מה אם חברה שמראיינת אתכם לעבודה תציע לכם בקרוב חברות בפייסבוק? השימוש ברשת החברתית לבדיקת מועמדים תופס תאוצה והפרופיל שלכם הוא כמעט התחליף לקורות חיים. חברות רבות משתמשות בו כדי למיין מועמדים. על מה כדאי להקפיד בפרופיל ומה עשוי לשפר את הסיכוי להתקבל לעבודה?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השיטה היא די פשוטה, לצד התבוננות בקורות החיים, מעסיקים פשוטים מאתרים את פרופיל הפייסבוק לצורך סינון קפדני יותר. "אני מקבל כ-200 קורות חיים ואני צריך לפלטר מתוכם 20-30 שאני אזמין לראיון עבודה", אומר מנכ"ל חברת Zemingo Group ציקי נפתלי. "פייסבוק עוזר לי להבין מה הפרופיל החברתי של אותם אנשים".
אם חששתם שמישהו עשוי לחטט בתמונות האישיות שלכם, אצל רוב המעסיקים החיפוש מתמקד דווקא במה שיש לכם להגיד ובתחומי העניין שלכם.
כ-60% מהמעסיקים משתמשים בפייסבוק בהליך הקבלה לעבודה. על פי סקר של חברת "אול-ג'ובס", 15% מהמעסיקים נכנסים תמיד לפרופיל של המועמד כדי לדעת עליו יותר, 18% מבררים בעיקר לגבי יכולות מקצועיות, ו-23% מהבוחנים נכנסים לפרופיל הפייסבוק רק אם המועמד מעורר סימני שאלה.
כדאי לעבור על הפרופיל לפני שליחת קורות חיים
"יש מקרים קיצוניים שבהם מה שאנחנו רואים בפייסבוק לוקח אותנו למקום שדורש בדיקות נוספות", מעידה סמנכ"לית משאבי האנוש בחברת גט טקסי, מירב שלזינגר. "השמצה של מעסיק קודם, אמינות, הערות גזעניות ועוד".
גם החברות הגדולות הודו שהן אכן משתמשות בפייסבוק כדי למיין מועמדים, אך סירבו להשתתף בכתבה ולהודות בכך בפה מלא. בשונה מהחיפוש אחריכם בגוגל, את מה שפרסמתם בפייסבוק אפשר להסיר. אך גם בפרופיל ריקני מדי, לא תמיד יוסיף נקודות.
פייסבוק הוא כמובן לא הדרך היחידה למיון מועמדים, אבל הכוח של הרשת החברתית הולך וגובר. לכן בפעם הבאה שאתם שולחים קורות חיים, כדאי גם לשפץ את הפרופיל החברתי לפני.