חג הפסח בפתח ואיתו מגיעים גם המבצעים והמתנות. כולנו שמחים לקבל תווי קנייה כשי לחג מהמעסיקים שלנו - לפחות עד הרגע שבו אנחנו מנסים לממש את אותם תווים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בכל חג יש את אותו ריטואל: כשאנחנו מגיעים לממש את התווים בחנויות וברשתות המזון, אנחנו מגלים שלרשימת הקניות מתווספת גם רשימה בלתי נגמרת של הגבלות. "כל החנויות הוסיפו הגבלות על השימוש בתווים"", אומר יעקב אלוש, מנכ"ל חברת ועדים. "זה לא כולל את המבצעים האטרקטיביים ויוצא שאם משלמים בתווים - משלמים את המחיר הכי גבוה בחנות".
את תווי הקנייה מנפיקות בעיקר רשתות המזון הגדולות. השוק הזה מגלגל 2.5 מיליארד שקלים מדי שנה, ואם עד עכשיו היה משתלם לקנות לפחות מוצרי מזון עם התו, השנה המגבלות מתרחבות עוד. "יש רשתות דיסקאונט של אותם מנפיקים, שלמעשה מאשרים רק 90% מערך התו", אומר איתן סיטרין, סמנכ"ל שיווק דולצ'ה ויטה, מנהלת מועדוני לקוחות. "יש אפילו רשתות באותה קבוצה שלא מאשרות בכלל".
המגבלות החדשות מתקיימות דווקא על רקע כניסתו לתוקף של חוק תלושי הקנייה שנועד להגן על הצרכנים. החוק מחייב את הרשתות לכבד את הערך הנקוב של התו במלואו, וגם כופה על הרשת להאריך את תוקף התלושים לחמש שנים.
"כבר השנה מנפיקים תווים לראש השנה, רוצים להרוויח עוד חג", אומר אלוש. "בישראל כמו בישראל ימצאו את הדרכים לעקוף ואני מעריך שבסופו של דבר הצרכן לא ייצא נשכר מהחוק הזה".
החוק הצפוי אומנם לא מתייחס לנושא המבצעים וההנחות, אבל בדיוק כשחשבנו שנמשיך לחפש קנייה משתלמת בתווים עד שיגיע ראש השנה, מצאנו גם כמה צדיקים בקניון. ברשת TNT קיבלו את התלושים גם על מוצרים במבצע וברשת "אינטימה" קיבלו את התלושים עבור מוצרים בהנחה.