ההפגנה בכפר כנא, הבוקר (צילום: חדשות 2)
הפגנה בכפר כנא (למצולמים אין קשר לכתבה)|צילום: חדשות 2

67% מהצרכנים היהודים בישראל מתכוונים שלא לקנות ביישובים ערביים או בעסקים שמצויים בבעלות ערבית בגלל ההתבטאויות של עובדים ערבים נגד חיילי צה"ל - כך עולה מסקר שערכה קבוצת גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס". עוד על פי הסקר, 55% מבין אלה שנוהגים כיום לקנות בעסקים של ערבים - יפסיקו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מאז תחילת מבצע "צוק איתן" נשמעו בציבור קריאות להחרים מספר עסקים, בשל התבטאויות חמורות של עובדים ערבים נגד מדינת ישראל וחיילי צה"ל. בין היתר נשמעו הקריאות "איטבח אל יהוד", "הלוואי שתיכנסו ולא תצאו", "יש לך סיבה לשמוע יא עזה איך שנהרגו 13 החיילים מגולני" ו-"אלוהים תשלח להם דבר שיימחק אותם מעל פני האדמה".

מהסקר עולה כי שיעור המחרימים גבוה יותר בקרב מפרנסים קשי-יום (66%), וכך גם בקרב אוכלוסיית העולים ממדינות ברית המועצות (78%) והמתנחלים (74%). "בהכללה, היותר משכילים ויותר אמידים היו סלחנים יותר", הסביר נשיא קבוצת גיאוקרטוגרפיה, הפרופ' אבי דגני.

בנצרת, הנחשבת לעיר הערבית הגדולה בישראל, כבר עכשיו מתלוננים בעלי עסקים על מיעוט לקוחות. "בשלושת השבועות האחרונים כל התיירים ברחו, והישראלים שהיו באים, כבר לא באים", סיפר ראש העירייה, עלי סלאם. "אלה 10,000 יהודים שנכנסו כל שבת לנצרת. כל בעלי העסקים בוכים".

סלאם התייחס לשביתה שעליה הכריזה ועדת המעקב של ערביי ישראל במחאה על המבצע בעזה, שכובדה גם בנצרת. "אם יש שביתה מודרנית כדי שהעולם ישמע - אני בעד", אמר ראש העיר, ומיד סייג את דבריו. "אני נגד שביתה כדי לשרוף את נצרת ושיהיו מהומות. זה עושה לנו נזק רציני, כי גם ככה המצב על הפנים".