירושלמי. קוביות קטנות, קצת שמן זית, שום ותימין - ולצלייה של חצי שעה בתנור. 

מתכון: ירקות שורש בתנור

סלט גזר, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב,
סלט גזר, רון יוחננוב|צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

סלט גזר בוכרי

מתכון של רון יוחננוב שמכינים בדקות בודדות - ואם אתם הולכים על גרסת הגזר המגורר הקנוי זה מתקצר לשנייה וחצי. כלום לא צריך לעשות פה, רק לערבב, ולהגיש.

מתכון: סלט גזר בוכרי

עוגת שוקולד פרווה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שוקולד פרווה |צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד

סלחו לנו, חברים, אבל אחרי כל עוגות הגבינה שרק לפני שלושה ימים עוד שקדנו עליהן, בשישי הזה אנחנו רוצים את הקינוח שלנו כהה, שוקולדי, ובעיקר בחוש - בלי הקצפות, בלי קרמים, בלי פירות יער, בלי עניינים. פשוט עוגת שוקולד (אבל של קרן אגם).

מתכון: עוגת שוקולד פרווה

בתיאבון!