אם היינו אלוהי המאפים, כנראה היינו מחברים בין מופת הקונדיטוריה הצרפתית למופת ההגשה היפנית. תחשבו על זה – מאפים חמאתיים לפי מיטב הקלאסיקה של אימפריית הבולנז'רי העולמית, שמעוצבים בטוב הטעם היפני, שאין שני לו. את הקונדיטורית נורית צ'יטאית הכרנו ב"הקינוח המושלם", שם קטפה את המקום השני והנחשק בגמר. היא אמנם לא אלוהי המאפים, אבל היא בהחלט עושה את השילוב הזה, כולל עירוב של חומרי גלם יפניים – ואת התוצרים תוכלו למצוא בפייסטרי בוקס, המקום החדש שפתחה ביחד חרוצים בתל אביב.
בפייסטרי בוקס החדשה תוכלו להרכיב לעצמכם מארזים טעימים לכל מיני מטרות, או לחלופין לשבת במקום לנשנוש ושתייה. שורשיה של הקונדיטוריה נעוצים במעמקי תקופת הקורונה, אז פתחה צ'יטיאת, שנולדה וגדלה ביפן, מיזם של קופסאות מעוצבות עם מתוקים בהתאמה אישית. הגלגול הנוכחי של אותו מיזם כבר כולל מטבח מודרני המחולק ל-4 (באמצעות שלטים מתחנות רכבת בטוקיו), שבו היא מייצרת טארטים, לחמים, ריבות, עוגיות, שוקולד ושאר מתוקים (ומלוחים) ומאפים, חלקם עם חומרי גלם מן המטבח היפני כמו מאצ'ה, שומשום שחור, אצות ויוזו.
בין המנות בתפריט: לחם קסטן מנומר (ראו בתמונה, 32 שקלים); חד קרן שוקולד ומאצ'ה - לחמניית חלב יפניות בצורת חד קרן במילוי קרם מוסלין שוקולד ומאצ'ה (17 שקלים ליחידה); כריך בקרואסון אצות, עם ריבת בצל ויין אדום, גבינת ברי, עלי רוקט ובזיליקום (27 שקלים); וגם אגוזים מצופים, ריבות וממרחים.
אנחנו טעמנו כדורי מוס של פטל, פסיפלורה ומנגו (10 שקלים ליחידה), שהיו יפהפיים וענוגים מאין כמוהם עם ציפוי שוקולדי פציח ודקיק ומוס פירותי עדין ומופלא שנמס על הלשון עוד לפני שבכלל מבינים מה מתרחש; פחזניות קראמבל קטנטנות (10 שקלים לאחת), שנראות רגילות למדי עד שבנעיצת השן מתגלה שכבת קרם מטריפה מתחת לקצפת (אנחנו טעמנו קרם קסיס וקרם פסיפלורה, מתקשים להכריע מי הטוב מהשניים, שניהם באמת מעולים); וגם טארט שוקולד ולרונה אישי (38 שקלים) ומקרונים. המחירים אומנם לא נמוכים (מארז שלם הוא כבר עניין יקר מאוד, תלוי כמובן מה מכניסים אליו), אבל מדובר במתוקים בסטנדרט חריג, מה שהופך את המחירים האלה לכל הפחות למובנים.
The Pastry Box. ריבל 7, מתחם יד חרוצים, תל אביב. 054-8008789