גן העדן התיירותי נסגר? ממשלת סיישל הודיעה על הגבלות חדשות בניסיון להשתלט על התפשטות התחלואה במדינה. ביום שלישי הודיע ראש שירותי בריאות הציבור במדינה, ג'וד גדעון, על הצעדים החדשים, ביניהם סגירת אירועי התרבות והספורט וסגירה של מערכת החינוך לשלושה שבועות.
על פי הודעות הרשויות בסיישל, חנויות, ברים ובתי קזינו ייסגרו בשעה מוקדמת, ייאסרו מפגשים חברתיים גדולים, מופעים, פעילויות ספורט רבות משתתפים וועידות. בנוסף הממשלה מעודדת עובדים שאינם חיוניים ויכולים לעבוד מהבית לעשות זאת, וישנו עוצר לילי בכל יום מהשעה 11 בלילה. הצעד האחרון, שעליו הוכרז רק השבוע, הוא סגירה של כל מוסדות החינוך למשך שלושה שבועות.
הממשלה תעקוב אחר התפשטות התחלואה בשבועות הקרובים, וב-24 במאי תתקבל בסיישל החלטה על המשך המדיניות, כלומר אם להטיל הגבלות נוספות או להסיר את ההגבלות הקיימות.
ב-3 במאי התגלו בסיישל 500 מקרי קורונה חדשים והמספרים במגמת עלייה מדאיגה. שר הבריאות, שנכח גם הוא במסיבת העיתונאים שבה הודיעו על המגבלות החדשות, מסר כי עד כה שירותי הבריאות במדינה הצליחו להתמודד בהצלחה עם כמות החולים, אך ריבוי המקרים העלה את העומס בבתי החולים ומחלקות הקורונה ונמצאות בתפוסה מרבית.
סיישל היא בין המדינות עם שיעורי ההתחסנות הגבוהים ביותר, אך יש לציין כי מדובר בחיסון הסיני שיעילותו נמוכה יותר. עד כה 65% מתוך החולים הם כאלה שלא התחסנו כלל או קיבלו חיסון אחד בלבד, ו-35% מהחולים קיבלו את שתי מנות החיסון.
החמרת ההגבלות במדינה אינה החשש היחיד שצפוי לנוסעים לסיישל. בימים האחרונים ישראלים רבים שמטיילים באי וקיבלו תשובה חיובית בבדיקה שהייתה אמורה לאפשר להם לשוב לארץ, טוענים כי מדובר בהונאה.
קבוצה של ישראלים שהגיעה לנפוש במדינה מצאה את עצמה תקועה באי. על פי טענות הישראלים, לאחר שביצעו בדיקת קורונה, 72 שעות לפני ההמראה חזרה לארץ כמתבקש, הם לא קיבלו את תוצאות הבדיקה בצורה מודפסת כמקובל אלא נאמר להם בטלפון שהם נמצאו חיוביים. על אף שביקשו שוב ושוב לראות את התוצאות, בקשותיהם לא נענו. כך נמנעה מאותם ישראלים החזרה לארץ והם נאלצו לשלם מכיסם על עוד עשרה ימים בבידוד במלון באי.