לפני החופשה בפלופונס (Peloponnese) לא הייתי מעולם ביוון. דמיינתי בתים לבנים, גגות כחולים, רצועת חוף בצבע טורקיז, מוזיקה אותנטית והמון ציזיקי. ואז עליתי על מטוס בטיסת הבכורה של אשת טורס לפלופונס שתוך שעתיים וחצי הנחית אותי ישירות באזור החדש והבתולי, כזה שהישראלים טרם זכו להכיר, ויש לי משהו חשוב לספר: גיליתי יוון אחרת ממה שכולם מדמיינים, אבל היא לא פחות יפה, מסקרנת ומהפנטת. אגב, ציזיקי יש בשפע.

יוון היא אחת המדינות המבוקשות שבתיירות הישראלית, זה לא סוד. היא הפכה ליעד האולטימטיבי לחופשה משפחתית, זוגית או אפילו עם חברים. אז איך בכל זאת הפלופונס פחות מוכר? כנראה משום שעד כה לא היו טיסות ישירות ליעד. עכשיו, כשהוא נפתח לישראלים, זה הזמן להכיר את רצועות החוף המיוחדות שלו, וכל מה שהאזור יודע להציע - וזה ממש לא רק בטן גב.

Aldemar Olympian Village resort - הבריכות (צילום: Aldemar Olympian Village resort)
חלק קטן מהבריכות|צילום: Aldemar Olympian Village resort

המלון - בריכות, אטרקציות ומסעדות

מיד עם הנחיתה בארקסוס (Arcsus) חיכתה לנו הסעה שהביאה אותנו למלון חמישה כוכבים Aldemar Olympian Village, שנמצא סמוך לכפר סקאפידיה (Skafidia) שבמחוז איליה (ILIA). כפר הנופש הקסום פועל במתוכנת הכל כלול ושוכן על רצועת חוף עצומה המתפרשת על פני שני ק"מ. במלון תוכלו למצוא כ-40 (!) בריכות בגדלים שונים, כל אחת יותר יפה מהשנייה, ולא רק בריכות יש בשפע, גם חדרים לא חסר: מעל 600 אפשרויות לינה מגוונות - בונגלו משפחתי, חדרים זוגיים, סוויטות עם בריכה פרטית, חדרים עם מרפסות לים ועוד. 

במהלך שיטוט בשטחי המלון הרחבים, מצאתי במקרה את אחת הפינות הקסומות של המלון שנמצאת ביציאה האחורית של הלובי, ומובילה לבריכה מהממת, פינות ישיבה, בר אלכוהול & חטיפים ומה ששבה אותי: מעין שער שמעוצב באותנטיות היוונית עם ירידה לכיוון החוף שלגמרי גרם לי להרגיש כאילו אני חלק מסצנה של "מאמא מיה". אחרי שנרגעתי מהשטח העצום של המלון, גיליתי את הדברים הנוספים שהוא מציע: מתחם ספא, אזור קניות, השכרת אופניים, מגרשי טניס, פעילויות לילדים וספורט ימי.

במלון יש חדר אוכל נחמד, אבל את הצגת האוכל האמיתית גונבות תשע המסעדות שמפוזרות בשטחי המלון ומציעות מגוון סגנונות: מסעדה יוונית, איטלקית, אוכל רחוב, מסעדת גורמה ועוד. במסעדה היוונית יש טאפסים משגעים ואוכל מסורתי שגורם להתאהב במדינה כולה, אבל לזה עוד נגיע בהמשך.

 aldemar olympian village - הבריכות 2 (צילום: aldemar olympian village)
עוד בריכות. לא נגמר|צילום: aldemar olympian village
 

aldemar olympian village (צילום: aldemar olympian village)
יפה גם בלילה|צילום: aldemar olympian village

גולת הכותרת: החדר

ישנתי בסוויטת דלוקס (שיותר גדולה מהדירה שלי יש לציין), ולא סתם היא פנינת השהות מבחינתי. ההיי לייט של החדר שייך לבריכה הפרטית העצומה שיש בסוויטה, אשר משקיפה לים ויוצרת נוף של גלויה שנגלה עוד מתוך החדר עצמו.

עם עיצוב מדויק ושני חללים גדולים של סלון וחדר שינה, שתי מקלחות ושתי יציאות לבריכה פרטית עצומה שמשקיפה לים - אי אפשר שלא להרגיש כמו בתוך חלום. למלון יש הרבה מה להציע, אבל הסוויטה היא ללא ספק אחת החוזקות שלה. חיסרון קטן תפס אותי במקלחת הראשונה, כשהמים היו קרים, אבל פנייה אחת לעובדי המלון הספיקה כדי שהם יסדרו את העניין וקיבלתי מענה מהיר ומקצועי. 

Aldemar Olympian Village resort - החדר (צילום: Aldemar Olympian Village resort)
פוטוגני|צילום: Aldemar Olympian Village resort
Aldemar Olympian Village resort - החדר 2 (צילום: Aldemar Olympian Village resort)
כמו גלויה|צילום: Aldemar Olympian Village resort

Aldemar Olympian Village resort - החדר 3 (צילום: Aldemar Olympian Village resort)
בריכה פרטית ענקית עם נוף לים|צילום: Aldemar Olympian Village resort

נעים להכיר: פלופונס

כאמור, כבר שנים שאפשר למצוא את הישראלים פוקדים בהמוניהם את כריתים, סנטוריני ומיקונוס כל קיץ מחדש. אבל יוון, שאהובה כל כך על התייר הישראלי, יודעת להציע עוד הרבה מעבר - וזה הזמן להכיר את היעד הבא כשהוא עדיין בתולי, רגע לפני שכולם מסתערים עליו. אשת טורס החלה להפעיל החודש (מאי) טיסות ישירות לפלופונס באמצעות סאן דור מקבוצת אל על. תחילה הטיסות יהיו בתדירות של פעמיים בשבוע (ראשון וחמישי), ובשיא העונה (יולי-אוגוסט) תתווסף טיסה שלישית (בימי חמישי).

> המדריך המלא למטייל ביוון

> לעוד מידע על פלופונס

הפלופונס נמצא באזור הדרומי של יוון, מתפרש על פני שטח אדיר הכולל שבעה מחוזות והנופים שלו שונים ממה שעולה לנו לראש כשאומרים "יוון", ובכל זאת, הוגדר על ידי הלונלי פלנט כ"האזור האותנטי ביותר ביוון". הפלופונס מציע למשפחות ויחידים חופים חוליים מרהיבים, מים צלולים ורדודים, פארק מים הגדול ביותר ביוון היבשתית, כפרים יווניים אותנטיים וטברנות באווירה יוונית שמחה. 

Aldemar Olympian Village resort - רצועת החוף (צילום: Aldemar Olympian Village resort)
רצועת החוף|צילום: Aldemar Olympian Village resort

מלבד לרצועת החוף היפה שנותנת מענה לחופשת בטן-גב אולטימטיבית, הפלופונס הוא אזור עם היסטוריה מרתקת, ויש בו נותן אופציות לטיולי יום יפים ומגוונים. המחוז המישורי הוא גם מרכז חקלאי חשוב לגידולי שדה, מטעים, כרמים וזיתים. במרחק נסיעה קצר אפשר לגלות נופים וסיפורים אחרים - ולשלב את החוויה של חופשת בטן-גב עם טיולים, תרבות ומסורת.

אולימפיה והכפרים

במרחק של כחצי שעה מהמלון נמצא אתר בעל חשיבות עולמית - אולימפיה (Olympia), המקום בו נולדו המשחקים האולימפיים. לחובבי ז'אנר ההיסטוריה מדובר בתענוג של ממש, עם סיפורים על המיתולוגיה היוונית, מוזיאון מרשים ופיסה חשובה מהעבר. גם אנשים שלא מוצאים את עצמם במוזיאונים ושהמילה "היסטוריה" עושה להם גירודים בגוף, יתלהבו מהיופי של המקום, משברי המבנים העתיקים שעדיין שם, מהנוף השונה והפוטוגני של האתר, ואפילו, מהסיפורים המרתקים שמאחורי המבנים והתחרויות.

אולימפיה  (צילום: שני קורן)
פיסה מהעבר|צילום: שני קורן

אולימפיה הוקמה במאה העשירית לפני הספירה, כמקום פולחן למלך האלים, זאוס. המשחקים החלו במקום בשנת 776 לפנה"ס ומאז התקיימו כל ארבע שנים, והנה פרט מכעיס במיוחד: רק לגברים היה מותר להשתתף, ונשים לא הורשו אפילו לצפות במשחקים - מי שנתפסה הוצאה להורג, פטריארכיה במיטבה. הגברים לעומת זאת, התכנסו מכל רחבי יוון העתיקה להתחרות במקצועות ריצה, קפיצה, זריקת דיסק, מרכבות סוסים, התאגרפות ועוד. את כל זה הם עשו גם בעירום (כמובן) והמנצח זכה בפרס הבלתי ייאמן: זר מענפי עץ זית. שווה הכל. סמוך לאתר יש מוזיאון בו תוכלו לראות ממצאים מרתקים כולל אוסף קסדות מלחמה מברונזה, ופסלים רבים מהתקופה הקלאסית ביוון.

אולימפיה  (צילום: שני קורן)
אולימפיה|צילום: שני קורן

אולימפיה  (צילום: שני קורן)
אולימפיה |צילום: שני קורן

שעה ורבע נסיעה משם בדרך הררית, הגענו לכפר לגקדיה (Lagkadia), שם עשינו עצירה לקפה ועוגה בנקודת תצפית משגעת. התיישבנו ב-In Cafe, שמלבד לתפריט מרענן מציע פינות ישיבה מהממות ממש על התצפית. משם, המשכנו לעוד כחצי שעה נסיעה והגענו ישירות לכפר ויטינה (Vytina) הציורי. הכפר קטן יחסית ומספיק ביקור של כשעה בו כדי להכיר אותו על בוריו (ולמצות אותו). בכפר יש חנויות אותנטיות של דבש ופסטות בעבודת יד, שביל מקסים שזכה לשם "Road Of Love", שם זוגות נוהגים לצעוד יחד, ומסעדות שמתהדרות במטבח היווני המסורתי. התיישבנו במסעדת "Red Pot" המצוינת שיש בה תפריט מגוון, וכל מנה בה יותר מטריפה מהשנייה. אל תוותרו על גבינת הסרנקי, מאפה התרד ורביולי הכמהין שהמסעדה מציעה. 

כפר לגקדיה  (צילום: שני קורן)
התצפית מבית הקפה. לגקדיה|צילום: שני קורן
כפר ויטינה - Road Of Love (צילום: שני קורן)
הדרך של האוהבים|צילום: שני קורן
כפר ויטינה - הרחוב (צילום: שני קורן)
ויטינה הציורית|צילום: שני קורן

כפר ויטינה - המסעדות
חנויות של פסטה ודבש

חיי הלילה והטברנות של פטרס

פטרס (Patras) של היום ופטרס של הלילה היא לא אותה אחת. רציתי להגיד שזאת אותה הגברת בשינוי אדרת אבל גם זה לא יהיה נכון, זה מרגיש שמדובר בגברת שונה לחלוטין. הגענו לעיר שנמצאת במחוז אכאיה (Achea) בשעות הצהריים, ומלבד לאזור הקניות המהמם שבה, ראינו ברובה מבנים ישנים, רחובות שנראים כמו אתר בנייה, קירות עמוסים בגרפיטי (לא בתצורה המרשימה שלו) ואווירה כללית אפורה ואפלולית.

אבל אז השמש ירדה והגיעה פטרס של הלילה. הסתובבתי ברחובות ולא הצלחתי להאמין שאני צועדת באותם המקומות שהלכתי בהם קודם - רק שעכשיו הם יפים, נוצצים ומלאי חיים ואווירה. ההסבר לזה טמון בנתון מעניין על העיר: בפטרס יש כ-13 אלף סטודנטים, והם אלו שפוקדים את העיר בלילה, נותנים לה חיים חדשים ומחייבים את העיר להתאים את עצמה אליהם.

פטרס ביום (צילום: שני קורן)
החלק היפה של פטרס ביום. אזור הקניות|צילום: שני קורן

פטרס בלילה
פטרס בלילה. מתעוררת לחיים

בפטרס תמצאו טברנות מסורתיות שכוללות הופעות חיות, ברים שווים, רופטופים שמקושטים בכל מה שתמונה אינסטגרמית צריכה, וכמובן - שדרת קניות מרשימה עם כל הרשתות הגדולות והאהובות (כן, יש זארה). תצטיידו בנעליים נוחות כי אתם הולכים לחרוש את העיר בהליכה ארוכה לאורך האורות של פטרס הלילית. אגב, בעיר יש גם את הקתדרלה הגדולה ביותר ביוון, קתדרלת סנט אנדרו.  

עזבנו את פטרס תוך כדי שאנחנו צופים בגשר ריו-אנטיריו, אשר מחבר בין פטרס והפלופונס עם מרכז יוון. המשכנו בנסיעה ל-Mega Spilaio (המערה הגדולה), אחד המנזרים העתיקים שהוקמו ביוון. את הסיור סיימנו בתעלת קורינתוס, מפעל הנדסי מרשים שנחצב כדי לאפשר לכלי שייט לקצר את הדרך מבלי להקיף את כל חצי האי פלופונס ולהסתכן ברוחות הסוערות של דרום הפלופונס. 

מנזר Mega Spilaio (צילום: שני קורן)
העלייה למנזר|צילום: שני קורן
הדרך מ-Mega Spilaio (צילום: שני קורן)
הנוף מלמטה|צילום: שני קורן

תעלת קורינתוס (צילום: שני קורן)
תעלת קורינתוס|צילום: שני קורן

יש גם יקבים. והאוכל, וואו, האוכל

אי אפשר לדבר על יוון בלי לדבר על האוכל שלה. בואו נשים את הדברים על השולחן: לא מדובר כאן במנות גורמה משוגעות, בכוכבי מישלן או מסעדות שהצילחות שלהן יגרמו לכם לעצור הכל ולצלם את התמונה המושלמת, אלא בכאלה שמבינות שלפעמים הפשטות מנצחת הכל, וזה סוד הקסם. האוכל היווני לא צריך קישוטים, גימיקים ונראות יוצאת דופן. הוא מונח על השולחן כמו שהוא, כמו שהיה לאורך כל השנים, וככה הוא הכי טוב ומוצלח שיש.

פלופונס - האוכל (צילום: שני קורן)
מאפה תרד, מסעדת "Red Pot"|צילום: שני קורן

פלופונס - האוכל (צילום: שני קורן)
כשהפשטות מנצחת הכל. גבינת סרנקי במסעדת "Red Pot"|צילום: שני קורן

אז כן, ציזיקי יש בשפע. גם גבינות מטוגנות שיקחו אתכם לרקיע השביעי, עלי גפן מנצחים, איקרה (שטעמתי לראשונה וגיליתי עולם חדש ומופלא), סלטים שעושים מיתוג מחדש למילה "סלט" ובעיקר - אוכל שמוגש עם המון אהבה ובכמויות. מארוחות טאפסים שיגרמו לכם לחשוב פעמיים מי בכלל המציא את המנה העיקרית ולמה היא הכרחית, דרך אלכוהול בשפע ועד הגבינות המטריפות - האוכל המסורתי של יוון נותן פייט רציני.

לצד האוכל היווני האותנטי שהותיר אותי המומה, בפלופונס יש עוד דבר אחד מסקרן: יקבים. במרחק של כחצי שעה נסיעה מהמלון, הגענו ליקב העתיק מרקורי (Mercouri), יקב בוטיק שמייצר כ-120,000 בקבוקים בשנה. בתור חובבת יקבים מושבעת, אין ספק שמדובר ביקב יפה במיוחד (על איכות היין יש מקום לוויכוח), ומדובר בחוויה שווה שלא הייתי מוותרת עליה. 

יקב מרקורי (צילום: שני קורן)
יקב מרקורי|צילום: שני קורן

מחירים

המלון:

3 לילות ביוני - לאדם בהרכב של זוג+ 2 ילדים: החל מ - 644$

3 לילות ביולי - לאדם בהרכב של זוג+ 2 ילדים: החל מ - 699$

אולימפיה: 12 אירו לאדם

היקב: 5 אירו לאדם

בשורה התחתונה

הפלופונס מציע בשורה חדשה לתיירות ביוון. חופשת בטן-גב אולטימטיבית שאם רק רוצים יכולה לשלב בתוכה גם שפע של תרבות, אותנטיות, ביקור באתרים היסטוריים מרשימים, כפרים ציוריים ויקבים. כן, מצאנו את השילוב המושלם, והוא במרחק של שעתיים וחצי טיסה בלבד מישראל.

*הכותבת הייתה אורחת אשת טורס בפלופונס