תעשיית החתונות היא עסק שמגלגל מיליונים מדי שנה. כבר מגיל 16 מדמיינת כל נערה מתבגרת את ערב החתונה, את השיר שילווה אותה ואת בחיר ליבה לחופה - וגם את השמלה שתהפוך אותה במטה קסמים לנסיכה.
הבעיה שכל אותן נערות תמימות לא מכירות, היא שהעסק שנקרא "חתונה" הוא אמנם נוצץ מאוד, אבל בעיקר בשל הסכומים האסטרונומיים ששופכים לכבודו. עוד לפני הקייטרינג, הדי-ג'יי, הבר, החופה הקסומה, ההופעות החיות והזיקוקים הנוצצים - יש את שמלת הכלה. רק פיסת הבד הלבנה שלובשת הכלה בערב הגדול של חייה יכולה להתחיל בסכום עם ארבעה אפסים ולהגיע בקלות גם לחמישה.
99 סנט לשמלת כלה
נדמה כי כמה שלא מנסים לצמצם בעלויות של הערב היקר בחיים, הנזק הכלכלי הוא אסטרונומי וחסר פרופורציה. אבל יש בנות עקשניות במיוחד שמסרבות להיכנע להוצאה המשעבדת.
"תמיד היה נראה לי מוזר להוציא סכומים על שמלות כלה", מספרת לחדשות 2 באינטרנט טל מאור, שהחליטה לדבוק בעקרון לפיו אין כל הצדקה לשלם סכומי עתק על השמלה. כשחבר של טל הציע לה נישואין, היא החלה לחשוב על דרכים בהן תוכל למצוא שמלה בתקציב שפוי.
אז היא נזכרה שמישהי שלמדה איתה הזמינה שמלה מאתר המכירות אי-ביי (e-Bay). "אמרתי שאנסה, החתונה היא בעוד חצי שנה, מספיק זמן לנסות", מספרת טל שנכנסה לאתר המכירות והקלידה את סגנון השמלה שרצתה. במהרה מצאה טל את השמלה שהיא רוצה וכשראתה את המחיר היא לא האמינה. "נגנבתי לגמרי, התשלום סך הכול יחד עם המשלוח היה 480 שקלים", היא מספרת ומדגישה כי דווקא המשלוח היה יקר יותר מהשמלה - שעלתה 99 סנט בלבד!
השמלה הגיעה לישראל בתוך 3 ימים
אחרי שמסרה את המידות שלה, לפי מפרט, חיכתה טל שבועיים עד שהחנות בסין תפרה את השמלה. "הזמנתי בכוונה במידות קצת יותר גדולות כדי שאוכל לתקן במידת הצורך ושיהיו לי שאריות בד", היא מספרת.
מרגע שהשמלה הייתה מוכנה, בתוך שלושה ימים בלבד הגיעה לביתה חבילה ובתוכה שמלת הכלה. "אני ממש מרוצה מהשמלה", מסכמת טל את חווית הקנייה הפשוטה, הזולה והכי חשוב - הההגיונית והשפויה. עכשיו יש לה זמן (ותקציב) למצוא נעליים והינומה.