גאווה ישראלית: הטקס היוקרתי שנערך בכל שנה על ידי מדריך TOP 50 PIZZA התקיים הלילה (בין ראשון לשני) בבירת יפן טוקיו. לרשימה היוקרתית של הפיצות הטובות בעולם נכנסו שתי פיצריות ישראליות תחת הכותרת הפיצריות הטובות ביותר באסיה.
מדריך Top 50 Pizza נחשב ל"מישלן של עולם הפיצות" ומדרג מדי שנה את הפיצריות הטובות ביותר בעולם. הדירוג מחולק לפי אזורים, כולל אירופה, אמריקה, אסיה והפסיפיק. הבחירה מבוססת על שיפוט של מומחים בתחום, המתייחסים לאיכות הבצק, חומרי הגלם, הטכניקות המסורתיות והשירות במסעדה.
כניסתן של שתי פיצריות ישראליות לרשימה מחזקת את מעמדה של ישראל בסצנת הפיצה הבין-לאומית ומראה שעולם הקולינריה המקומי מצליח להציג רמה גבוהה גם בזירה התחרותית של הפיצות.

פיצה "נאופוליטן", חיפה
הפיצה של אורן אבני נכנסה השנה לראשונה לדירוג, מה שמסמן הישג משמעותי עבור הקולינריה הישראלית בתחום הפיצות. הפיצרייה מתמחה בפיצות בסגנון נאפוליטני מסורתי, עם טאבון עצים שהגיע מאיטליה, ושימוש במרכיבים ברמה הגבוהה ביותר תוך דגש על חומרי גלם איכותיים, מקומיים ושילובים מסקרנים ותהליך הכנה קפדני.

בצד המאכזב והמפתיע, פיצה "פרסקה" המצוינת מקיבוץ אפיקים, מי שדורגה בשנה שעברה במקום ה-37 וגם קיבלה את התואר "הפיצה ששווה לעקוב אחריה", מה שהעיד על הפוטנציאל שלה להפוך לשחקנית מרכזית בתחרות, לא נמצאת השנה בדירוג.
פיצה "פיאדרה", ירושלים
פיאדרה היא הפיצרייה הכשרה היחידה שנכנסה לדירוג, והיא כבר שנה שלישית ברשימה. הפיצרייה, שפועלת בשני סניפים בירושלים ובסניף נוסף בפתח תקווה, מתמחה בפיצה נפוליטנית מסורתית בטאבון עצים, לצד מנות נוספות כמו פסטות, סלטים וקינוחים איטלקיים.
בשנה שעברה, הפיצרייה הכשרה מירושלים שהקימו השפים אבי סינקלר ויואל דרקסלר, דורגה במקום ה-39 והשנה היא עלתה למקום ה-37. אשתקד, במהלך קבלת הפרס, השף סינקלר עלה לבמה עם חולצה שעליה נכתב "BRING THEM HOME", כאות הזדהות עם החטופים בעזה. גם השנה סינקלר הדגיש את הגאווה בייצוג ישראל בזירה הקולינרית הבין-לאומית, לצד ההכרה בצורך להזכיר את המצב בישראל – כשסימן מחווה עם אצבעותיו לאמילי דמארי שחזרה מן השבי.

השנה השף סינקלר עלה לבמה עם כובע כתום כמחווה לבני משפחת ביבס שנרצחו בשבי חמאס, וכשהציג את התעודה לקהל, סימן בתנועת יד עם שלוש אצבעות כמחווה לחטופה ששבה מהשבי בחיים - אמילי דמארי.
"אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים. גאה שפיאדרה זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח לכולם כי גם בשנים הבאות פיאדרה תמשיך להביא בשורה בדמות טעמים משובחים ותוסיף לתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך - הפיצה", אמר שף סינקלר. "ובהזדמנות זו אני רוצה לספר לכולם כי בקרוב מאוד תיפתח לראשונה בפיאדרה אפשרות להזמין פיצה באמצעות משלוחים".
על המחווה המרגשת שעשה על הבמה, הוסיף סינקלר: "התקופה המורכבת אותה אנו חווים מאז שבעה באוקטובר, מלווה אותנו בכל יום, ובכל דקה. גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שזכינו לשמוח בחזרתם לשלום, ולצערי, את מי שלא שבו לביתם בדרך לה פיללנו והותיר בנו זעזוע וכאב עמוק. נמשיך לקרוא מעל לכל במה לשובם של אחינו ואחיותינו החטופות והחטופים הנמצאים כבר 522 ימים בשבי חמאס. שובם לביתם יהיה ניצחון ענק ושמחה אדירה לכולנו".