תחקיר חדרי האוכל הגדול: ארוחות הבוקר במלונות משווקות כמפנקות וטריות. אין אורח שלא מתחיל את הבוקר בחדר האוכל ואפילו אורחים מבחוץ מוכנים לשלם הרבה כסף כדי להגיע ולאכול ללא הגבלה. אולם בבדיקה שערכנו התגלה שלא כי ברבים מבתי המלון, גם היקרים ביותר, לא מקפידים על רמת התברואה והניקיון, ובאוכל נמצאו קוליפרמים, עובשים וחיידקים צואתיים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בעזרת מעבדה מוסמכת ומומחים של משרד הבריאות נבדקו בחודשים האחרונים נבדקו המנות בבתי המלון הגדולים והפופולריים בישראל. בין המלונות שנבדקו נמצאים: דן תל אביב , ריץ קרלטון הרצליה , קראון פלאזה בתל אביב ולאונרדו סיטי טוואר ברמת גן.
מלון דן ת"א הוא אחד המלונות הוותיקים בארץ, בו נוהגים להתארח על בסיס קבוע הכוכבים הגדולים ביותר - ממדונה, דרך בונו ועד הזוג קלינטון. למרות היוקרה נמצאו בסלטי הירקות והטונה חריגות של חיידקים - פי 2.4 מהתקן, ובנוסף נצמאה כמות גבוהה של קוליפורמים, שמרים וסטרפטוקוקוס צואתי. נוסף על כך גם בחביתה המקושקשת נמצאה כמות קטנה של חיידקים.
המלון השני שנבדק הוא ריץ קרלטון בהרצליה - אחד מהמלונות היקרים בישראל, אך מה לגבי איכות המזון שמוגש בו? גם במלון הזה התגלו בעיות באיכות המזון. בסלט הטונה והירקות שאמורים להיות טריים נמצאו חריגות משמעותיות של חיידקים - פי 3.7 מהתקן.
גם הסלט של מלון לאונרדו סיטי טאוור ברמת גן עבר את רמת התקן הנדרשת - ונמצאו בו פי 2 חיידקים מהתקן, ובנוסף גם סטרפטוקוקוס צואתי ושמרים הגבוהים בהרבה מהתקן.
המלון הרביעי שנבדק הוא מלון קראון פלאזה בת"א, מלון יוקרה של חמישה כוכבים שנמצא בלב העיר. גם בסלטים במלון הזה נמצאה כמות רבה של חיידקים - פ 5.2 מהתקן, כמעט פי 2 מהמלונות האחרים, ובנוסף גם כמות גבוהה של קוליפורמים שיכולים להעיד על זיהום צואתי. במלון הזה, בניגוד לשאר המלונות, גם במנה החמה - החביתה המקושקשת - נמצאה כמות גדולה של חיידקים.
תגובת ריץ קרלטון בהרצליה: "המלון עורך בדיקות תקן תכופות בהתאם לתקנון משרד הבריאות בנוגע לטריות המזון, היגיינה וניקיון המטבחים. הנושא הועבר לבדיקה ויטופל מיידית. אנו נמשיך להקפיד על טריות המזון ואיכותו, כמו על נהלי בקרה ואיכות מוקפדים".
תגובת קראון פלאזה תל אביב: "הרשת מקפידה על איכות וטריות המזון בתנאים המחמירים ביותר ועומדת בכל תקני משרד הבריאות. יש לציין כי בבדיקה שנערכה יום אחרי הבדיקה המדוברת לא נמצאה כל חריגה באף אחד מהמרכיבים. עם זאת, ניקח את הממצאים לבחינה ונפיק את הלקחים על מנת להמשיך ולספק לאורחינו את השירות הטוב ביותר".
תגובת מלון דן בתל אביב: "המלון העביר את תוצאות הבדיקה שערכתם למעבדה עמה הוא ועבד באופן שוטף. בחביתה המקושקשת התוצאות תקינות מכיוון שלמזון שעבר טיפול תרמי אין תקן בישראל. סלט הטונה נבדק על פי תקן מחמיר שאי נו מתאים לסלט המוכן במלון ומתאים לסלט ארוז ממפעל סלטים. המלון ימשיך לבצע בקרת איכות על המזון שמוגש לאורחים, כך שימשיך לעמוד בתקנים המחמירים ביותר".
תגובת לאונרדו סיטי טאואר רמת גן: "הדגימה שנבדקה במעבדה היא על פי תקן המתאים לסלטים ארוזים ממפעל סלטים ואיננו מתאים למקר שהוצג. כמו כן, נבדקו פרמטרים נוספים שאינם נדרשים לתקן זה, כך שלא ברורה מנין הקביעה כי קיימת חריגה. המלון עומד באופן קבוע בכל הבקרות והדרישות וימשיך לפעול ולעמוד בתקנים הנדרשים".