לפני שנתיים הכריז משרד האוצר על פטור ממכס למוצרים מיובאים מחו"ל בשווי של עד 75 דולר אמריקני. בכל זאת, בדואר דורשים 35.40 שקלים עבור שחרור החבילה מהסניף, ובמקרה שהחבילה עולה יותר מ-75 דולר - המחיר כבר עולה ל-130 שקלים עמלת שחרור, פרט לעמלות המכס. מה הצרכן הישראלי שתלוי בשירותי הדואר יכול לעשות? שום דבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם נשלחה חבילה בדואר מהיר, גם בשווי נמוך מרף המס, עמלת השחרור היא קולקטיבית ואין יוצאי דופן, אפילו אם הנמען לא הזמין את המוצר בעצמו. מקבל החבילה יכול כמובן לא לקבל את החבילה, ואז היא תוחזר לשולח.
מדוע קיים התשלום הזה? בדואר טוענים כי עובדיהם באים פיזית לשחרר את החבילה מהמכס ולכן צריך לשלם תוספת על השירות, בנוסף לדמי המשלוח. אבל גם אם הנמען יבחר לשחרר את החבילה בעצמו מהמכס, הוא ישלם אפילו יותר, למעלה מ-80 שקלים. התשלום לא נגבה על ידי חברות המשלוח הבינלאומיות, והמכס מדגיש כי התשלום לא מגיע אליו.
מחברת דואר ישראל נמסר בתגובה: "על פי הוראות המכס, החברה מחויבת לבצע שירות שחרור ממכס הכרוך בעלויות. המחיר הכולל של השולח בשירות ביחס לחברות האחרות משתלם יותר. אם נמסר מידע שגוי או חלקי על ידי אחד מנציגי השירות שלנו נפעל לרענן את ההנחיות בנושא".