כשיצרן הרהיטים אינגוואר קמפרד ראה את אחד מעובדיו מפרק את הרגליים של שולחן שהתקשה להכניס לתא המטען, הוא הגה את הרעיון לשווק את הרהיטים מפורקים באריזה שטוחה. הרעיון הפך את החברה של קמפרד, איקאה, לרשת בינלאומית, אבל העביר לידי הלקוחות, כלומר לידינו, את משימת הרכבת הרהיטים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> דניאלה עשתה מהפך מטורף בחדר הרחצה ב-700 שקל

>> 1.7 מיליון צופים: הבית שמשגע את הגולשים - ובצדק

חלפו עשרות שנים ואנשים בכל העולם למדו להתמודד עם הוראות ההרכבה הלא תמיד ברורות של רהיטי החברה, אבל כל מי שאי פעם עבר דירה יודע: הפירוק הוא משימה סבוכה לא פחות, ולא פעם הוא מסתיים ברהיט שבור שאי אפשר להרכיבו מחדש. כדי להקל על הלקוחות פרסמה עכשיו החברה באתר שלה הוראות פירוק לכמה ממוצריה הפופולריים: ספריית בילי, ספה נפתחת LYCSELE, שולחן כתיבה MALM, ארון PAX, מיטת BRIMNES, וכורסת POANG.

באמצעות ההוראות הלקוחות יוכלו לפרק את הרהיטים בלי לגרום להם נזק, למשל לצורך מעבר דירה, ואחר כך יוכלו להרכיב אותם מחדש ולהשתמש בהם שוב, ולא יצטרכו לקנות רהיטים חדשים. 

איקאה  (צילום: IKEA)
צילום: IKEA

איקאה  (צילום: IKEA)
תמונה מחוברת ההוראות לפירוק ספריית בילי|צילום: IKEA
איקאה  (צילום: IKEA)
תמונה מחוברת ההוראות לפירוק כורסת POANG|צילום: IKEA
איקאה  (צילום: IKEA)
תמונה מחוברת ההוראות לפירוק שולחן כתיבה MALM|צילום: IKEA

_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

לדברי החברה, הוראות הפירוק יאפשרו ללקוחות להשתמש במוצרים תקופה ארוכה יותר ובכך יפחיתו את הנזק לסביבה. "קיימות נמצאת במרכז כל מה שאנחנו עושים באיקאה", אמרה האגה סיביורנסן, מנהלת הקיימות של החברה בבריטניה ובאירלנד. לדבריה, איקאה שואפת להפוך עד 2030 לעסק בעל השפעה חיובית על האקלים (כלומר עסק שתורם להפחתת הפחמן דו חמצני באטמוספירה) ולחברה שכל מוצריה מיוצרים מחומרי גלם ממוחזרים וניתן למיחזור. לאחרונה החברה גם הודיעה כי תתחיל למכור חלקי חילוף למוצריה, כדי שאפשר יהיה להמשיך להשתמש בהם במקום לקנות חדשים.