המטבח האיטלקי הוא המטבח הנפוץ ביותר בעולם, וגם הקהל הישראלי רוחש לו אהבה רבה. בשנים האחרונות נפתחו כאן לא מעט מסעדות איטלקיות מצוינות, שמקפידות על הדקויות וההבדלים בין סגנונות הפיצה שונים, מייצרות פסטות בעבודת יד ומציעות גם מנות איטלקיות שחורגות מהקלאסיקות המוכרות. המטבח האיטלקי מתאפיין בפשטות, עונתיות ומקומיות, ערכים שרק הולכים וצוברים פופולריות בשנים האחרונות, ואם נוסיף לכל אלה את חומרי הגלם האיטלקיים שחדרו לשוק המקומי ואת הטאבונים שהפכו לחלק בלתי נפרד ממטבחי המסעדות – נראה לנו שאפשר להגיד בביטחון: הגל האיטלקי לא יחלוף בקרוב, והאמת? טוב לנו עם זה.
אבל עם השפע (ויש שפע) נולד גם הצורך לעשות סדר, ובדיוק בשביל זה ערכנו את הרשימה הבאה. 30 המקומות הכי טובים לאכול בהם אוכל איטלקי מכל הסוגים, בכל הארץ. 

צפון

טאנטי באצ'י

במסעדה המשפחתית הקטנה של מיכל ומולי, בלב אזור מגורים בקרית טבעון, תמיד נעים וטעים. את הפסטות המעולות מייצרים במקום, ויש כמובן גם פיצות וריזוטו מהטובים שתטעמו. ממליצים לכם לנסות כאן ניוקי טוטי עם בשר מעושן (88 שקלים), ריזוטו מדהים עם ארטישוק ולימון כבוש (82 שקלים), פיצה ביאנקה טלה (84 שקלים) ולמי שרוצה לנסות משהו מיוחד באמת: רביולי חצילים ודבש (78 שקלים).

השקדים 35, קריית טבעון

טאנטי באצ'י (צילום: ענבל כבירי, יחסי ציבור)
טאנטי באצ'י|צילום: ענבל כבירי, יחסי ציבור

פיצקלי

המסעדה הזו התחילה את דרכה בחצר פסטורלית בקיבוץ דן, והיום היא ממוקמת במתחם המסעדות הפופולרי ליד קרית שמונה. שווה להגיע בזכות האווירה הסופר-פרנדלית ובעיקר בזכות התפריט הענקי שבנה כאן השף גל קרן (שהוא בכלל תל אביבי במקור). תמצאו פה שלל פיצות מבצק דק עם כל הטופינגס האפשריים ומבחר גדול של פסטות, למשל - פיצה עם עוף מעושן (49 שקלים) או פסטה קרבונרה (52 שקלים), ותמיד מציעים כאן גם עסקיות שוות ודילים מיוחדים לחיילים, למשפחות ולסטודנטים.

נופית חרמון, קריית שמונה

פיצקלי (צילום: גל קרן, יחסי ציבור)
פיצקלי|צילום: גל קרן, יחסי ציבור

רוברטה וינצ'י

כל מי שאוכל ברוברטה וינצ'י חוזר מאוהב באוכל הטעים ובמקום הקסום. השף עידו פיינר מציע  מנות קלאסיות לצד מנות של מסעדות שף (אוסובוקו בקר מצוין, למשל), אותן תוכלו לאכול בחצר המיוחדת והפסטורלית של המסעדה. המלצה שלנו לארוחה איטלקית מושלמת: ברוסקטה דג קונפי הכי משוגעת שתטעמו (היא מככבת גם בתפריט של מסעדת עמק בראסרי בהובלת פיינר), ניוקי ביוגורט חם עם חסה צרובה, פטוצ'יני לימונה המפורסם ופיצה ביאנקה, שרצה עם המסעדה הזו מיום שהיא נפתחה.

אחוזה 43, פרדס חנה כרכור

רוברטה וינצ'י פיצה עם קרח  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
רוברטה וינצ'י פיצה עם קרח|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מנואלה

חצר מהממת תחת כיפת השמיים, נוף ציורי של זכרון יעקב, פסטה טרייה, פיצה מהטאבון – מה יכול להיות רע? זו בדיוק החוויה במנואלה הרומנטית אך נטולת היומרות. התפריט מציע את כל הקלאסיקות וגם כמה מנות מיוחדות כמו פטוצ'יני אמטריצ'יאנה עם חזה אווז, בזיליקום ושאלוט (69 שקלים), פטוצ'יני פירות ים (99 שקלים), סלט אגסים שיכורים (59 שקלים) ופיצה עם בייקון וגבינת עזים (78 שקלים).

המייסדים 41, זיכרון יעקב

מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב  (צילום: גיל אבירם,  יח
מנואלה קוצ'ינה זכרון יעקב|צילום: גיל אבירם, יח"צ

מרכז

קוצי'נה הס 4

במסעדה האינטימית שלה, השפית תמר כהן צדק מייצרת מנות איטלקיות ייחודיות ובולטות בנוף המקומי. מי שהייתה השף והבעלים של מסעדת וינס ותמר ולאחר מכן של קוצ׳ינה תמר מנהלת כיום מסעדה שהיא One Woman Show: בחלל הזערורי, בצניעות ובפשטות היא מגישה מנות מצוינות, סלואו פוד שיוצא מהנשמה. אוכל איטלקי כפרי ומסורתי, כאילו נעשה בידיה של מאמא איטלקית, ומה שנגמר - נגמר. עד שייגמר, תוכלו לאכול למשל ריזוטו יער (78 שקלים), קורדונטי אנשובי (69 שקלים), ניוקי לחי עגל (112 שקלים) וטליאטלה ראגו (74 שקלים).

הס 4, תל אביב

קוצ'ינה הס 4  (צילום: הילה פלר ,  יח
קוצ'ינה הס 4|צילום: הילה פלר , יח"צ

ארנסטו

מדובר באחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות, שפועלת מאז 1997 ברחוב בן יהודה בתל אביב ומגישה אוכל איטלקי כמו באיטליה: פשוט ולא יומרני, במנות נדיבות ועם שירות טוב אך לא מתחנף. את המסעדה הקים ארנסטו מרקריה שעלה לארץ מרומא עם משפחתו, והיא מנוהלת על ידי בני המשפחה עד היום. על מפות הבד המזוהות עם המקום יגישו ארטישוק מטוגן בשמן עמוק (39 שקלים), סופלי - כדורי ריזוטו עם לב מוצרלה (45 שקלים), מלאנזנה א-לה פרמיג'נה (69 שקלים) וגם מנות פחות מוכרות כמו קודה א-לה וצ'ינרה - זנב עגל ברוטב עגבניות וסלרי (149 שקלים). 

בן יהודה 90, תל אביב

פומו

פומו היא מסעדה איטלקית מודרנית של המסעדן שימי שוורץ והעיצוב שלה מזכיר בראסרי ניו יורקי. היא נפתחה ב-2017 ומאז התרחבה עם מסעדות הבת בר איטליה וקפה נאפו. שף המסעדה הוא שחר ברנע (מיטבר, קפה נואר וסבסטיאן) והתפריט שלה משתנה מדי עונה ופונה לכיוון הים תיכוני שאנחנו כל כך אוהבים. מנות הדגל כאן הן סלט פומו עם עגבניות, מוצרלה באפלו וקרעי פוקצ'ה (69 שקלים), ריגטוני עם פילה בקר, בייקון, פורטובלו, פורצ'יני, עגבניות, דמי גלאס ופרמזן (118 שקלים) וטורטליני די ויטלו עם אסאדו בבישול ארוך (92 שקלים).

הברזל 11, תל אביב

פומו - פרחי זוקיני (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פומו - פרחי זוקיני|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בר איטליה

בר איטליה הוא בראסרי איטלקי שני שפתחו שימי שוורץ והשף שחר ברנע. במרכז המקום בר גדול, האווירה מרשימה, השירות מתוקתק והמנות נדיבות, ביניהן ברוסקטת טונה אדומה (74 שקלים), פיצה פפרוני מצוינת (86 שקלים) וניוקי עם חמאת כמהין וצ'ינזנו ערמונים (89 שקלים). הפיצות במקום ענקיות, הרבה מעבר למקובל, והפסטות מעולות.

עובד בן עמי 113, נתניה

בר איטליה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בר איטליה|צילום: אנטולי מיכאלו

קפה נאפו

קפה נאפו היא האחות הצעירה של פומו ובר איטליה והיא נפתחה לפני מספר חודשים עם לוק-אנד-פיל מודרני, משהו בין בראסרי אופנתי לביסטרו שכונתי עם עיצוב שמזכיר את האחיות הגדולות. השף שחר ברנע הרכיב כאן תפריט עם מנות כמו קרודו דגים על הקרח (122 שקלים), טרטר בקר עם פאף ריזוטו וכמהין (72 שקלים) וסלט פומו האהוב עם עגבניות, זיתי קלמטה, פוקצ'ה, סלסה רוסטיקה ומוצרלה בופאלו. יש גם פטוצ'יני כמהין (86 שקלים) ומבחר פיצות כמו טרטופו עם שמנת, מחית כמהין, מוצרלה, פטריות וקונפי שום (82 שקלים).

הדובדבו 7, קריית אונו

קפה נאפו קריית אונו (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
קפה נאפו קריית אונו|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

קפה איטליה

קפה איטליה (לא להתבלבל עם בר איטליה!) הוא בראסרי איטלקי מבית היוצר של האחים ירזין. העיצוב של המקום נעים, האווירה משפחתית, האוכל איטלקי פשוט וקלאסי והחוויה כולה מדברת בגובה העיניים. אפשר להזמין כאן פוקצ'ה (28 שקלים), חציל עם פרמזן (48 שקלים), שרימפס נפולינטה (66 שקלים), סלט מוצרלה (58 שקלים), לזניה בולונז (78 שקלים), לינגוויני פוטנסקה (74 שקלים) וטליאטה די מנזו - פרוסות סינטה על צלחת לוהטת (132 שקלים).

קרמיניצקי 6, תל אביב

קפה איטליה.טירמיסו.  (צילום: קפה איטליה)
קפה איטליה.טירמיסו.|צילום: קפה איטליה

לה רפובליקה

המסעדה הוותיקה של בני הזוג (לשעבר) מוטי סופר ורוני בלפר התחילה את דרכה ברמת החייל עוד ב-2005, ובשנים האחרונות היא פועלת במיקום מקסים בלב תל אביב, ובבעלות מוטי בלבד. כדאי לטעום כאן נודי – כדורי תרד ומנגולד עם ריקוטה וחמאת פרמזן (58 שקלים), טליאטה סינטה ברוטב דמי גלאס (152 שקלים), ברזאולה בכבישה ביתית (78 שקלים), פישי פריטי - ברבוניות מטוגנות עם פטטה פריטו (68 שקלים) וקצ'יו א פפה משודרג עם פיקורינו (76 שקלים). לקינוח אל תפספסו את עוגת הפולנטה המסורתית - טורטה דה לה נונה.

מזא"ה 3, תל אביב

לה רפובליקה - לינגוויני רומנו (צילום: רוני כספי, יחסי ציבור)
לה רפובליקה - לינגוויני רומנו|צילום: רוני כספי, יחסי ציבור

סרפינה

המסעדה הזו התחילה את דרכה בניו יורק והיום יש לה עשרות סניפים ברחבי העולם (שבדרך כלל מושכים סלבס רבים). אנחנו זכינו להכיר אותה בזכות הזכיינים האחים חג'ג' ויקי כביר (יאוזה ורשת קפטן), שפתחו את סרפינה הישראלית: בראסרי איטלקי מודרני עם בר ענק שממוקם ברמת אביב. בתפריט המסעדה תמצאו פסטות שמיוצרות במקום, ניוקי פולנטה (86 שקלים) ופיצות כמו טרטופו ביאנקה (99 שקלים). לאחרונה החלו להגיש כאן בימי שישי בראנצ' מיוחד ששווה לנסות (159 שקלים לארוחה זוגית).

איינשטיין 10, תל אביב

הפסטות הטובות בישראל (צילום: יוגב מאיר)
ספגטי טרטופו, סרפינה|צילום: יוגב מאיר

רוסטיקו

רוסטיקו בשדרות רוטשילד חגגה לפני חודשיים יום הולדת 18 ויש לה גם שני אחים, סניף בזל בן ה-14 ופיאצה רוסטיקו הצעירה במתחם שרונה. סניף האם מעוצב בסגנון כפרי ומנות הדגל כאן הן שרימפס בחמאת לימון (54 שקלים), מלנזנה א-לה פרמזנה (49 שקלים), לינגוויני קרבונרה עם בייקון טלה, חלמון ביצה ופרמג'אנו (72 שקלים) ופיצה קון פטטה – עם רוטב שמנת, מוצרלה, תפו"א קראסט, בייקון טלה, שמן פטרוזיליה ועירית (106 שקלים לפיצה ל-4 אנשים). לפיאצה רוסטיקו החדשה יחסית כדאי להגיע בשביל ליהנות מדיל של ארוחה משפחתית מלאה שמתאימה ל-4 סועדים ב-245 שקלים.

רוטשילד 15 | בזל 46 | מתחם שרונה, תל אביב

רוסטיקו (צילום: דוד מויאל)
רוסטיקו|צילום: דוד מויאל

כפרה מיו

המסעדה של בנצי ארבל התחילה כפופ-אפ איטלקי שפעל בשעות הערב מקום הפלאפליה מפגש האושר. ההצלחה הייתה כל כך מהירה ועוצמתית, שהפופ-אפ הפך לטרטורייה קבועה באותו המיקום ממש, במקום הפלאפל. הישיבה בשולחנות חמודים עם מפות משובצות על הרחוב, ואי אפשר להזמין מקום מראש. מה אוכלים? אחת המנות היותר מוצלחות ומיוחדות כאן היא פסטה עם לימון, מרווה, אורגנו, שום, חמאה, שמן זית ופירורי לחם (68 שקלים). מנות נוספות שלא כדאי לפספס אצל בנצי הן הפיצה המטוגנת, סופלי קלברז ועוגת פאנדורו קלויה. ושימו לב לזה: לאחרונה התחילו להגיש במקום את בראנצ' השבת הכי לא שגרתי בתל אביב.

קינג ג'ורג' 105, תל אביב

הפסטות הטובות בישראל (צילום: אלי ריבקין )
צילום: אלי ריבקין

קלבריה

קלבריה היא המסעדה האיטלקית השנייה של בנצי ארבל, שממוקמת באותו הרחוב. התפריט מתמקד במנות של דרום איטליה וכולל למשל פיצה מטוגנת; פנזרוטי במילוי ראגו; קרוקט קלברזי - כדורי אורז ריזוטו מטוגנים במילוי גבינה; וקלמרי מטוגן באבקת פלפלים חריפה. המחירים, למרבה השמחה, ידידותיים: פילה של בקלה בבלילה דקיקה בדיוק כמו ברומא (48 שקלים), ניוקי שמימי בסגנון נפוליטני עם שרימפס (72 שקלים) ופריטלי - סופגניות זוקיני, ריקוטה, מוצרלה וסולת (43 שקלים).

קינג ג'ורג' 29, תל אביב

קלבריה. בלילה דקיקה בדיוק כמו ברומא  (צילום: אלי ריבקין, יחסי ציבור)
קלבריה. בלילה דקיקה בדיוק כמו ברומא |צילום: אלי ריבקין, יחסי ציבור

פרימו

פרימו הוא בר הנקסט-דור האיטלקי של מסעדת סילו, פרי שיתוף פעולה של בנצי ארבל (קלבריה וכפרה מיו), המסעדן ברנרדו בלחוביץ (סילו, קפה גן סיפור) והשף אופיר וידבסקי. בין המנות שמוגשות במקום תמצאו אצבעות פולנטה פריכות (39 שקלים), רביולי פריטי (64 שקלים) וגמבארי - קערת פוקצ'ה, לימון, חמאה וברוקולי (69 שקלים). במרכז החלל היפיפה של פרימו ניצב טאבון איטלקי ורוד וממנו יוצאת בין היתר פיצה לימונה עם בשמל, ארטישוק א-לה רומנה, רוקולה ופרמזן. אל תדלגו פה על קינוח פודינג איטלקי בשם בודינו.

פארק פרס, חולון

פרימו בר - טליאטלה אספרגוס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
פרימו בר - טליאטלה אספרגוס|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

Mezzo

Mezzo הוא בית קפה שכונתי עם מטבח איטלקי והוא נפתח ממש לאחרונה. מיכאל חן מכין במקום פולנטה קרמית וממכרת מתירס גילי ומעליה פטריות מוקפצות בחמאה עם שמן כמהין וגרדת פרמזן (52 שקלים), קריספי רביולי חציל (42 שקלים) ופיצות מעולות שנשארות מצוינות גם בחימום חוזר בבית (54-64 שקלים), ביניהן פיצת תפו"א מדורה עם רוטב שמנת, מוצרלה, תפוח אדמה, שמנת חמוצה, שום קונפי, לימון ובצל ירוק. גולת הכותרת פה הן ללא ספק הפסטות, ביניהן אניולטי מבצק פסטה מושלם ממולאים במסקרפונה, פולנטה ופטריות (67 שקלים) וטורטליני גבינות ותרד ברוטב שמנת מתובל (69 שקלים).

היינץ כהן 5, חולון

מצו - איטלקית חדשה בחולון (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

אמורה מיו

אמורה מיו היא מסעדה איטלקית משפחתית של שלומי סלמון, שזכור לרבים בגלל שביתת רעב עליה הכריז במהלך משבר קורונה. המסעדה הוותיקה הזו שזוכה להרבה אהבה ולקוחות קבועים מצטיינת בתפריט איטלקי קלאסי ענק. בואו לכאן עם כל המשפחה והזמינו ריזוטו פטריות עם בצל ופרמזן; ספגטי בשמן זית עם אנשובי; חונקי כמרים בשמנת ובטטה; וקרבונרה עם חזה אווז מעושן. מבטיחים שלא תתאכזבו.

אבן גבירול 100, תל אביב

אמורה מיו (צילום: עידן גור,  יחסי ציבור )
אמורה מיו|צילום: עידן גור, יחסי ציבור

פרונטו

פרונטו היא לא סתם מסעדה אלא מוסד קולינרי מוביל, שהקים המסעדן רפי אדר לפני למעלה מ-30 שנה. על המטבח שלה מנצח כבר לא מעט שנים השף דיוויד פרנקל ואפשר לומר שזו מסעדת שף איטלקית פר אקסלנס, עם מנות מתוחכמות כמו ספגטונה ראגו עגל, ארטישוק ירושלמי וצ'ילי (132 שקלים), ברוסקטה מוצרלה באפלו עם איולי ואנשובי אורטיז (36 שקלים) ורביולי חלקי פנים, מנגולד, עגבניות, צ'ילי וכוסברה (152 שקלים).

הרצל 4, תל אביב

פסטה ממולאת בשר קצוץ, מסעדת פרונטו (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
פסטה ממולאת בשר קצוץ, מסעדת פרונטו|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

דולצ'ה

הטרטורייה המשפחתית הזו התחילה בתור פיצרייה שפתחו דולב אללי ומורן שקוף. היום הם מגישים כאן גם את סלט הקיסר הכי טעים בארץ - ומכונה כאן סלט עלים (65 שקלים), פפרדלה חלמונים עם חמאת שרי, זעתר טרי ולאבנה, ספגטי לימוני יוצא דופן (62 שקלים) ופיצות שהן אחד לאחד כמו בנאפולי. אל תוותרו על הטירמיסו שהוא לדעתנו אחד השווים בארץ והכי נאמן למקור האיטלקי.

המסגר 1, רעננה

דולצ'ה רעננה פסטה לימונה  (צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור)
דולצ'ה רעננה פסטה לימונה|צילום: דויד מויאל, יחסי ציבור

לה לזניה

המסעדה הוותיקה הזו נפתחה אי שם בשנות ה-90 ועד היום היא מספקת לנו את החוויה הנוסטלגית עם מנות לזניה עשירות במגוון גרסאות: לזניה קלאסית בציר עגבניות (49 שקלים), לזניה חצילים בציר עגבניות (59 שקלים) ולזניה עם סלמון מעושן (69 שקלים). יש כאן גם מבחר פסטות ללא גלוטן, ושומרי הכשרות ישמחו לדעת שהמקום הפך לכשר למהדרין לפני כמה שנים.

דיזנגוף 177, תל אביב

לה לזניה  (צילום: נעמה אפרימי, יחסי ציבור)
לה לזניה|צילום: נעמה אפרימי, יחסי ציבור

צ'יקטי

למרות שצ'יקטי של אבי קאשי הוא בר ולא מסעדה, לא יכולנו שלא להכניס אותו לרשימה שלנו כי מדובר על אחד הברים הטעימים והתוססים בתל אביב, שבו מגישים מנות נשנוש (צ'יקטי) איטלקיות וגם בראנצ'ים איטלקיים מעולים בסופ"ש. סיבה נוספת להגיע לכאן היא האפריטיבו – סוג של האפי האוור הכולל גם אוכל, ממש כמו באיטליה אבל בוויב תל אביבי. בתפריט תמצאו קרבונה, לינגוויני בסגנון סיציליאני ושלל נשנושים מושלמים מאיטליה כמו פרשוטו, מוצרלה, סלומי ועוד.

יהודה הלוי 58, תל אביב

צ'יקטי - פסטות (צילום: אסף קרלה, יחצ)
צ'יקטי - פסטות|צילום: אסף קרלה, יחצ

דרום

Bada Boom

באדה בום אומנם מוגדרת בתור מסעדה איטלקית ומתהדרת בטאבון ענק אבל בפועל מדובר על מסעדה ים תיכונית עם אופי איטלקי ותפריט שכולל לא מעט דגים נאים. על האופי הייחודי הזה אחראי השף, יוחאי ז'נו – נצר לשושלת אנשי הים של אשדוד. אז חוץ מטטאקי, קרפצ'ו, טרטר, סביצ'ה, סשימי וסיגר ממולא דגים יש כאן גם פיצות מקוריות כמו פראנסאווי - עם שמנת כמהין, תפו"א, קוביות סלמון, בצל ירוק וביצת עין, ופסטות כמו ספגטי "מהנמל" - עם דגים ורוטב חריף כמובן.

הגדוד העברי 5, אשדוד

BADA BOOM (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
BADA BOOM|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

לה קוצ'ינה

לה קוצ'ינה ממוקמת בלב האזור הכי עמוס (ופחות נעים לטעמנו) באילת, אבל כשיושבים במסעדה מרגישים באיטליה, וממש לא בטיילת רויאל ביץ'. הכול פה קלאסי ומהודר, והתפריט מציע מנות מעולות שמבוצעות ללא רבב, ביניהן ניוקי רומנה מסולת (49 שקלים), שרימפס בלימון (72 שקלים), פפרדלה אווז (92 שקלים) וריזוטו פירות ים (96 שקלים).

טיילת רויאל ביץ'

ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה (צילום: גיל גוטקין,  יחסי ציבור )
ריגטוני פימונטזה, לה קוצ'ינה|צילום: גיל גוטקין, יחסי ציבור

פאסינו

המסעדה האיטלקית של קוני ופז התחילה בתור מיזם משלוחים מהבית בזמן הקורונה וההצלחה הייתה כה גדולה שהיא הפכה למסעדה של ממש, שאילתים אוהבים לפקוד כי היא רחוקה מאזור המלונות. התפריט הוא איטלקי קלאסי וכשר עם פיצות כמו פיצה עם מוצרלה מעושנת (67 שקלים), קנלוני (59 שקלים), פולנטה פטריות כמהין (44 שקלים), לזניה (59 שקלים), אצבעות מוצרלה מטוגנות (40 שקלים) וגם ניוקי, רביולי וקינוחים. הכול במחירים שכבר כמעט ולא פוגשים במסעדות ישראליות.

הצורף 1, אילת

פאסינו (צילום: אלכסנדרה גבשט, יחסי ציבור)
פאסינו|צילום: אלכסנדרה גבשט, יחסי ציבור

לוצ'נה אמונים

מסעדה כפרית ונעימה שפועלת כבר לא מעט שנים באזור חוף אשקלון. התפריט איטלקי קלאסי, וכולל גם מנות דגים, ריזוטו ומנה נהדרת של רביולי חצילים שרופים. מומלץ להגיע בערב ולתפוס שולחן בחוץ תחת שרשרת נורות ולצד בוגנביליה מפוארת (אבל אם הגעתם דווקא בצהריים, דעו שיש במקום עסקיות שוות). 

תחנת הדלק בגניסה למושב אמונים

ברבריני

במקום תמצאו אוכל איטלקי שמשלב ים תיכוני עם ירקות העונה, עם תפריט שמתחלף מידי חודש ומציע גם לא מעט הפתעות ללקוחות- החל מאירוח שפים שונים בקונספט חדש בשם ״יום השישי״ ותפריט ספיישלים מתחלף מידי סופ״ש, עם הרבה יין וקוקטיילים. ומה בתפריט? פיצות, ארוחת בוקר מאוחרות, פסטות וכמובן גם ראשונות מעניינות.

רוגוזין 74, אשדוד

ברבריני (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
ברבריני|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

רשתות

עשרות רשתות איטלקיות פועלות בארץ, הרבה מהן טובות מאוד ולא היה פשוט לבחור רק שלוש עבור הכתבה, לכן החלטנו להמליץ לא על הרשתות עצמן אלא על סניפים מצטיינים, כאלה שמספקים חוויה ייחודית וטעימה.

לוצ'נה

לוצ'נה שבירושלים היא אחת המסעדות היפות והרומנטיות ביותר בארץ, אפילו קיטשית במובן החיובי של המילה. במרכז החלל שלה ניצבת מזרקה (!) והעיצוב נראה כאילו לקוח מסרט. התפריט הכשר למהדרין מציע מטבח איטלקי-ישראלי עם מגוון מנות דגים, ויש בו גם ארוחות בוקר ועסקיות צהריים. בגזרת הפסטות תמצאו כאן קרבונרה עם טונה אדומה, שמנת וחלמון (86 שקלים) וקפלטי ממולא בפורצ'יני (86 שקלים). מבחר פיצות כולל בין היתר פיצה עם בצלים צלויים וחצילים אפויים (70 שקלים). 

מסעדת לוצ'נה (צילום: גל זהבי, יחסי ציבור)
מסעדת לוצ'נה|צילום: גל זהבי, יחסי ציבור

נונו

נונו היא אחת המסעדות האיטלקיות הטובות של הוד השרון, וזהו הסניף הראשון ממנו צמחה רשת ארצית. מי שפתח את המובלעת האיטלקית הנהדרת הזאת הם יקי בונה ודב לוינסון, שני הייטקיסטים לשעבר, חובבי יין שגם הקימו יקב משלהם עבור המסעדה, שמארחת ערבי סומלייה עם טעימות יין. פיצה ספייסי פפרוני היא הבסט-סלר שאסור לפספס כאן (76 שקלים) וכך גם קונקיליה - קונכיות פסטה ממולאות באונטריב מפורק ברוטב שמנת, קוניאק וחרדל (82 שקלים).

נונו (צילום: לין לוי)
נונו|צילום: לין לוי

פיורי

מסעדה איטלקית שממוקמת במתחם יקום שעל כביש החוף היא אחת ההפתעות הגדולות, ואם תצליחו למצוא מקום פנוי בחלק פנימי תסעדו באווירה של טרטורייה משפחתית אינטימית. כדאי לטעום כאן פפרדלה אמריצ'יאנה עם פנצ'טה טלה, בזיליקום, שום ופיקורינו (68 שקלים) ופיצה סיציליאנה עם פלפלים קלויים, חצילים, זיתי קלמטה, פטה ואורגנו (66 שקלים).

פיורי (צילום: לין לוי)
פיורי|צילום: לין לוי