שווארמה וייסברג של ארז קומרובסקי נפתחת מחדש, תל אביב
אחרי כמעט חמישה חודשים שהייתה סגורה בגלל המלחמה, השווארמה של ארז קומרובסקי במתחם שרונה בתל אביב, וייסברג, נפתחת שוב (זה מה שחשבנו עליה כשנפתחה). מה אפשר לאכול שם? סביח - פיתה כורכום, ביצה קשה, שלושה סוגי חציל, טחינה לבנה ועמבה (32 שקלים); שווארמה בפיתת כורכום עם טחינה, סחוג, בצל-סומאק, ירק וצ'יפס מתנפח (51); צלחת שווארמה רחבה (72); סלט שווארמה גדול עם עגבניות, זיתים, מלפפון, קולרבי, בצל סגול וירק (67); ומנת צד של צ'יפס (15).
שווארמה וייסברג. מנחם בגין 121, מגדל עזריאלי שרונה (קומה 1, כניסה גם ממתחם שרונה), תל אביב, 072-3305730
מסעדות דוק נפתחת בשעות הצהריים, תל אביב
אחרי 9 שנות פעילות, המסעדה האהובה של האחים דוקטור סוף סוף נפתחת גם בשעות הצהריים. זה קורה בימים שלישי, רביעי וחמישי בלבד, ותפריט הצהריים כולל בין השאר קולרבי צלוי בפחם עם גבינת המאירי (53 שקלים), שניצל כף וואגיו עם סלט תפוחי אדמה (88) וקינוח של גבינה מיושנת, קרקרים ומרמלדה (17).
דוק. שלמה אבן גבירול 27, תל אביב. טלפון: 03-6098118
אירועי לילות רמדאן, רהט
השנה יתקיימו אירועי לילות רמדאן, בשותפות קסם המדבר, עיריית רהט ושותפים נוספים, בפעם העשירית, ולראשונה יתקיים גם מסלול לקבוצות - סיור מודרך עם מדריך תיירות בדואי ברהט, העיר הבדואית הגדולה ביותר. הפסטיבל יחול בסופי השבוע מ-21.3 ועד 23.4.
בין הפעילויות המתוכננות: סיור רגלי קצר בשוק לפני סיום צום הרמדאן, סדנאות בדואיות, ביקור במסגד ומפגש עם האימאם, ארוחה משפחתית ומסורתית של מקלובה בדואית, סדנת קטאייף, אירוח בבית מקומי וסעודת איפטר חגיגית. המחיר: 150 שקלים למבוגר, 50 לילד עד גיל 12. ילדים עד גיל שנתיים ללא תשלום.
אביב האוכל הכפרי של מטה יהודה
ב-21.3 יתחילו גם שלושה סופי שבוע (חמישי-שבת) של קולינריה, אנשים וטבע במטה יהודה. זו השנה ה-24 לקיומם של האירועים והפעם הם יעמדו בסימן חיזוק העסקים המקומיים, קידום עסקים של מילואימניקים וחיבורים קולינריים עם עסקים מהנגב המערבי. הגבינות הטבעוניות של שוני, למשל, יתארחו במאפיית ברדלי בשריגים, מבשלת הבירה קרמזינה מתלמי יפה תתארח במבשלת הבירה בשריגים ושוקולד קפה ממגן יתארח באיש לחם במושב תעוז. בסך הכל ישתתפו באירועים 87 עסקי אוכל מקומיים, ויציעו מגוון עצום של מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם.
בין המשתתפים החדשים: המלקטת שירלי משה ממוצא, שתכין ארוחות ליקוט בשטח, הגינה של מיה'לה באביעזר שתציע בראנץ' טורקי-יווני והגריל הכשר של ג'יי-ג'יי בעין רפא, שחזר לכפר מארצות הברית ופתח רק לפני כמה שבועות מקום חדש. בימי שישי יתקיימו "סיורים בין הסירים" שיפגישו את הקהל עם היוצרים ואנשי הקולינריה המקומיים. עלות הסיורים 210 שקלים למשתתף.
בוקרייה חוגגת 8, פתח תקווה
מסעדת בוקריה בפתח תקווה חוגגת 8 שנים לפתיחתה, ותארח לאורך החודש שפים ואנשי גסטרונומיה איטלקים מובילים, שיציעו תפריטי ספיישל. ב-17.3 יתארח זוכה העונה ה-5 של "מאסטר שף" השף האיטלקי מסימילאנו, ויכין פנזנלה לה איטליה, פיצה תפוח אדמה ופסטה א לה נורמה עם קוביות חצילים, עגבניות, בזיליקום, צנוברים וריקוטה. ב-24.3 יתארח השף מנה שטרום, שעומד מאחורי מוסדות איטלקיים רבים בארץ ויכין סלט שומר והדרים טוסקנה, פיצה קאצ'יו אה פפה, ניוקי סורנטינה ופנזרוטי מלוחות במילוי גבינה. התפריטים של השפים יחליפו את תפריט המסעדה הקבוע למשך שבוע שלם.
בנוסף, יתקיימו במהלך החודש אירועים מיוחדים כמו סדנאות בישול וטעימות יין.
בוקריה. שחם 17, פתח תקווה, מתחם יכין סנטר, 03-7444760. כשרות חתם סופר, חלבי- דגים
מנות חדשות בברגר קינג
ברגר קינג ישראל משיקה שתי מנות חדשות הזמינות בארץ בלבד: הראשונה היא טורטייה קריספי עם שניצל קראנצ'י (31 שקלים, 46 עם תוספת ושתייה) והשנייה צ'יזי וופר (לא כשר) עם אצבעות מוצרלה נמסות, שתהיה זמינה לחודשיים בלבד בסניפים שדרות רוקח וכיכר רבין בתל אביב ובסניף הוד השרון (42 שקלים, 58 עם תוספת ושתייה).
מבשלת בירבזאר במיזם בירות צבאיות
מבשלת הקראפט הישראלית בירבזאר יוצאת במיזם בשם "חיות רעות" למען חיזוק המורל וגאוות היחידה של חיילי צה"ל ומשטרת ישראל, ולטובת גיוס תרומות לאגודה למען החייל. המיזם כולל 13 בירות שכל אחת מהן מוקדשת לאחד מחילות צה"ל או החטיבות הלוחמות, למשל: שרוולים למטה (גולני), מגע (שריון), שייפתח עליי (צנחנים) ו-2-3 שגר (חיל אוויר). השמות והטקסטים נקבעו ונכתבו על ידי מילואימניקים מכל יחידה.
מארז של 12 בקבוקים יעלה 154 שקלים (משלוח חינם לכל הארץ), ו-10 שקלים מכל מכירה של מארז ייתרמו לאגודה למען החייל.