>> כל המתכונים לפסח

טרפת חג הפסח הולכת ומתקרבת, ורמות המתח של עשרות אלפי מארחים ומארחות עולה בהדרגה ככל שמתקרבים לדד ליין הגדול מכולם: ארוחת ליל הסדר. כדי להוריד מעט את מפלס הסטרס, ריכזנו עבורכם שלל מתכונים שאתם יכולים להכין כבר עכשיו ולשמור במקפיא - ובזמן אמת, לפני הארוחה הגדולה, פשוט להפשיר ולחמם. סמכו עלינו, האורחים לא ישימו לב שבערב החג הכנתם רק כמה סלטים (ואם הם ישימו לב - הם כנראה יקנאו בטירוף).

ממולאים של רפי כהן - כרוב (צילום: דן פרץ, ממולאים, הוצאת כתר)
ממולאים של רפי כהן - כרוב|צילום: דן פרץ, ממולאים, הוצאת כתר

מנות ראשונות:

כרוב ממולא בשר עגל ואורז בסמטי

אם במשך השנה אתם מכינים ממולאים עם אורז שערבבתם עם בשר טחון ואולי קצת רסק עגבניות, לקראת פסח אנחנו ממליצים לכם להשתדרג למתכון הזה של השף רפי כהן. זה ככל הנראה הכרוב הממולא הטוב שתכינו אי פעם, ואפילו ההקפאה לא מזיזה לו.

>> למתכון: כרוב ממולא בשר עגל ואורז בסמטי

לביבות גזר ובטטה של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

לביבות בטטה וגזר אפויות

אם אתם יודעים מה טוב, תכינו מראש כמות כפולה של החמודות האלה. חצי תנשנשו ישר מהתבנית וחצי תקפיאו לליל הסדר. את הקמח נטול הגלוטן אפשר להמיר בקמח מצה או בכל קמח כשר לפסח.

>> למתכון: לביבות בטטה וגזר אפויות

מרק מאש (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
מרק שעועית מש|צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

מרק שעועית מש

אם אתם בעניין של מרק שאינו מרק עוף, ומרק עדשים מרגיש לכם יומיומי מדי - זה הזמן לאמץ את שעועית המש: שעועית זעירה שלא דורשת השריה מוקדמת, ועוברת הקפאה נהדר.

>> למתכון: מרק שעועית מש

סלט עלי סלק וחומוס (צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים)
סלט עלי סלק וחומוס|צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים

סלט עלי סלק וחומוס

בדרך כלל מכינים את המנה הזאת עם חומוס שמשרים ומבשלים מראש, או לכל הפחות עם חומוס מוקפא - כאן אתם מקבלים הנחה ומוזמנים להשתמש בחומוס מקופסת שימורים. ולא רק זה - אם תכינו את הסלט הזה היום ותצפינו במקפיא לשבועיים וחצי - תחכה לכם יופי של מנה ראשונה לליל הסדר.

>> למתכון: סלט עלי סלק וחומוס

מטבל חזרת (צילום: Shabtay, shuterstock)
צילום: Shabtay, shuterstock

חזרת - לבנה או אדומה

כן, אפשר להקפיא חזרת! אפשר להקפיא את השורש עצמו, אבל גם את הממרח המוכן אין בעיה לשמור כמה שבועות במקפיא. ואם כבר אתם מכינים מראש ויש לכם זמן - אנחנו מציעים ללכת עם מסעדת סנדר ולהכין חזרת בשני צבעים - גם אדומה וגם לבנה.

>> למתכון: חזרת

לביבות זוקיני ועדשים כתומות (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
קציצות עדשים כתומות. למי יש כוח לטגן בערב החג?|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

קציצות עדשים וזוקיני

מנה של קציצות/לביבות טעימות בטירוף וטבעוניות לגמרי, שאומנם מטריחות קצת בשלב הטיגון, אבל בשביל זה אנחנו מתחילים מוקדם. תכינו, תקפיאו, סגרתם פינה. אם אתם מאלה שלא אוכלים שיבולת שועל בפסח, מוזמנים להחליף אותה בקמח מצה.

>> למתכון: קציצות עדשים וזוקיני

פסח, חיים כהן במטבח - תבשיל ירוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסח, חיים כהן במטבח - תבשיל ירוק|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל ירוק

לעבור פסח בלי לנצל את העלים היפהפיים של העונה זה פשוט פשע, ולא אדם כחיים כהן ייתן לדבר כזה לקרות לו. מנה מעולה של תרד ערבי ושום ירוק, שמככבים בה בלי טעמי רקע, להגשה על אורז (לאוכלי קטניות) או אפילו סתם כך. 

>> למתכון: תבשיל ירוק

פסח, חיים כהן במטבח - מרק קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מרק עוף עם קניידלך. הפרד ומשול|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרק עוף עם קניידלך

מרק עוף יודע לשרוד הקפאה היטב, ואפילו קניידלך יעמדו בזה בגבורה. מה שכן - אל תקפיאו את הסיר כגוש אחד אלא הקדימו והפרידו את הנוזל, העוף, הירקות והקניידלך, והקפיאו כל אחד מהם בנפרד.

>> למתכון: מרק עוף עם קניידלך

מרק עדשים של חיים כהן

אם במרקים עסקינן - גם מרק העדשים הזה, המופלא בפשטותו, ישמח לבלות במקפיא את השבועות שנותרו עד פסח, ומבטיח להתנהג יפה כשתפשירו אותו בבוא העת.

>> למתכון: מרק עדשים של חיים כהן

חריימה

שימו לב, כאן יש קאץ' קטן: את החריימה המוכן אנחנו לא ממליצים לכם להקפיא, אבל את הרוטב שלו - בהחלט כן. מה זה אומר? שאתם יכולים כבר היום להכין את החריימה עד שלב הכנסת הדגים, שהוא האחרון, ולשלוח למקפיא. בערב החג חממו את הרוטב בסיר בעדינות, ואז זרקו פנימה את הדגים הטריים ותנו להם את הבישול הקצר שהם צריכים. זה עדיין יחסוך לכם המון, נשבעים.

>> למתכון: חריימה

קציצות עוף וכרישה

קציצות נהדרות ועסיסיות של עוף טחון וכרישה מטוגנת שמכינים בקלי קלות. את הקציצות האלו - וגם סוגים אחרים של קציצות כרישה, עם או בלי בשר - ניתן לשמור במקפיא למשך חודשיים.

>> למתכון: קציצות עוף וכרישה

קציצות פרסה (צילום: עידית נרקיס כ
קציצות פרסה. אידיאליות להקפאה|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט עדשים שחורות ובטטה

את המרכיב העיקרי בסלט – העדשים השחורות – אתם יכולים לבשל כבר עכשיו ולשמור במקפיא אפילו שלושה חודשים. באופן דומה, כל סוגי הקטניות המבושלות ניתנות להקפאה: בין אם מדובר בחומוס, שעועית או מאש. מומלץ להקפיא בקופסאות או שקיות קטנות, שיהיו נוחות לתפעול והפשרה מהירה.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
חבל לבזבז זמן על בישול קטניות בערב החג|צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

בצל ממולא

ממולאים בכלל, ובצלים ממולאים בפרט, נשמרים במקפיא מצוין, ואם יש לכם בוקר שישי פנוי אתם יכולים כבר עכשיו לפתוח את עמדת הגלגול ולארגן שני סירים, אחד לסופ"ש הקרוב ואחד לליל הסדר. את הממולאים כדאי לסדר בקופסאות רק אחרי שבושלו והתקררו לחלוטין.

>> למתכון: בצל ממולא

בצלים ממולאים בשר עגל ואורז עגול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
כל הממולאים שורדים הקפאה בכיף|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תוספות:

אורז צמחוני חגיגי של אהרוני

אורז מגיב נהדר להקפאה, אין מה לחשוש לו, לכן אין לנו אלא להמליץ לכם להקדים ולהכין מנת אורז חגיגית ולהקפיא אותה עד הסדר. במתכון הזה אהרוני, אלוף האושפלאו הנצחי, מוכיח שגם להכין מנה צמחונית של אורז חגיגי זה קטן עליו. פירות יבשים, תבלינים, מי בכלל צריך בשר.

>> למתכון: אורז צמחוני חגיגי של אהרוני

אורז חגיגי של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

עוגת אורז עם שקדים

זאת לא מנת האורז האחרונה ברשימת הזו, של מנות שאפשר להכין ולהקפיא, אבל זו בהחלט אחת המפוארות שבהן, עם תקרת השקדים היפהפייה ושלל הבצל המטוגן.

>> למתכון: עוגת אורז עם שקדים

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית)
עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן|צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית

אורז פרסי ירוק

ואורז פרסי ירוק, כי מתי נאכל את כל הפול הזה אם לא בפסח?

>> למתכון: אורז פרסי ירוק

אורז פרסי ירוק (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
אורז פרסי ירוק|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

אורז ופרגיות בסיר אחד

תוספת שיכולה לשמש כעיקרית בארוחות השאריות של הימים שאחרי ליל הסדר - גם אורז, גם פרגיות, גם ירקות. טעים טעים.

>> למתכון: אורז ופרגיות בסיר אחד

פרגיות ואורז בסיר אחד (צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako)
פרגיות ואורז בסיר אחד|צילום: ענת אלישע, אוכל טוב, mako

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

זאת לא המנה שתפיל את כולם מהרגליים, זאת בהחלט כן מנה שתהפוך את כל הארוחה להומוגנית וטעימה יותר, ושתזכיר שלא משנה כמה אתם מתחכמים לכבוד פסח - אין כמו אוכל פשוט של בית.

>> למתכון: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות (צילום: דניה ויינר, RedDish)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות|צילום: דניה ויינר, RedDish

אורז חגיגי

אז אורז עובר נהדר הקפאה, וגם כל שלל התוספות שפה במתכון (אבל שימו לב, בניגוד לרוב הירקות, תפוחי אדמה לא אוהבים שמקפיאים אותם, אז אם אתם בונים על מנת אורז שיש בה תפודים - הכינו אותה רק ביום הארוחה או יום קודם).

>> למתכוני אורז חגיגי

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רק שלא יהיו שם תפוחי אדמה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז עם ירקות 

עוד מנת אורז נפלאה, שאפשר להכין ולהקפיא בלי שום בעיה. על הביצה במתכון אתם יכולים לוותר - איכשהו יש לנו הרגשה שיהיה די חלבון בארוחת הפסח שלכם.

>> למתכון: אורז עם ירקות

אורז לבן עם ירקות וביצה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אורז וירקות. אין תפודים - היידה למקפיא|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז ביריאני

עוד מנת אורז שתשמח מאוד לחכות במקפיא שלכם עד החג היא האורז הכמו-ביריאני הזה - אורז עם ירקות מתובל היטב בסגנון הודי, שיגרום לכם לצאת אנשי העולם הגדול אפילו שאלוהים זוכר מתי לאחרונה ראיתם את חו"ל מקרוב. שימו לב, שלא כמו במתכון המסורתי - כאן בישלנו את האורז בחלב קוקוס. אם אין לכם הודים מסורתיים שיתפלצו מזה בארוחה, ואנחנו מניחים שאין, מומלץ לכם לעשות כמונו.

>> למתכון: אורז ביריאני

אורז ביריאני (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
אורז ביריאני|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מטבוחה

החיים שלנו השתנו כשנחשפנו למטבוחה שאבי ביטון מוכר במעדנייה שלו, סוליקה, ואז שוב כשהוא נתן לנו את המתכון. מאז יש לנו דרך קבע קופסה יפה של מטבוחה במקפיא, כי אם כבר להכין - ברור שנכין כמות. 

>> למתכון: מטבוחה הכי טעימה בעולם

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
מטבוחה. עם ובלי קשר לפסח|צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

קוסקוס כשר לפסח

כל מאמא יודעת שקוסקוס סולת אפשר להקפיא והוא נשמר מצוין ארבעה חודשים בשקט. אנחנו כאן כדי לספר לכם שגם קוסקוס תירס לא יוצא מהכלל הזה (כן, יש דבר כזה, והוא כשר לפסח לאוכלי קטניות).

>> למתכון: קוסקוס כשר לפסח

לחמניות לפסח

לחמניות לפסח (אנחנו מדברים על הלחמניות הסטנדרטיות, לא על לחמניות הטחינה, שהן הברקה בפני עצמן) שייכות לאותה משפחת מאפים כמו הפחזניות, וכפי שניתן להקפיא פחזניות אפויות - כך גם את הלחמניות הכשרות לפסח ניתן להכין הרבה לפני שמתחיל האיסור על החמץ (רק הקפידו לשמור אותן בתא מנוקה היטב במקפיא).

>> למתכון: לחמניות לפסח

פילה מדומה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פילה מדומה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

עיקריות:

צלי פילה מדומה

את הפילה האמיתי נשאיר לאחרים; אנחנו נשארים עם הפילה המדומה - נתח מספר 6 - ולא מעוניינים להחליף אותו באחר. עם המדריך הזה, הוא גם יצא מושלם פעם אחר פעם.

>> למתכון: צלי פילה מדומה

פרגיות בחמש דקות (צילום: נמרוד סונדרס,
פרגיות בחמש דקות|צילום: נמרוד סונדרס, "לכבוד שבת קודש", הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ

תבשיל פרגיות של עינב בובליל

התבשיל הזה אומנם לוקח רק 5 דקות של עבודה, אבל עדיין - עדיף להשקיע אותן עכשיו ולא בלחץ של ערב החג.

>> למתכון: תבשיל פרגיות

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות (צילום: אסף מזרחי,
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות|צילום: אסף מזרחי, "שבת עם חן"

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות

מתכון מתוך הספר של חן מזרחי האלופה, שמשלב כמה מהטעמים שהכי מתחשק לנו לפגוש על השולחן בליל הסדר.

>> למתכון: תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות

עוף אדום עם בצל בתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
עוף אדום עם בצל בתנור|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

עוף אדום בתנור

לכל אחד יש את העוף החגיגי שלו בתנור, אבל מתכון עם אוסף כזה של טעמים אנחנו בטוחים שאתם לא מחזיקים בשלוף. מה ברוטב? הרבה בצל, כמון וכורכום, רסק עגבניות, חלב קוקוס וגם קצת ג'ינג'ר. איך כל זה מסתדר ביחד? מעולה! תודה ששאלתם.

>> למתכון: עוף אדום בתנור

ממולאים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פלפלים ממולאים. את מכת החום שומרים לאחרי ההפשרה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פלפלים ממולאים

ממולאים, כאמור, שורדים הקפאה מצוין, כך שאין שום סיבה בעולם לא להכין את סיר הממולאים המרשים והנהדר הזה, ולהוציא בבוא העת. המלצה שלנו: את מכת החום האחרונה, בתנור, תנו להם בזמן אמת, בערב פסח עצמו.

>> למתכון: פלפלים ממולאים

צלי כתף בתנור (צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל)
צלי כתף בתנור|צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל

צלי כתף בתנור

אין שום סיבה לתת לצלי של החג לתפוס לכם את התנור בשעות הקריטיות שלפני הארוחה (ואלוהים יודע שהוא תופס אותו יפה יפה, להרבה מאוד זמן). הפתרון? מכינים עכשיו, ומקפיאים (רק שימו לב, אם אתם מכינים להקפאה, ותרו על הפטריות שבמתכון). הבונוס: את הצלי הזה לא צריך לטגן לסגירה. כי אפילו כשאנחנו לא בלחץ, לא מתאים לנו לבזבז סתם זמן.

>> למתכון: צלי כתף בתנור

קציצות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות ברוטב. כמו חדשות|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות ברוטב עגבניות

דבר ראשון, שמרו לכם את מתכון הקציצות הזה לחיים. הוא באמת משהו. אימצתם? יופי, עכשיו העבירו את תוכן הסיר, כמו שהוא, לכלי אטום ושלחו למקפיא (קציצות ורוטב ביחד). לקראת ליל הסדר חממו אותן בעדינות בסיר - והן יהיו כמו חדשות.

>> למתכון: קציצות ברוטב עגבניות

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
להקפיא הכל ביחד או מנה מנה. אושפלאו|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

אושפלאו

האושפלאו (המצוין! תנסו!) הזה הוא למעשה שילוב של פרגיות, אורז וקצת ירקות - מה שאומר שאין שום מניעה להקפיא אותו, ולהפשיר לפי הצורך. בימים רגילים היינו מציעים לכם לחלק אותו קודם למנות, כדי שתוכלו להפשיר בכל פעם רק את הכמות הדרושה, אבל ליל הסדר זה בכל זאת סיפור אחר.

>> למתכון: אושפלאו

טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים  (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
טאג'ין לחי עגל. מהסיר ישר למקפיא|צילום: דרור עינב, mako אוכל

טאג'ין לחי עגל ופירות מיובשים

בשרים שמתאימים לבישול ארוך עוברים הקפאה מצוין, גם אחרי הבישול. את התבשיל הזה אפשר להקפיא מראש, ובזמן אמת - אחרי ההפשרה והחימום מחדש - רק לפזר מעליו כוסברה קצוצה טרייה או בצל ירוק בשביל הרענון.

>> למתכון: טאג'ין לחי עגל ופירות מיובשים

גולאש

רשמו לפניכם, לפסח ולחיים: הגולאש, מנת הפאר של המטבח ההונגרי, עומד בצורה מרשימה במבחן הכפור. מומלץ לבחור מתכון בלי קוביות תפוחי אדמה כמו זה שכאן, מכיוון שהמרקם של תפוחי אדמה מבושלים לא שורד את ההקפאה טוב כל כך. עם כל שאר המרכיבים אין שום בעיה.

>> למתכון: גולאש

עוף בבצל מקורמל

ממש כמו חלקי בשר אחרי בישול ארוך, גם כרעי עוף עסיסיות יוכלו להמתין לכם בהקפאה עד שתהיו מוכנים להגיש אותן. נכון למתכון הזה, של תום פרנץ, ולכל מתכון עוף אחר.

>> למתכון: עוף בבצל מקורמל

אפשר ורצוי להקפיא עוף אחרי הבישול|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

קינוחים:

גלידת צ'אנקי מאנקי ביתית

איזה קינוח מתאים להכנה והקפאה מראש יותר מאשר גלידה? וזאת הספציפית היא הגרסה הביתית ללהיט של בן אנד ג'ריס, אז בכלל.

>> למתכון: גלידת צ'אנקי מאנקי ביתית

גלידת צ'אנקי מאנקי (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
גלידת צ'אנקי מאנקי|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

חטיף מצות עם שוקולד-טחינה

מתכון של עדיקוש לקינוח מהסוג שמנשנשים עד שנגמר, בלי להדליק תנור ובלי להכין קרמל. 

>> למתכון: חטיף מצות עם שוקולד-טחינה

חטיף מצות עם שוקולד-טחינה, הגשה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
זהירות, התמכרות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת קרמבו לפסח

הבסיס של עוגת הקרמבו הזאת היא לא עוגייה (זוכרים שפסח?) אלא מעין עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד, ועליו יש קרם טעים טעים (לא קצף ביצים, לחוששים), וגנאש לסיום, שיהיה. פצצה של קינוח, באחריות.

>> למתכון: עוגת קרמבו לפסח

עוגת קרמבו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת קרמבו לפסח. זאת לא המלצה, זאת חובה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ממתק קוקוס ושוקולד לבן

את ממתק הקוקוס הזה לא רק שאפשר להקפיא, אפילו מומלץ - ככה הוא יישמר הכי טוב, ויחכה לכם במיטבו עד הרגע שבו תחליטו לנעוץ בו שיניים. 

>> למתכון: ממתק קוקוס ושוקולד לבן

ממתק קוקוס ושוקולד לבן פחות ביס (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לא שמותר להקפיא אותו - מומלץ. ממתק קוקוס ושוקולד לבן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים

אוכלים קטניות? לא אוכלים קטניות? היפהפייה הזאת תופסת אצל כולם. מכינים עכשיו, עוטפים היטב היטב (שהיא אפילו לא תדע על הצלי שלידה במקפיא) - וזהו, אתם מסודרים עם קינוח.

>> למתכון: עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים

עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת בראוני וקרם שני שוקולדים|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

בראוניז כשרים לפסח

בראוניז היא עוגת שוקולד שטוחה ודחוסה שנשמרת מצוין גם בקירור וגם בהקפאה. מומלץ לחתוך את הבראוניז לקוביות, לסדר בקומות בקופסה עם נייר אפייה, שמפריד בין השכבות, ופשוט להוריד למקרר כמה שעות לפני ההגשה.

>> למתכון: בראוניז כשרים לפסח

פבלובה, מתוקים שלי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פבלובה. רק בלי הקצפת|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

פבלובה

פבלובה היא בבחינת כבשת הרש של הקינוחים לפסח. היא לא צריכה קמח, אין לה מה לעשות עם קמח, ומכינים אותה בדיוק אותו הדבר בפסח ובימים האחרים. מה שעוד נהדר בפבלובה הוא שאפשר להכין אותה מבעוד מועד ולהקפיא - רק בלי הקצפת והפירות. מכינים מרנג, מצננים ומקפיאים. לפי הארוחה יישאר לכם רק להפשיר, להוסיף את הקצפת ולפזר פירות.

>> למתכון: פבלובה

פבלובה תותים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
פבלובה. מחכים בקוצר רוח לחג|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פבלובה קרם וניל ותותים

והנה עוד אחת, רק כי אנחנו מתים על כאלה. על המרשמלו אפשר לוותר, היא עדיין מושלמת.

>> למתכון: פבלובה קרם וניל ותותים

טארט קוקוס ושוקולד לפסח (צילום: עידית נרקיס כ
אם תקפיאו בפרוסות, יהיה לכם יותר קל להפשיר|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

טארט שוקולד וקוקוס

כמו הבראוניז, גם טארט השוקולד העשיר הזה ישרוד הקפאה מצוין. הוא מרוכז, דחוס ויכול להמתין לכם בפריזר עד ליל הסדר וגם אחריו. גם כאן, מומלץ לפרוס קודם לפרוסות, לצורך הפשרה מהירה ויעילה.

>> למתכון: טארט שוקולד וקוקוס

חטיפי קוקוס ושוקולד

עוד מאותה משפחה: חטיפי קוקוס בסגנון באונטי - ממתק אדיר לכל הימים, וגם לפסח. אפשר להקפיא בלי להתבייש, רק שימו לב שאתם עושים את זה בשכבה אחת, שלא יידבקו זה לזה.

>> למתכון: חטיפי קוקוס ושוקולד

ממתק תמרים ופיצוחים של מיקי שמו (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
ממתק תמרים ופיצוחים של מיקי שמו|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

ממתק תמרים ופיצוחים

מלאאאאא אגוזים, תמרים ותבלינים לחיזוק - ככה הטבע רוצה שנאכל את המתוקים שלנו, ויש משהו בדבריו! לא רק בפסח - לשמור במקפיא ולנשנש לפי הצורך.

>> למתכון: ממתק תמרים ופיצוחים

בהצלחה וחג שקט לכולנו.