רפורמת הקייטנות של משרד החינוך שתחל השנה, עומדת לנגוס בנתח גדול מתעשיית הקייטנות הפרטיות. חלקן אף נאלצו להידחק השנה לחודש אז וגם הביקוש יורד משום שמדובר בקייטנה שנייה ורבים מהישראלים בחו"ל בתקופה הזו. אך בפועל, הורים רבים עדיין ייאלצו לשלם כסף רב כדי להעסיק את הילדים גם בסוף החופש.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כדי להישאר אטרקטיביות, רוב הקייטנות לא העלו מחירים ובחלק מהמקרים אף הורידו אותם. למשל, קייטנת מחשבים וכיף בשוהם שנמשכת שלושה שבועות נשארה במחיר זהה למחיר של אשתקד. גם הקייטנה של "ברליץ" לא התייקרה וכך גם קייטנת "בראש חושב" בתל אביב שמרה על מחיר דומה.
אך לא בכל הקייטנות הורידו מחירים. ישנן קייטנות בהן למרות הירידה הצפויה בביקוש, עדיין המחיר עלה. עם זאת הרפורמה דווקא יצרה הצעות אטרקטיביות נוספות - המתנ"סים והרשויות המקומיות יציעו השנה קייטנות לקראת החלק השני של החופש. שם, המחירים יהיו נמוכים באופן משמעותי.
אם המחיר בקייטנות הפרטיות נע בין 1,500 ל-2,600 שקלים, המחיר במקבילותיהן הממלכתיות עומד סביב 500 ל- 1,300 שקלים בלבד.
"חברת המתנ"סים פעילה ב-160 ערים ומועצות ברחבי ישראל", אומר יו"ר החברה למתנ"סים ומרכזים קהילתיים אביעד פרידמן. "בכל מקום אנו מקיימים קייטנות. הפערים בין המחירים נובעים מאורך הקייטנה, ממספר פעילויות החוץ שבה ומסבסוד העיריה את הפעילות".
אז למרות הכוונות הטובות ובתי הספר שממשיכים לעבוד במשך הקיץ, ההורים עדיין צריכים למצוא פתרון לילדים בשאר החופש הארוך. הנטל הכלכלי אולי צומצם לחלק מההורים, אך בהחלט לא נעלם.