אחרי שהצגנו את המאמץ של הבנקים לא להנגיש ללקוחות את תעודת הזהות הבנקאית שלהם, על אף שבנק ישראל מחייב אותם, הפעם – בדקנו מה קורה ללקוח שכן מצא אותה. תעודת הזהות הבנקאית, המסמך שמראה כמה עמלות וגביות אנחנו משלמים לבנק מדי שנה, יכול לשמש במיקוח עם הבנק.
לסיקור מורחב ב-N12:
אז איך אפשר להשתמש במסמך הזה כדי להתמקח עם הבנק? איך ניתן בעצם להשיג פטור מעמלות שאנחנו משלמים עליהן לפחות מאות שקלים בשנה? תעודת הזהות הבנקאית היא לא מסמך מובן לכולם, אבל הבנקאי שלנו יודע לקרוא אותו מעולה. הפתרון - קחו את מסמך תעודת הזהות הבנקאית, איתכם לבנק, והוא יהיה לכלי שלכם במשא ומתן.
בשיחה עם הבנקאי, אפשר לבחון את העמלות שאתם משלמים. על חלקן אתם עשויים לקבל פטור, כפי שקרה לרז שניגש אל הבנק והצליח לבטל את עמלת הקצאת האשראי, ועל הדרך גם קיבל פטור מדמי כרטיס. לקוח אחר שוחח בקצרה עם נציגה בבנק והצליח לקבל פטור לשלוש שנים מתשלום עמלות בחשבון, רק כי עדכן את הבנק שהוא סטודנט, והפטור הוארך לו.
והפטור מעמלות הרבה יותר פשוט לקבלה אצל רבים מהלקוחות. אם אתם עובדים בהייטק, שייכים לארגונים גדולים, סטודנטים או עדיין לא מלאו לכם 26 שנים, כנראה מגיע לכם פטור מעמלות בבנק. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לגשת לבנק ובתוך דקות בודדות, אתם תקבלו את הפטור המגיע לכם.
מדובר בחיסכון שמגיע למאות שקלים לשנה בכל שנה. ואם בסופו של דבר לא הצלחתם לקבל פטור מהעמלות, אתם תמיד תוכלו לגשת עם תעודת הזהות הבנקאית שלכם לבנק אחר ותקבלו תנאים הרבה יותר טובים.