גם הגבינה הצהובה מסוכנת לבריאות? לאחר שהתגלה כי חומרים משמרים הנמצאים במוצרי בשר מעובד מסוכנים לבריאות, כעת מתגלה כי אחד מאותם חומרים משמרים מסוכנים מופיע גם במוצר שרבים מילדי ישראל צורכים על בסיס יום יומי: גבינה צהובה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מדובר בגבינה של המותג "עלמה" המיובאת על ידי קבוצת "נטו", המכילה את החומר המשמר E252, לעומת גבינות אחרות שאינן מכילות חומרים משמרים כלל או את משתמשות בחומר E202 המסוכן פחות. לפי הספרות הרפואית, החומר המשמר שבגבינת "עלמה" עלול להוביל לתוצאות לוואי שונות, בהן כאבי ראש, סחרחורות, הפרעות נשימה, היפראקטיביות ועוד.
מקבוצת "נטו" נמסר בתגובה: "משמרים מקבוצה זו משמשים תדיר בייצור מוצרי מזון, לרבות גבינות המשווקות בארץ ובעולם. יצרן הגבינות המשווקות על ידינו משווק את תוצרתו ברחבי אירופה על פי התקנים המחמירים ביותר. יודגש כי מינון החומר המשמר נמוך מ-50 יחידות למיליון, על פי התקן ובאישור משרד הבריאות".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "תוספי המזון המאושרים לשימוש בישראל על פי תקנות בריאות הציבור בטוחים לשימוש על פי מיטב המידע המדעי המצוי כיום. תוספי המזון ניטריטים וניטראטים מותרים לשימוש במזון על פי החקיקה במדינות מפותחות רבות נוספות. השימוש בניטראטים מותר בגבינות קשות וקשות למחצה ובתחליפי גבינה על בסיס חלב, ברמה שלא תעלה על 50 מ"ג/ק"ג".
ד"ר מאיה רוזמן: "לקרוא את רשימת הרכיבים, ובמידת הצורך - למצוא תחליף"
לדברי התזונאית הקלינית ד"ר מאיה רוזמן, "החומר אמנם מופיע בכמויות קטנות, אולם יש לקחת בחשבון שישנם חומרים שגם בכמויות קטנות עלולים להשפיע עלינו. בהתחשב בעובדה שכמעט תמיד ניתן למצוא תחליף, מיותר לצרוך מוצרים המכילים חומרים שכאלו". עוד הוסיפה התזונאית כי מוצרים בהם כדאי לבדוק במיוחד את רשימת הרכיבים הם סלטים קנויים, רטבים, גבינות לבנות, משקאות קלים ועוגות בחושות קנויות. באופן מפתיע, דווקא במוצרי מזון להקפאה ומוצרים בקופסאות שימורים לעיתים קרובות אין חומרים משמרים.
"רשימות הרכיבים מסודרות לפי כמות הרכיב במוצר, ולכן כדי למצוא את החומרים המשמרים צריך לדלג לסוף הרשימה", הסבירה ד"ר רוזמן. "אם לא מזהים את האותיות והמספרים, עדיף לחפש מוצר חלופי, בו אין חומרים משמרים - ולרוב הדבר יודגש על האריזות עצמן".